-
-
Re: Au Pair 2013!
batticuore > 09-04-2012, 21:05
A tam Hiszpania to nic przy USAMiałam okazje spędzić tam wakacje i nie zrobiła na mnie aż tak dużego wrażenia.
Własnie , dlaczego dietetyka ? -
merti > 09-04-2012, 21:13
Bo strasznie interesuję się odżywianiem. Mam koleżankę, która wiecznie się odchudza i często o tym gadamy.. zwłaszcza teraz kiedy czas coś zrzucić na lato :p Poza tym mój brat ma nadwagę... chodził kiedyś do dietetyka, ale Pani sobie z tym nie poradziła... potrzeba kogoś lepszego, żeby dzieciaki miały lepsze życie (MNIE ! ahaha). Poza tym zawsze chciałam pracować z ludźmi i pomagać im. Przecież dieta strasznie wpływa na nasze życie i samopoczucie. A jak człowiek schudnie to się od razu lepiej czuje. A już w ogóle najchętniej to bym studiowała psychodietetykę i pracowała z anorektyczkami, bulimiczkami i innymi ludźmi z zaburzeniami odżywiania. Jednak tylko jedna szkoła kosmetyczna w Warszawie ma taki kierunek, poza tym studiowanie tego to byłoby straszne zawężanie swoich perspektyw, bo tylko z takimi ludźmi mogłabym pracować.
A no i praca w szpitalu (chociaż przez chwilę) to bardzo ekscytujące zajęcie... zawsze chciałam tam trafić -
batticuore > 09-04-2012, 21:25
RozumiemTeż uważam , że to bardzo ciekawe ale nie dla mnie Miałam obok siebie pare anorektyczek , osób z problemami , którym starałam sie pomóc ale po czasie to zrobiło się męczące i pomyslałam , ze czas zadbać o siebie ) No ale fakt faktem co innego zawód , a co innego próbowanie pomóc jak sie nie ma o tym pojecia ;D Jeszcze rok temu usilnie chciałam dostac sie na psychologie , a teraz chce robic to co kocham i co pozwoli mi na oglądanie swiata Dobrze , ze znalazłas cos,co wiesz , ze chcesz robic. Szacun ) Jestem w klasie maturalnej , a jestem jedyna osobą , która wie co ze sobą zrobic ;D to szczescie wiedzieć tak wczesnie ;D -
merti > 09-04-2012, 21:35
U mnie w klasie też chyba jestem jedyna. Ale matura za rok, więc może kilka osób się ogarnie.
Ogólnie to byłam w szoku ile osób chce zdawać rozszerzony angielski. Myślałam, że góra 10, a to z samej mojej 12 osobowej grupy zgłosiło się z 8 -
batticuore > 09-04-2012, 21:38
Ja niestety nie wzięłam rozszerzonego angielskiego a żałuje ! i to jak cholera ;D ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ... zawsze można sobie dorobić i w ogole) -
paulaw > 09-04-2012, 22:04
Jeżeli nie piar to chciałabym studiować dietetykę, dbam o swoje ciało jest dla mnie ważne, ale nie najważniejsze. Biegam i tak dalej, jem zdrowo, jeżeli słodycze to ograniczam je do minimum i coraz mniej za nimi tęsknię (: Więc jeżeli nie pójdzie mi z piarem to będzie dietetyka, to jest szalenie interesujące, pomogłoby mi prowadzić zdrowe życie jeszcze bardziej. -
merti > 09-04-2012, 22:18
Nonono... tylko ta chemia na studiach mnie przeraża.. no ale wszystko do ogarnięcia -
paulaw > 09-04-2012, 22:25
Mnie też, dlatego piar.
A czy wiesz jak to jest z maturą podczas przyjmowania na studia w Kanadzie? -
kapsi > 09-04-2012, 22:30
[quote name="paulaw"]A czy wiesz jak to jest z maturą podczas przyjmowania na studia w Kanadzie?[/quote]
oooo, dobre pytanie! czekam na odpowiedź -
ThEveline > 09-04-2012, 22:31
[quote name="paulaw"]Mnie też, dlatego piar.
A czy wiesz jak to jest z maturą podczas przyjmowania na studia w Kanadzie?[/quote]
Ja się dołączę do pytania, a jak to jest z "naszą" maturą w US?