• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 09-04-2012, 22:36

[quote name="ThEveline"]
    [quote name="paulaw"]Mnie też, dlatego piar.

A czy wiesz jak to jest z maturą podczas przyjmowania na studia w Kanadzie?[/quote]

Ja się dołączę do pytania, a jak to jest z "naszą" maturą w US?[/quote]

W US matura chyba nie jest zaliczana, ale musisz mieć te wszystkie SATy TOEFLe i inne takie + oceny z trzech ostatnich lat nauki. O ile się nie mylę.

kapsi > 09-04-2012, 22:42

Oceny z trzech lat? Przecież u mnie świadectwo jest niemal od góry na dół zapełnione 'dopuszczająco', haha. No to ładnie... Jednak wątpię, że będzie mnie stać na coś takiego jak studia w USA, jeśli w ogóle się zdecyduję na jakąkolwiek dalszą edukację. Ciekawi mnie Kanada, więc proszę o info

Przeczytałam na jednej stronce takie coś:

Cytat:W Kanadzie czesne dla studentów zagranicznych a także koszty utrzymania są jednymi z najniższych na świecie.

I like it!

Anjaa > 09-04-2012, 22:45

[quote name="kapsi"] u mnie świadectwo jest niemal od góry na dół zapełnione 'dopuszczająco'

[/quote]

U mnie też :twisted:

merti > 09-04-2012, 22:49

Tak, matura jest akceptowana Ale jak będę tam dwa lata, to na pewno przejdę potrzebne kursy jeśli będą problemy

Jak tak czytam to co piszę, to Kanada wygląda jak raj. Ale to jednak nie USA... tam bardzo dużo rzeczy jest zacofanych względem Stanów i Europy np. komunikacja miejska i bankowość... no ale ludziom tam się żyje lepiej niż w Europie

No to ktoś dowalił z tymi kosztami studiów. Studia są jakieś 4x droższe dla international niż dla obywateli i rezydentów. Także nie wiem skąd te informacje... Koszty utrzymania? Wszystko droższe niż w Stanach o jakieś 15-20%...

kapsi > 09-04-2012, 22:51

Czyli jednak dobrze myślałam, że tam wszystko drogie jest, a ta informacja mnie złudnie ucieszyła... No nic, pozostaje mi wiara w to, że Kanada ma najlepszy standard życia na świecie :roll:

liefde > 09-04-2012, 22:55

Ja też jestem z rocznika 94 ;D ale wyjazd planuję w 2014 gdyż wtedy zdaję maturę. a prawko w tym roku pod koniec wakacji w piątek idę na spotkanie informacyjne, bo jedna z biura CC zaprosiła mnie jak była u nas w szkole ;PP

ThEveline > 09-04-2012, 22:56

[quote name="paulaw"]
    [quote name="ThEveline"]
    [quote name="paulaw"]Mnie też, dlatego piar.

A czy wiesz jak to jest z maturą podczas przyjmowania na studia w Kanadzie?[/quote]

Ja się dołączę do pytania, a jak to jest z "naszą" maturą w US?[/quote]

W US matura chyba nie jest zaliczana, ale musisz mieć te wszystkie SATy TOEFLe i inne takie + oceny z trzech ostatnich lat nauki. O ile się nie mylę.[/quote]

Oceny?? haha to się robi ciekawie, bo szczerze powiedziawszy olewam przedmioty, których na maturze nie zdaję.

Ale jak SAT'y są na poziomie naszego gimnazjum to nie będzie tak źle myślę

merti > 09-04-2012, 22:59

Może i koszty życia i czesne są duże, ale jednak zarobki też większe porównując z USA.. także równowaga jest No a to international można szybko ominąć, będąc przez 2 lata live-in caregiver w Kanadzie bo dostaje się pobyt stały, a potem to już prosto do obywatelstwa i Stanów !

paulaw > 09-04-2012, 23:01

[quote name="ThEveline"]

Oceny?? haha to się robi ciekawie, bo szczerze powiedziawszy olewam przedmioty, których na maturze nie zdaję.

Ale jak SAT'y są na poziomie naszego gimnazjum to nie będzie tak źle myślę [/quote]

Nie są na takim poziomie (: Wygoogluj, tam będzie trochę o SATach.

A co do życia w Kanadzie -- czytałam, że jedzenie i mieszkania są dość tanie, tańsze niż np. w USA, ale natomiast ubrania itd są droższe, szczególnie w dużych miastach, ale w dużych miastach można też więcej zarobić. Gdybym miała tam studiować, to chciałabym też pracować w jakiejś restauracji jako kelnerka czy coś, żeby dorobić (:

paulaw > 09-04-2012, 23:06

[quote name="merti"]będąc przez 2 lata live-in caregiver w Kanadzie[/quote]

Ale coś tam czytałam, że trzeba ukończyć szkolę specjalną, bo inaczej nie przyjmą
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia