-
-
Re: Au Pair 2013!
lucy01 > 10-04-2012, 22:10
Hej
jestem w szoku, że tu już tyle napisane o wyjeździe, bo mnie to dopiero od jakiegoś czasu chodzi po głowie. Od bardzo dawna chciałam wyjechać na jakiś czas do USA, ale o Au Pair dowiedziałam się stosunkowo niedawno, mimo to jestem zdecydowanaPrzerwa w nauce bynajmniej mi nie zaszkodzi, a taki wyjazd to spełnienie marzeń (których jest jeszcze mnóstwo xd).
Wierzę, że za trochę ponad rok staniemy na wymarzonym kontynencie -
Tośka > 10-04-2012, 22:19
witamy nową Paniąwsrod grona Au pairek ) -
lucy01 > 10-04-2012, 22:44
ahh jestem taka nakręcona, ze póki co ciężko mi się skupić na czym innym !; o ale ale trzeba się 'ogarnąć', bo przede mną jeszcze dużo pracy w ciągu tego roku -
kapsi > 10-04-2012, 22:48
@lucy01 jak ja się o tym dowiedziałam (też całkiem niedawno) to po kilku godzinach szperania po internecie od razu byłam zdecydowanagwarantuję Ci, że te całe 'podjaranie' troszkę mija, ale wciąż wszystkie nie możemy się doczekać <3 -
lucy01 > 10-04-2012, 23:08
chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd) -
ThEveline > 10-04-2012, 23:21
[quote name="lucy01"]chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd)[/quote]
Gdzie najbardziej chciałabyś wylądować w US? -
paulaw > 10-04-2012, 23:44
[quote name="ThEveline"]
[quote name="lucy01"]chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd)[/quote]
Gdzie najbardziej chciałabyś wylądować w US?[/quote]
Pewnie NY albo LA, jak większość dziewczyn (:
Moje kolejne pytanie do was, czysto hipotetyczne i wcale nie mam zamiaru tak robić, tylko pytam, bo różne są przypadki - jedziecie do US, aupairujecie itd. poznajecie świat, dajmy na to że jesteście na Manhattanie, macie amerykańskich znajomych itd. i poznajecie chłopaka. Miłość życia i to już tak na serio. I co po ukończeniu programu? Powrót do Polski na studia? Wyjazd do Kanady? Ślub? A co ze studiami po ślubie? Co byście zrobiły?
Zastanawiam się, co kto by uczynił, bo to jest ciekawa sytuacja. Nie mówię, że mi się trafi, wątpię, ale kto wie (: -
lucy01 > 10-04-2012, 23:52
No pewnie że byłoby super gdyby NY, ale nie jest to dla mnie takie ważne. Grunt, żeby w pobliżu jakiegoś dużego miasta i gdzieś gdzie nie jest za gorąco ;d
A miłość życia w USA? Nie zamierzam się nad tym jakoś zastanawiać, ale gdyby już coś tam było, to moje serduszko, by mnie jakoś poprowadziło xd a tak serio to po Au Pair chciałabym wrócić do Polski, na studia. Mimo, że USA jest pociągające, to jest to dla mnie tylko jeden, z mam nadzieję wielu, przystanków. -
ThEveline > 11-04-2012, 0:00
Jeśli to by była prawdziwa miłość to ślub( bo w innym wypadku nie wchodzi w grę) potem pewnie po 3 latach obywatelstwo.
A z obywatelstwem o studia dużo dużo prościejstudia ( jeszcze nie wiem jakie), praca i mąż
Ale jeśli to się nie zdarzy a bardzo samotna czułabym się w US to wróciłabym po programie na 3 lata zrobiła licencjat w Polsce i znów jako au pair pojechała, może tym razem miałabym więcej szczęściaU mnie to zawsze wychodzi tak, że wszystko mam doskonale wymyślone, zaplanowane ale i tak zwykle wychodzi spontan -
merti > 11-04-2012, 16:49
Ja zostałabym na drugi rok, żeby się przekonać, czy to na pewno ten jedyny, a potem do normalnej pracy, żeby zarobić na studia.