-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Tina > 10-05-2012, 22:16
Ale miałam czytania....rozpisałyście się od mojej ostatniej wisyty :mrgreen:
Jeśli chodzi o firmę APIA to macie źródło tutaj - mnie 8)
Jestem ich konsultantką i jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało. Jak może część z Was wie, byłam z nimi przez 2 lata w USA i teraz wyjeżdżam znowu - więc znam firmę od każdej strony :mrgreen:
Więc jeśli chodzi o interview przez skypa to nie ma takiej możliwości - musi być spotkanie osobiste. Ale nie musicie jechać do Warszawy.
Zgłoście się do biura (lub do mnie) i dostaniecie swoją konsultantę, która mieszka blisko Was.
Jeśli chodzi o sprawdzanie referencji - tak są zawsze sprawdzane. Przynajmniej ja zawsze sprawdzam. Pytań nie jest dużo...czyli prosi się o potwierdzenie referencji i zadaje się kilka pytań dotyczących aplikantki
P.S nie jestem tu na forum służbowo 8)
Też jestem au pair i w takim właśnie charakterze sie tutaj wypowiadam. A jeśli mogę pomóc w sprawach bardziej organizacyjnych to wiadomo :mrgreen:
Żeby mnie tu później nikt nie posądził o szpiegowanie :lol:
P.S 2
Wiecie co.....??? To już tylko 100 dni!!! Jadę za 100 dni 8O -
agniesia > 11-05-2012, 23:36
Masz swoją aupairowską studniówkęA mi zostało już tylko 58 dni !! Mam wrażenie że od matchu czas leci jakoś szybciej -
LadyWatson > 12-05-2012, 14:59
Mam rodzinkę! Ale w sumie nie wiem, dlaczego się cieszę, bo oni potrzebują swimmera, a ja nie umiem pływać. Napisałam to i w sumie czekam na miłego maila z podziękowaniem za szczerość i zrozumiałym "nie, dziękujemy". Ale żeby załagodzić waszą ciekawość powiem, że są z New Jersey, mają 4 dzieci: chłopiec 10 lat i 3 dziewczynki: prawie 3, prawie 7 i prawie 9.
Ale to i tak nie zmienia faktu, że nie są dla mnie, ani ja nie jestem dla nich. A szkoda...:-( -
agniesia > 12-05-2012, 15:15
A po co im swimmer ? -
Efka87 > 12-05-2012, 15:16
Przypuszczam, że mają basen po prostu
U mnie tak było. -
LadyWatson > 12-05-2012, 16:17
Mają basen za domem, albo na osiedlu. Już dokładnie nie pamiętam. -
blonde > 12-05-2012, 17:35
Mam następny match! I własnie zdałam sobię sprawę z tego, że to już 7-my
Rodzinka z San Jose, CA. Dwójka dzieci: chłopiec 11 lat i dziewczynka 9. Iiii czekam. Może się odezwą -
blonde > 12-05-2012, 22:34
AAAAAAA dzwonili dzwonili dzwonili!!!!!
No dobra, wybaczcie ten moment histeriiAle się cieszę ^^ Wydają się naprawdę fajni i mam nadzieję, że zrobiłam całkiem dobre wrażenie Rozmawiałam z ich au pairem (tak tak, chłopak ) przez chwilę - zawsze to jakaś informacja z wewnątrz Mówili, że mieli już w sumie chyba z 7 razy au pair i ostatnio 3 razy pod rząd był to chłopak. Teraz chcą female bo córka się buntuje i chce dziewczynę Także chłopaki, jesli to czytacie - nie łamcie się - są rodziny, które przyjmują male au pair, i na pewno wy też takie znajdziecie
A wracając do rodziny - są naprawdę bardzo fajniMamy się umówić niedługo na jakąś kolejną rozmowę. Mam nadzieję, że się dobrze potoczy -
Efka87 > 12-05-2012, 23:15
@blonde: ale suuuuuper!!!!!!!!!!!!
i to w dodatku całkiem blisko mnie! więc staraj się o nich
3mam kciuki -
LadyWatson > 12-05-2012, 23:34
blonde - kuj żelazo póki gorące!!!!
Mają chłopaka-au pair?? Ale numer. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Ale to dobrze. Widać są naprawdę otwarci:-) No i California. To nie moje marzenia, ale i tak nie ma jak to ciepło i słoneczko...:-)
Co do mojej rodzinki to sytuacja się zmieniła. Napisałam jej, że mogłabym się nauczyć pływać, bo i tak muszę chodzić na basen (zalecenie lekarza). W ogóle napisała mi, że dziewczynki pokochały fragment mojego video, na którym bujam się na takiej huśtawce-piłce:-)
Zdaję sobie sprawę, że to 4 dzieci, ale myślę, że dałabym radę:-) Z bliźniakami sobie poradziłam, to z nimi też:-)