-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
paulaw > 15-04-2013, 18:32
Większość wybiera IE, ja też wybrałam IE -
olusz > 15-04-2013, 18:35
Room w IE mam otwarty od 29 marca, ani jednego matchu. W APC od tygodnia mam już drugi. Ze swojej strony szczerze polecam APC, ale jak widać na przykładzie Alivagom - można i w IE
grecko-amerykańska rodzina napisała mi maila i zadzwoni do mnie dzisiaj wieczorem lub jutro koło 15, yay, przez telefon! ^^ -
madz > 15-04-2013, 18:56
tak na prawdę nie da się powiedzieć która agencja jest najlepsza dla jakiej osoby, bo każdy z nas jest inny. Jedni mają dużo matchy w IE inni w APC albo w CC. Ciężko jest się na jedną zdecydować tak na prawdę.
Ale myślę że w każdej agencji jest ta jedna jedyna rodzina w której się zakochamy, tylko czy uda nam się na siebie trafić? :)
Jak bym miała wybierać jeszcze raz to na pewno bym wzięła pod uwagę to jak agencja współpracuje z au pair po ich przybyciu do Stanów, czyli pod względem rematch, przedłużenie pobytu, dodatkowe opłaty. Bo wiadomo to jak będzie u rodziny to już od rodziny zależy, a na jaką LCC się trafi nigdy nie wiadomo i nie mamy na to wpływu. -
balbina > 15-04-2013, 18:59
Mad z- to jak agencja traktuje au pair po przybyciu to zalęzy właśnie od LCC - szkolenia są zazwyczaj nudne ( DominikaP pisała, że jej w APiA było z super babką ) - to zależy się na kogo trafi.
Jednym jest przedłużany rematch - więcej niż 2 tyg a inni muszą wracać - LCC jest taka krółową :< -
kasiag3 > 15-04-2013, 19:40
Dziewczyny tak czytam te wasze posty, i kurczę zazdroszczę wam tych matchy, ja ciągle tylko narzekam że nie mam i nie mam i chyba ciągle będę narzekała bo juz nie widzę szans na znalezienie rodziny, troszkę się podłamałam, a APiA od 2 miesięcy cisza, w CC tez nic więc po prostu świetniezostaje mi tylko chyba szukac pracy w Polsce a pozniej na studia ;D -
californiadreaming > 15-04-2013, 22:30
[quote name="balbina"] Samochód dla au pair powinien być wymagady przez agencjepewnie niedługo tak będzie [/quote]
Pomarzyć zawsze można. Ale założę się, że nieprędko się to stanie, bo agencje poniosłyby za duże straty finansowe tracąc rodziny, które nie byłyby w stanie zapewnić samochodu dla au pair. Mimo wszystko jest wiele miejsc, w których bez samochodu da się żyć. -
californiadreaming > 15-04-2013, 22:36
[quote name="Alivagom"]Wiecie co dziewczyny... tak narzekacie na gawo a to nie jest ich wina że nie ma się matchy. Polityka w IE (nie wiem jak jest w apc) jest taka, że rodzinki sami wyszukują au pair i agencja umywa ręce.[/quote]
Ktokolwiek ci to powiedział, trochę minął się z prawdą... -
merti > 16-04-2013, 0:25
californiadreaming tak jest jak Natalia powiedziała
Co do gawo, ja narzekam na ich podejscie w stosunku do mnie. Na matche też, ale to swoją drogą ... jednak rozumiem polityke agencji amerykanskich z rodziny same przegladaja profile.
ALE skoro zadaniem lokalnej agencji jest przygotowanie mojego profilu to powinni go poprawiać aż bedzie taki, że rodziny mnie będą chciały. A nie 'więcej zdjęć'. Bo jedno zdjecie nic nie zmieni. Poza tym wymieniłam wszystko i ozdobilam po gimbusku,... i dalej nic...
Ale mam nowy plan i narazi pojade do Londynu prawdopodobineI w sierpniu do US , prawdopodobnie z APiA -
balbina > 16-04-2013, 1:09
californiadreaming - po to dałam minki "" co miało być jako żart - nikt tego nie odbiera poważnie.
Nie no, ja mogłabym pojechać do rodzinki bez auta, ale ta california to jednak PODOBNO nie taka piękna bez tego pojazdu, więc w californi to MUS.
co innego do NYC itd itd
no i btw to wysłałam ta wiadomość 10 kwietnia - refleks prosze Pani -
balbina > 16-04-2013, 1:13
[quote name="kasiag3"]Dziewczyny tak czytam te wasze posty, i kurczę zazdroszczę wam tych matchy, ja ciągle tylko narzekam że nie mam i nie mam i chyba ciągle będę narzekała bo juz nie widzę szans na znalezienie rodziny, troszkę się podłamałam, a APiA od 2 miesięcy cisza, w CC tez nic więc po prostu świetniezostaje mi tylko chyba szukac pracy w Polsce a pozniej na studia ;D[/quote]
COOOOOO COOOOOOOOO COOOOOOOO w Apia taka cisza? no nie
A MASZ INFANT jako, ze możesz się niemi opiekować?
ja bym na Twoim miejscu napisała do agencji, żeby Ci coś tam ruszyli bo 2 miesiecy cisza to smutno