-
-
Re: Summer Au Pair Hiszpania:)
Anjaa > 31-03-2013, 19:12
parriola! odpisałam Ci w drugim wątku, który założyłaś. Napisałaś tam, że rodzina proponuje €50-60, wiec zostań przy 60.
No proszę ja będę bardziej z drugiej strony Barcelony, jak plany dobrze pójdą. €60 powinno wystarczyć, ale przy rozrzutnym trybie.. nawet to moze zabraknąć. Ceny są różne, zalezy do jakich miejsc sie bd wybierać, ale duzo lepiej niz w wiekszym mieście(przyrownujac do barcy)
W tym mieście nie da się również nudzić (mowa o Tarragonie), aczkolwiek zawsze na weekend, czy jak bd mieć off'a mozesz podjechać do Barcy -
prettyvisitors > 31-03-2013, 20:23
Akurat w Tarragonie jest wszystko, czego można zechciećŚwietna miejscowość, pozazdrościć!
Jeśli tylko lokalizacja była Twoim zmartwieniem, to nie zastanawiaj się. -
pariolla > 31-03-2013, 22:53
martwi mnie jeszcze kasa.to mój pierwszy wyjazd jako aupair, a naczytałam się, że 50-60 euro to mało i nie starcza i coś tam.
no i opiekowałabym się trójką dzieciaków 8-12, nie wiem czy je okiełznam
ale rozmowa na skype przede mną więc się okaże
póki co wydają się być bardzo okaaay -
Anjaa > 01-04-2013, 0:25
zalezy ile godzin bd pracwac, co w tym masz zagwarantowane (np. ja mam samochod, opłacane bilety np. pociag itp), ile wolnego itp -
Cassie > 01-04-2013, 11:59
Mi rodzinka zaproponowała 50 euro
Mieszkają w Saragossie , 2 dzieci ( 3 i prawie 7 lat ) , moje obowiązki to tylko opieka nad dziećmi i gotowanie im jedzonka kiedy rodziców nie ma .
Praca od 8.30 do 19 .
Mieszkam w osobnym mieszkaniu, jem z nimi, opłacają mi bilety, zabierają ze sobą do restauracji itd
Po prostu porównaj się i zobacz ile Tobie proponują pieniążków za jakie obowiązki -
Gosia1423 > 07-04-2013, 21:31
Cassie gratulacje! A na ile czasu się wybierasz?
Wiecie co zauważyłam, że rodzinki potrzebują au pair od 15 czerwca. Właśnie z jedną zaczęłam poważniejszą rozmowę... ale obawiam się, że mogą ostatecznie zrezygnować, bo co z tego, że kończy mi się sem. 14 czerwca, jak jest jeszcze później sesja... :/ Obecnie z niecierpliwością czekam na odpowiedź, bo rodzinka wydaje się być całkiem sympatyczna. -
pariolla > 08-04-2013, 12:33
u mnie to samo. wszyscy szukają od połowy czerwca.. a jak ktoś chce od początku lipca to coś nie gra z językiem, kasą lub jeszcze czymś innym.. -
Gosia1423 > 08-04-2013, 21:39
[quote name="pariolla"]u mnie to samo. wszyscy szukają od połowy czerwca.. a jak ktoś chce od początku lipca to coś nie gra z językiem, kasą lub jeszcze czymś innym..[/quote]
Dostałam odpowiedź, że nie będzie dla nich problemem przesunięcie daty, czyli mam się bać... ? -
pariolla > 09-04-2013, 11:26
niee, chodziło mi o to, że zazwyczaj coś nie pasuje po prostu. albo ja nie znam np. hiszpańskiego. albo za mało płacą czy coś. dopytaj o wszystko a może się uda! -
Cassie > 09-04-2013, 15:15
Gosia1423 - na 2 miesiące
Te wczesne daty wynikają pewnie z zakończenia roku szkolnego dzieci w Hiszpanii .
Moja rodzinka akurat jedzie na wakacje w tym czasie ( połowie czerwca) i muszę się zdecydować czy chce pojechać 26 i czekać na nich do 6 ( miałabym zapłacone za "pracę" ) czy poczekać i przyjechać 6 .
Spróbujcie poszukać na facebooku w grupie Au Pair in Spain .Ja tam znalazłam