• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

madlu > 05-05-2012, 13:43

[quote name="LadyWatson"]Madlu - co do APiA. Nie wiem czy można przez Skype'a. Ja byłam w Warszawie i załatwiałam wszystko w biurze. Wiem, że z CC nie mogłam przez Skype'a jak chciałam, tylko musiałam specjalnie do Gdańska jechać.

Żeby dokumenty poszły do Londynu trzeba: zaświadczenie o niekaralności, międzynarodowe prawo jazdy, polskie prawo jazdy, kopie paszportu (WAŻNEGO!!) medical report, dyplom ukończenia szkoły chyba też.[/quote]

hmm..nie mam za bardzo czasu, zeby ogarniac ten medical report, no i tymbardziej zeby jechac do wawy... trudno. Jesli do 10 czerwca nie znajde rodzinki w CC, IE i APC to sie dopiero zglosze z APIA.

madlu > 05-05-2012, 13:50

wiecie co ? Pamietam jak blonde narzekała tu na forum, że nie ma zadnych matchy. Po wyzaleniu się dostala maila z informacja, ze rodzina przeglada jej profil. W prawdzie u mnie na profilach w CC i IE sa rodziny, ale sie nie odzywaja!

wiec teraz ja narzekam i licze ze cos sie ruszy..

Reeety, zadna rodzina mnie nie chceeeeeeee

LadyWatson > 05-05-2012, 13:50

Madlu - Medical report jest łatwy. Jak zaniosłam go do lekarza, to ona powiedziała, że po angielsku nie da rady, bo nie umie, podpisała mi tylko i kazała samej wypełnić i przynieść do sprawdzenia. Spisałam tylko z karty szczepień swoje szczepienia i wypełniałam oba:-D

LadyWatson > 05-05-2012, 13:51

[quote name="madlu"]wiecie co ? Pamietam jak blonde narzekała tu na forum, że nie ma zadnych matchy. Po wyzaleniu się dostala maila z informacja, ze rodzina przeglada jej profil. W prawdzie u mnie na profilach w CC i IE sa rodziny, ale sie nie odzywaja!

wiec teraz ja narzekam i licze ze cos sie ruszy..

Reeety, zadna rodzina mnie nie chceeeeeeee

[/quote]

Hahahha!! Ja chyba też zacznę narzekać:-D

madlu > 05-05-2012, 13:56

[quote name="LadyWatson"]Madlu - Medical report jest łatwy. Jak zaniosłam go do lekarza, to ona powiedziała, że po angielsku nie da rady, bo nie umie, podpisała mi tylko i kazała samej wypełnić i przynieść do sprawdzenia. Spisałam tylko z karty szczepień swoje szczepienia i wypełniałam oba:-D[/quote]

To ja w poniedzialek zadzwonie do APIA i spytam czy mozna przez skypa sobie pogadac. Powiem, ze mam mature, brak czasu itd. itp.

madlu > 05-05-2012, 13:59

Aaa i mam jeszcze kolejne pytanko.

Jak Pani z APIA sprawdza te referencje, to duzo zadaje pytan przez telefon referodawcom ?

Bo osoby ktore mi napisaly referencje do tych 3 biur sa dosc zapracowane a ja ich juz wczesniej troszke wymeczylam z tymi formularzami :d

LadyWatson > 05-05-2012, 14:01

[quote name="madlu"]
    [quote name="To ja w poniedzialek zadzwonie do APIA i spytam czy mozna przez skypa sobie pogadac. Powiem, ze mam mature, brak czasu itd. itp.<!-- s]

Pewnie. Wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Pobajeruj im trochę, powiedz, że słyszałaś same superlatywy o biurze...itp.

LadyWatson > 05-05-2012, 14:02

[quote name="madlu"]Aaa i mam jeszcze kolejne pytanko.

Jak Pani z APIA sprawdza te referencje, to duzo zadaje pytan przez telefon referodawcom ?

Bo osoby ktore mi napisaly referencje do tych 3 biur sa dosc zapracowane a ja ich juz wczesniej troszke wymeczylam z tymi formularzami :d[/quote]

Sprawdzają na pewno, ale jak dokładnie to nie mam zielonego pojęcia. Pewnie standardowo, jak w każdym biurze...

Tenzi > 05-05-2012, 14:21

haha a dziewczyny, to narzekanie sie naprawdę sprawdza, bo ja ponarzekałam na blogu i po pół godziny miałam match, który się okazał perfect matchem

blonde > 05-05-2012, 14:29

@madlu: ja napisałam chybba do tej samej, tzn z tego samego regionu i mi odpisała! poprosiła, żebym jej wysłała kilka zdjęć i powiedziała, że zobaczy czy będzie miała dla mnie jakąś rodzinę

A co do narzekania - hahah, dokładnie tak było ^^ Tylko wtedy to ja pokonałam samą siebie. Żaliłam się na forum, na twitterze, znajomym, rodzinie... Nawet zaczęłam wylewać żale na blogu (chociaż obiecałam sobie wczesniej, że tego robić NIE będę). Skutek był taki, że wszystko nabrało tempa Za chwilę miałam match, a przerwy między kolejnymi matchami nie były dłuższe niż 1 dzień. I chociaż żaden z nich nie wypalił, to naładowałam się pozytywną energią. I teraz, chociaż mam pusty room (od chyba dwóch dni), to nie dość, że się tym nie przejmuję, to jeszcze nawet się cieszę - bo to oznacza, że jakas super rodzinka być może zaraz się mną zainteresuje
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia