• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

absolwentki rocznik 2005 ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• absolwentki rocznik 2005 ;)

• absolwentki rocznik 2005 ;)
  • Re: absolwentki rocznik 2005 ;)

Emm > 08-07-2005, 12:48

bylam w sanepidzie zaszczepic sie na to, na co podobno musze, zeby wyjechac.

w sanepidzie baby galy zrobily na mnie, bo przytachalam ze soba karty szczepien z podstawowki i w ogole wszystko, co na ten temat mialam.Oczywiscie ja nie moge pojsc normalnie sprawe zalatwic, bo zaraz wychodzi milion problemow. I tu tez, wywalilam te karty szczepien i tlumacze babom, ze wyjezdzam i musze miec takie a takie szczepienia, bla bla.Baby znowu galy ( ja nie wiem-czy to nikt nie przychodzi do tego glupiego sanepidu z takimi rzeczami, czy tylko ja mam takie zyciowe problemy?), w kazdym badz razie wytlumaczylam, baby oblukaly karty i mowia-uwaga!!!-ze mam sie zglosic do lekarza przy ambasadzie USA, ktory bada tych co chca wyjechac i mowi im na co maja sie zaszczepic, ze one mi dadza tam telefon, a jak juz ustale z pania doktor co i jak, to wtedy przyjde sie zaszczepic.Haha, zadzieram kiece i lece. jasne.Nie ma glupich, zapytalam na co na pewno nie bylam szczepiona i co na pewno nie przejdzie, wiec baby znowu sie pochylaja nad karta i lukaja, no i ustalily, ze na to i na tamto, wiec powiedzialam, ze chce to teraz miec, a po reszte sie zglosze jak juz ustale z pania doktor przyjmujaca przy ambasadzie USA ( haha). No i zaszczepilam sie,podziekowalam slicznie i tyle mnie widzialy.

Bozeeeeeee, jak we wt powiem mojej lekarce rodzinnej o tym sanepidzie to juz widze jej mine.

Aimee > 08-07-2005, 12:55

hmm to dziwne,ze w sanepidzie to wszystko musialas zalatwiac..... 8O ja poszlam do przychodni,panie pielgniarki byly przemile,zaszczepily mnie na na to,czego jeszcze nie mialam w karcie szczepien (czyli mums,tylko ta szczepionka jest z 3 skladnikow -jeszcze na rozyczke i cos jeszcze). Bez problemow zalatwilam sprawe, w 10 minutek!! wprawdzie musialam zaplacic-48zl.... :? i to juz nie bylo takie fajne...ale ogolnie OK

Emm > 08-07-2005, 13:26

u mnie w przychodni nie maja polowy szczepionek, do tego jeszcze jest remont i porozstrzeliwali przychodnie do 5 roznych miejsc w dzielnicy. tez najpierw bylam tam i odeslali mnie do sanepidu.

48 to i tak taniocha. ja dzis mialam TD-32 zeta, natomiast rozyczki juz nie maja pojedynczej szczepionki tylko jest razem z odra i swinka i kosztuje 89 zeta. Meningokokowe 130zeta.Fajnie sanepid ciagnie kase.

AGNIK > 08-07-2005, 13:50

Ja też musiałam sie zaszczepic na swienke..czyli 3 w jednym odra, swinka i różyczka płaciłam 50 zł a szczepionka nazywała sie PRIORIX Tylko ze ja sobie sama kupowałam i poszłam do przytchodzi tylko aby zrobiła szczepienie

Emm > 08-07-2005, 14:00

ze tez ja na to nie wpadlam!!!!tak zrobie!Dzieki agnik

normalnie w aptece mozna kupic?Bo akurat dzis sie wybieram.

Emm > 08-07-2005, 14:04

trzeba miec jakas recepte od lekarza, zeby kupic te szczepionke?

Emm > 08-07-2005, 18:20

jade na dzialke az do niedzieli wieczorem.

Milego weekendu wszystkim zycze!!!!!!

MONIKA > 08-07-2005, 18:55

Emm-ka tysiaka przebilas, kiedy to sie stalo? :lol:

Zuzanka24 > 08-07-2005, 22:02

Powiedzcie mi, o co chodzi z tymi postami. Od czego zależy ile mam postów??Od tego ile ich napiszę???

ewa^^^ > 08-07-2005, 22:16

tak, i w zaleznosci ile postów napisalas, nalezysz do danej grupy. Jak narazie jetes w "poczatkujacy"
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia