-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
Alivagom > 15-04-2013, 4:14
Wiecie co dziewczyny... tak narzekacie na gawo a to nie jest ich wina że nie ma się matchy. Polityka w IE (nie wiem jak jest w apc) jest taka, że rodzinki sami wyszukują au pair i agencja umywa ręce. Ja jestem młoda bo rocznik '93 jak większość z Was, do tego nie mam prawka i nie dostałam się do apc, a w miesiąc miałam 6 prematchy. Myślę, że dużo zależy do Waszej aplikacji, a nie tylko od wieku. Oczywiście starszym dziewczynom łatwiej, ale jestem pewna, że jak zrobicie fajny film to będziecie mieć matche co chwila. Film i zdjęcia to 70 a nawet 80% Waszego sukcesu i na tym trzeba się skupić.
W Apia jest dużo więcej rodzin i agencja poleca au pair rodzinom więc łatwiej można znaleźć rodzinki.
Jak się dowiedziałam, że nie otworzą mi roomu w apc to miałam rezygnować, ale jak zaczęłam dostawać matche to zrozumiałam w czym leży sęk. I co do stereotypu, że w IE nie ma rodzinek z CA- ja miałam 2 z SF, więc z pewnością są tu i takie -
anko > 15-04-2013, 4:52
[quote name="Alivagom"]Wiecie co dziewczyny... tak narzekacie na gawo a to nie jest ich wina że nie ma się matchy. Polityka w IE (nie wiem jak jest w apc) jest taka, że rodzinki sami wyszukują au pair i agencja umywa ręce. Ja jestem młoda bo rocznik '93 jak większość z Was, do tego nie mam prawka i nie dostałam się do apc, a w miesiąc miałam 6 prematchy. Myślę, że dużo zależy do Waszej aplikacji, a nie tylko od wieku. Oczywiście starszym dziewczynom łatwiej, ale jestem pewna, że jak zrobicie fajny film to będziecie mieć matche co chwila. Film i zdjęcia to 70 a nawet 80% Waszego sukcesu i na tym trzeba się skupić.[/quote]
To jest święta racja, to co napisałaś. Jak ja jeszcze szukałam rodziny, to większość rodzin właśnie zwracało na mój filmik i na zdjęcia, które sama "obrobiłam" rysując postacie z bajek itp, nie używając "gotowców". Host rodziny chcą au pair, która jest kreatywna, szalona w pozytywnym znaczeniu ale też i odpowiedzialna. Konkurencja jest wielka, dlatego warto poświęcić czas robiąc filmik, pokazać się z jak najlepszej strony, przy którym host rodziny nie usną a z chęcią obejrzą raz jeszcze. Także powodzenia dziewczyny! -
DominikaDomi > 15-04-2013, 13:21
tez uwazam, ze nie mozna winic gawo za brak matchy. No bo przeciez nie moga zmusic rodzin do wchodzenia na profile au pair. Co innego w CC tam akurat agencja podrzuca rodzinkom au pair wiec w razie braku zainteresowania mozna napisac do agencji i wtedy oni podrzucaja jakis match. no i niestety au pair jest tyle, ze znalezc rodzinke i to fajna to naprawde graniczy z cudem. -
balbina > 15-04-2013, 14:28
alivagom- jak masz na imię?;>
looooooool jakim cudem jesteś rocznik 93 nie masz prawka i masz 6 matchy w IE????????????/
ja jebie.
ile masz godzin opieki?
Ja też jestm 93 ale... no w sumie nie skonczylam 20 laty i do tego mi daleko - Ty już skonczylaś 20 lat??
mam prawko teraz jakoś 990 h opieki, niedlugo bede miala wiecej i co?
3 matche w gawo w tym 1 z IE -
Alivagom > 15-04-2013, 14:54
Aguta- Natalia M. Jestem znajomą Sylwii z klasy z Lo i również z Wrocławia jestem. Miałam się wtedy z Wami spotkać, ale coś mi wypadło w ostatniej chwili
Tak mam już 20.
Wiesz co... na początku miałam inny filmik i tylko jeden match w IE (ale bardzo starałam się mieć dobre zdjęcia i filmik wtedy też był dosyć kreatywny) ale potem przysiadłam się i zrobiłam jeszcze lepszy i od tamtej pory tak właśnie mam. Ale pierwszy match miałam jakoś 2 tygodnie po otwarciu roomu, może nawet 3. Bo wtedy datę miałąm na połowę sierpnia a potem po 2 matchu zmieniłam na czerwiec.
Co do godzin to mam mało bo od niespokrewnionych mam około 700h ale mam braci malutkich (aż 3, ale jeden z nich ma 18 ale reszta 7 i 2) i w tej referencji mam niecałe 6000. Ale to wiadomo ... tyle lat i bardzo często w wakacje ciągle z nimi. Rodzice sobie lecą gdzieś a ja z tym 7 latkiem zostajęAle nie wiem jak to wygląda na profilu. Jednak p. Iza z gawo powiedziała że własnie referencje są moją słabą stroną bo mam tylko 700h a tamte to jakby się nie liczą i rodzina tak na to nie patrzy. Ale ja jakbym szukała au pair dla swoich dzieci to patrzyłabym się czy operka ma młodsze rodzeństwo bo to jednak dużo daje. A! Mój 7letni brat ma adhd więc pewnie tutaj też mam duży plus.
Ale w sprawie filmiku dużo pomógł mi tato który bardzo zna się na marketingu i polecił mi co zrobić aby się sprzedać. W sensie jakie cechy pokazać w filmiku. Moje au pair video składa się z tego co lubię, jaka jestem, jak zajmuję się dziećmi i dlaczego akurat mnie powinni wybrać. Nie mówię nic o rodzinie, nie pokazuję domu. Przedstawiam się jako aktywną, kreatywną osobę. Myślę że warto własnie pokazać swoje najmocniejsze cechy.
Ja ciągle sobie myślę, że jakbym była w apc to pewnie byłoby więcje prematchy. Ale i tak jestem zadowolona bo bałam się że nie polecę -
madz > 15-04-2013, 15:37
Alivagom a pochwlisz sie video? Ciekawa jestem.
No i trzymam kciuki za VA :) -
anko > 15-04-2013, 16:59
[quote name="Alivagom"]
Co do godzin to mam mało bo od niespokrewnionych mam około 700h ale mam braci malutkich (aż 3, ale jeden z nich ma 18 ale reszta 7 i 2) i w tej referencji mam niecałe 6000. Ale to wiadomo ... tyle lat i bardzo często w wakacje ciągle z nimi. Rodzice sobie lecą gdzieś a ja z tym 7 latkiem zostajęAle nie wiem jak to wygląda na profilu. Jednak p. Iza z gawo powiedziała że własnie referencje są moją słabą stroną bo mam tylko 700h a tamte to jakby się nie liczą i rodzina tak na to nie patrzy. Ale ja jakbym szukała au pair dla swoich dzieci to patrzyłabym się czy operka ma młodsze rodzeństwo bo to jednak dużo daje. A! Mój 7letni brat ma adhd więc pewnie tutaj też mam duży plus. [/quote]
I znowu muszę się z Tobą zgodzicNiby miałam więcej godzin opieki nad dziećmi niż Ty, ale podobnie jak Ty, mam o wiele młodszego brata od siebie. Przy którym robiłam praktycznie wszystko jak miałam 10 lat. Zamiast wychodzić na rowery ze znajomymi, przebierałam pampersy i go karmiłam. Zawarłam to w liście dlaczego musiałam się nim opiekować razem z moim starszym rodzeństwem, w filmiku tylko praktycznie go pokazałam jakie mamy silne więzi. I szczerze, większość rodzin interesowała się moim bratem niż referencjami. Czyli to mi wyszło na duży plus -
olusz > 15-04-2013, 18:01
Tutururu, match numer dwa! Plymouth, Minnesota, czwórka dzieci (:O) 12, 8, 7, 4, rodzina amerykańsko-grecka. nie napisali mi jeszcze nic, więc może są tylko matchem-widmem, ale poczeeekaaam -
paulaw > 15-04-2013, 18:09
Mała informacja dla dziewczyn które chcą jechać z IE/APC: W Gawo od dzisiaj można wybrać tylko jedną agencję, albo IE albo APC. -
olusz > 15-04-2013, 18:30
Wybierajcie APC!