• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 23-04-2012, 16:01

Nie kupuję rzecz jasna rzeczy typu kosmetyki czy coś, ale kupiłam ostatnio np. nową, dużą, baaardzo pojemną kosmetyczkę, nowe prawdziwe jeansy, które nie rozpychają kolan po trzech razach (a żeby znaleźć takie prawdziwe i wygodne, to trzeba mieć i $$ i mnóóóstwo czasu... dobrze, że akurat wtedy miałam i to i to), a oprócz tego nowy pasek do aparatu (mój aparat ma około 25-30 lat, więc pasek do niego wygląda już jak sznurówka, więc cóż, musiałam!) oraz pokrowiec do laptopa i aparatu, kupiłam też plecak z Jansportu, bo są najbardziej wytrzymałe, ale mam jeszcze zamiar kupić wiele rzeczy. Są to zwykłe zakupy, ale gdyby nie wyjazd, to wcale bym tego nie kupowała, bo po prostu w najbliższym czasie nie są mi w ogóle potrzebne (: Ale jak mam kasę, to kupuję, bo później odłożę wszystko na ostatnią chwilę i nic w końcu nie kupię...

paulaw > 23-04-2012, 16:03

A prawko mogłam już zacząć w tamtym roku, ale ten mój dziki zapał... Pewnie nie zrobię prawka do wakacji, a chciałabym mieć to już za sobą, szczególnie, że teraz sporo wolnego czasu będzie, bo matury, a moja klasa jest odpowiedzialna za organizację końca roku maturzystów, a po maturach to już chwilka do wakacji.

kapsi > 01-05-2012, 15:35

ojejku, jak tu się cicho zrobiło! dziewczyny, dzisiaj 1 dzień maja, a to oznacza, że... 13 miesięcy!

paulaw > 03-05-2012, 15:39

Jaka cisza! Wszyscy wykorzystują wolne? (:

13 miesięcy! Rany Przez chwilę prawie o tym nie myślałam, bo miałam mnóstwo na głowie, ale znów mi wraca. A tyle spraw jeszcze czeka, muszę się streszczać z prawkiem. Któraś z was już zaczęła? Ja powinnam zacząć już dawno dawno temu...

kapsi > 03-05-2012, 18:21

ja mogę robić od kilku dni, ale jak już wspomniałam wcześniej: problem z kasą, ale do USA na pewno zdążę!

13 miesięcy brzmi pechowo, ale i tak coraz bliżej :roll:

paulaw > 03-05-2012, 18:43

Było raźniej jak nasza grupa była duża (: Ja już mogę robić prawko od kilku miesięcy, ale jestem zbyt leniwa... eh eh. Muszę się w końcu wziąć w garść.

Ostatnio wywołałam kliszę i patrzyłam na te zdjęcia i tak sobie myślę "Kurde. Za rok na tych zdjęciach będzie spełnienie moich marzeń" i zastanawiałam się jak to jest w ogóle możliwe!

Czy też tak czasami macie (a raczej masz, bo zostałyśmy chyba same ) że masz jakieś marzenie, ale w środku wiesz, że to jest ciężkie do spełnienia albo nawet niemożliwe? Ja tak mam bardzo często. A jak myślę o NYC to tego kompletnie nie czuję. A wręcz przeciwnie, odczuwam to jak krótką podróż, albo coś oczywistego i koniecznego. 13 miesięcy!? RANY.

kapsi > 03-05-2012, 19:22

Nigdy, dla mnie nie ma marzenia, którego nie da się zrealizować, tzn. marzę o rzeczach, które są do spełnienia i NA PEWNO je spełnię, nie ma innej opcji USA jest jednym z nich i jak pomyślę, że dzieli mnie do niego 13 miesięcy to mam ciarki na całym ciele <3

ThEveline > 03-05-2012, 20:37

[quote name="paulaw"]Było raźniej jak nasza grupa była duża (: Ja już mogę robić prawko od kilku miesięcy, ale jestem zbyt leniwa... eh eh. Muszę się w końcu wziąć w garść.

Ostatnio wywołałam kliszę i patrzyłam na te zdjęcia i tak sobie myślę "Kurde. Za rok na tych zdjęciach będzie spełnienie moich marzeń" i zastanawiałam się jak to jest w ogóle możliwe!

Czy też tak czasami macie (a raczej masz, bo zostałyśmy chyba same ) że masz jakieś marzenie, ale w środku wiesz, że to jest ciężkie do spełnienia albo nawet niemożliwe? Ja tak mam bardzo często. A jak myślę o NYC to tego kompletnie nie czuję. A wręcz przeciwnie, odczuwam to jak krótką podróż, albo coś oczywistego i koniecznego. 13 miesięcy!? RANY.[/quote]

Cześć ja też tak mam, czasem wydaje mi się to bardzo nie realne, ale mówię sobie, że żyje się tylko raz z trzeba walczyć o marzenia

Ja ostatnio bardziej niż au pair ( chociaż zrobiłam kosztorys, listę zakupów i listę załatwień) myślę o obozie z amerykanami, na który jadę 2 lipca i już nie mogę się doczekać.Można powiedzieć, że to taka namiastka US na ten rok

blonde > 03-05-2012, 21:02

Dziewczyny, jeśli mogę Wam coś poradzić - róbcie prawko jak najszybciej! Bo Wam później będa rodzinki zarzucać, że macie za krótko prawko i Was odrzucą. Ja zrobiłam rok temu w kwietniu, chociaż mogłam w styczniu i teraz żałuję - niby to tylko 3 miesiące różnicy, ale dla nich to ma duże znaczenie. Także, za kółka dziewczyny

ThEveline > 03-05-2012, 21:45

Ja w lipcu zaczynam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia