• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

juja > 06-05-2012, 11:55

Jestem również w Gawo i dokładnie jak Angela mówi. Pytają tylko o to czy to ta osoba wypisywała referencje. Jeżeli tak to dziękuje do widzenia.

madlu > 06-05-2012, 12:04

a mi w gawo nie sprawdzano referencji - nikt nie dzwonił

madlu > 06-05-2012, 12:43

Od środy mam tą rodzinę z Manhattanu na profilu i wciąż się nie odzywają. Od tego czasu dostałam 3 razy maila "Cultural Care Host Family MAtch". I za kazdym razem jak wchodziłam na profil, aby sprawdzić czy może coś się zmieniło ( myslalam ze moze jakas inna rodzina weszla, albo udostepnili mi wiecej informacji) okazywało się że to wciaz ta sama rodzina. Tez tak mialyscie? ze podczas gdy na profilu byla ta sama rodzina (wiem ze nie znikali, bo bardzo czesto to sprawdzalam) dostawalyscie kilka razy maile ze macie match ? Moze to oznaczac to , ze np. dostaje maila za kazdym razem jak oni otwieraja moj profil ?

blonde > 06-05-2012, 13:07

W CC mają taki głupi system krótkich matchy. Tzn match trwa 48h chyba. I jeśli rodzina wyrazi taką chęć, to go przedłużają. I jak przedłużają, to dostajesz maila. Też tak miałam, ale u mnie znikali na trochę w tych przerwach.

Poza tym z tego co wiem rodzina ma tydzień na to, żeby się z Tobą skontaktować. Także jeśli ich chcesz, to czekaj cierpliwie jeszcze kilka dni. Z tego ich przedłużania matchu wynika, że sa zainteresowani, może nie mają po prostu póki co czasu... A jak ich nie chcesz, to za kilka dni (jak minie tydzień), to możesz napisać do biura, że są ponad tydzień i się nie odzywają i żeby Ci ich zdjęli.

LadyWatson > 06-05-2012, 13:10

[quote name="blonde"]W CC mają taki głupi system krótkich matchy. Tzn match trwa 48h chyba. I jeśli rodzina wyrazi taką chęć, to go przedłużają. I jak przedłużają, to dostajesz maila. Też tak miałam, ale u mnie znikali na trochę w tych przerwach.

Poza tym z tego co wiem rodzina ma tydzień na to, żeby się z Tobą skontaktować. Także jeśli ich chcesz, to czekaj cierpliwie jeszcze kilka dni. Z tego ich przedłużania matchu wynika, że sa zainteresowani, może nie mają po prostu póki co czasu... A jak ich nie chcesz, to za kilka dni (jak minie tydzień), to możesz napisać do biura, że są ponad tydzień i się nie odzywają i żeby Ci ich zdjęli.[/quote]

Ja też tak miałam z ostatnią rodziną z CC. Co rusz dostawałam maila na pocztę, że mam match. Myślałam, że to coś nowego, a to byli cały czas oni:-)

madlu > 06-05-2012, 13:43

oj, ja ich chce będę czekać. to moze sie odezwa, skoro to oznacza ze przedluzają match

LadyWatson - a odezwali sie w koncu? czy tylko przedluzali i zeszli ?

LadyWatson > 06-05-2012, 14:25

[quote name="madlu"]oj, ja ich chce będę czekać. to moze sie odezwa, skoro to oznacza ze przedluzają match

LadyWatson - a odezwali sie w koncu? czy tylko przedluzali i zeszli ? [/quote]

To było tak. Dostałam match i zaraz maila od nich. Odpisałam, zadałam kilka pytań, ale oni nie odpisali i myślałam, że jednak nie są zainteresowani. Na drugi dzień dostałam znów maila, że mam rodzinę. Weszłam na profil, a to dalej oni. I tak kilka razy było:-)

vendi > 06-05-2012, 17:31

Jak dla mnie najlepsze biuro to APiA, W ciagu poltora tygodnia mialam 4 matche!

agniesia > 06-05-2012, 22:31

Jaka reklama 8O Tak naprawdę wszystko zależy od szczęścia. Czasami zbiera się sporo rodzinek a później długa cisza. Życzę cierpliwości i spokoju dziewczynom, które już dłuuuugo czekają na match! Trzymajcie się i nie poddawajcie

blonde > 06-05-2012, 23:21

Tak naprawdę, to o ile nie jest sie we wszystkich agencjach, to nie można powiedziec, która jest najlepsza. A nawet jeśli by się było, to też nie do końca, bo jak mówi agniesia - dużo zależy od szczęścia! Ja np. jestem w CC i nie narzekam na brak rodzin (póki co, tfu tfu) ani na agencję. A są tacy, którym np. się w CC nie udało. Różnie bywa...

A na roomie u mnie ciągle (hm, ciągle, od dwóch dni dopiero w sumie ) cisza. Czekam na jutro, dzień roboczy, może akurat coś przyniesie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia