-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 09-04-2012, 23:11
Pół roku szkoły lub rok doświadczeniaau-pair w USA = doświadczenie -
paulaw > 10-04-2012, 0:02
Aha więc wszystko w porządku, a już się bałam... (: Spotkamy się za rok i wszystko obgadamy, zobaczymy, może spotka nas coś co zmieni wszystkie plany? Nigdy nic nie wiadomo. -
ThEveline > 10-04-2012, 0:21
[quote name="paulaw"]
[quote name="ThEveline"]
Oceny?? haha to się robi ciekawie, bo szczerze powiedziawszy olewam przedmioty, których na maturze nie zdaję.
Ale jak SAT'y są na poziomie naszego gimnazjum to nie będzie tak źle myślę[/quote]
Nie są na takim poziomie (: Wygoogluj, tam będzie trochę o SATach.
A co do życia w Kanadzie -- czytałam, że jedzenie i mieszkania są dość tanie, tańsze niż np. w USA, ale natomiast ubrania itd są droższe, szczególnie w dużych miastach, ale w dużych miastach można też więcej zarobić. Gdybym miała tam studiować, to chciałabym też pracować w jakiejś restauracji jako kelnerka czy coś, żeby dorobić (:[/quote]
No właśnie tak przeczytałam na tej stronie: http://www.naharvard.pl/egzamin-sat.html
"SAT Reasoning Test (dawniej SAT I), składa się z trzech sekcji: „mathâ€, „reading†oraz „writingâ€. Część matematyczna nie wykracza poza polski poziom gimnazjum. " -
paulaw > 10-04-2012, 0:24
[quote name="ThEveline"]"SAT Reasoning Test (dawniej SAT I), składa się z trzech sekcji: „mathâ€, „reading†oraz „writingâ€. Część matematyczna nie wykracza poza polski poziom gimnazjum. "[/quote]
No tak, być może matematyczna, ale co z pozostałymi?
http://naukazagranica.pl/testysat.html -
kapsi > 10-04-2012, 1:15
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś te wszystkie informacje ujął w jednym poście, bo jak to jest takie porozwalane, to się trochę gubię i w końcu nie wiem co do czego. :oops: -
paulaw > 10-04-2012, 10:26
Na tej stronie co podałam wszystko jest bardzo klarownie opisane (:
Miałam o coś zapytać i prawie zapomniałam - czy ktoś z was pomimo wszystko będzie aplikował na amerykańskie uczelnie (gdzie sponsorują w pełni)? Bo tam liczy się osobowość, nie tylko wiedza. A może warto spróbować? Co o tym sądzicie? -
kapsi > 10-04-2012, 13:01
Po tym jak już to napisałam, to zaczęłam z nudów czytać i rzeczywiście wszystko czarno na białym.
Mam małą wiedzę jak na razie o tych wszystkich uczelniach etc. ale powiem Wam szczerze, że mnie zainteresowałyście. Tylko te oceny, a nie matura...Czyli jednak są takie uczelnie gdzie mnie w pełni sponsorują? Czy one również są na dobrym poziomie? Ja jeszcze nic nie mówię, ale pewnie fajnie przeżyć przygodę na amerykańskiej uczelni :mrgreen: -
paulaw > 10-04-2012, 17:14
Jasne, dla każdego studiowanie w takim miejscu brzmi atrakcyjnie (: Sponsorują tylko uczelnie Ivy League (a więc poziom high) ale też trzeba być przyjętym, żeby otrzymać to (a więc wydaje mi się, że trzeba opłacić pierwszy semestr, ale ręki uciąć bym za to nie dała, bo nie jestem pewna). Ale jeżeli już będe na au pair to będę aplikowała (chociażby na te najsłabsze uczelnie Ivy League, a co, może mi się trafi!).
A ostatnio wpadła mi do głowy pewna myśl... gdyby się trafiło na dobrych hostów i zgodzili by się sponsorować studia w zamian za ciągłą pracę jako nanny? Ciekawa jestem, czy komuś się tak kiedyś udało. -
merti > 10-04-2012, 17:36
Hmm... chyba muszę dziś poczytać o tych uczelniachBrzmi interesująco.. -
paulaw > 10-04-2012, 17:40
[quote name="merti"]Hmm... chyba muszę dziś poczytać o tych uczelniachBrzmi interesująco..[/quote]
http://www.naharvard.pl/skad-wziac-pieniadze.html