• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

lucy01 > 10-04-2012, 22:10

Hej

jestem w szoku, że tu już tyle napisane o wyjeździe, bo mnie to dopiero od jakiegoś czasu chodzi po głowie. Od bardzo dawna chciałam wyjechać na jakiś czas do USA, ale o Au Pair dowiedziałam się stosunkowo niedawno, mimo to jestem zdecydowana Przerwa w nauce bynajmniej mi nie zaszkodzi, a taki wyjazd to spełnienie marzeń (których jest jeszcze mnóstwo xd).

Wierzę, że za trochę ponad rok staniemy na wymarzonym kontynencie

Tośka > 10-04-2012, 22:19

witamy nową Panią wsrod grona Au pairek )

lucy01 > 10-04-2012, 22:44

ahh jestem taka nakręcona, ze póki co ciężko mi się skupić na czym innym !; o ale ale trzeba się 'ogarnąć', bo przede mną jeszcze dużo pracy w ciągu tego roku

kapsi > 10-04-2012, 22:48

@lucy01 jak ja się o tym dowiedziałam (też całkiem niedawno) to po kilku godzinach szperania po internecie od razu byłam zdecydowana gwarantuję Ci, że te całe 'podjaranie' troszkę mija, ale wciąż wszystkie nie możemy się doczekać <3

lucy01 > 10-04-2012, 23:08

chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd)

ThEveline > 10-04-2012, 23:21

[quote name="lucy01"]chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd)[/quote]

Gdzie najbardziej chciałabyś wylądować w US?

paulaw > 10-04-2012, 23:44

[quote name="ThEveline"]
    [quote name="lucy01"]chyba mam obsesje ; o już nawet mi się to śni xd dobrze, ze oprócz marzycielstwa nie brakuje mi zdrowego rozsądku ( no chociaż z tym to różnie bywa xd)[/quote]

Gdzie najbardziej chciałabyś wylądować w US? [/quote]

Pewnie NY albo LA, jak większość dziewczyn (:

Moje kolejne pytanie do was, czysto hipotetyczne i wcale nie mam zamiaru tak robić, tylko pytam, bo różne są przypadki - jedziecie do US, aupairujecie itd. poznajecie świat, dajmy na to że jesteście na Manhattanie, macie amerykańskich znajomych itd. i poznajecie chłopaka. Miłość życia i to już tak na serio. I co po ukończeniu programu? Powrót do Polski na studia? Wyjazd do Kanady? Ślub? A co ze studiami po ślubie? Co byście zrobiły?

Zastanawiam się, co kto by uczynił, bo to jest ciekawa sytuacja. Nie mówię, że mi się trafi, wątpię, ale kto wie (:

lucy01 > 10-04-2012, 23:52

No pewnie że byłoby super gdyby NY, ale nie jest to dla mnie takie ważne. Grunt, żeby w pobliżu jakiegoś dużego miasta i gdzieś gdzie nie jest za gorąco ;d

A miłość życia w USA? Nie zamierzam się nad tym jakoś zastanawiać, ale gdyby już coś tam było, to moje serduszko, by mnie jakoś poprowadziło xd a tak serio to po Au Pair chciałabym wrócić do Polski, na studia. Mimo, że USA jest pociągające, to jest to dla mnie tylko jeden, z mam nadzieję wielu, przystanków.

ThEveline > 11-04-2012, 0:00

Jeśli to by była prawdziwa miłość to ślub( bo w innym wypadku nie wchodzi w grę ) potem pewnie po 3 latach obywatelstwo.

A z obywatelstwem o studia dużo dużo prościej studia ( jeszcze nie wiem jakie), praca i mąż

Ale jeśli to się nie zdarzy a bardzo samotna czułabym się w US to wróciłabym po programie na 3 lata zrobiła licencjat w Polsce i znów jako au pair pojechała, może tym razem miałabym więcej szczęścia U mnie to zawsze wychodzi tak, że wszystko mam doskonale wymyślone, zaplanowane ale i tak zwykle wychodzi spontan

merti > 11-04-2012, 16:49

Ja zostałabym na drugi rok, żeby się przekonać, czy to na pewno ten jedyny, a potem do normalnej pracy, żeby zarobić na studia.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia