-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
ibiego > 14-04-2013, 2:31
Blog na pewno będzie,a tu jest mój opis poprzedniej przygodyhttps://www.prowork.com.pl/galeria.php?a=view&id=39 ,jak postanowiłam tak się dzieje ''Po tym roku planuję wrócić na moją uczelnie i dokończyć studia(wzięłam urlop dziekański).Nie wykluczam, że za 2 lata również skorzystam z usług Proworku i wyjadę jeszcze raz jako au pair poznawać nowe zakątki świata '' -
balbina > 14-04-2013, 3:28
ooo super, dzięki
i to co tam napisałaś to 100% prawda, hcciałabyś nam coś jeszcze dodać?;>
i kiedy chcesz jechać? -
madz > 14-04-2013, 10:16
Witam nowe osoby :)
Ibiego trzymam kciuki za Twoje plany! Ale moze pomysl o gawo bo tam wlasnie mialabys dwie agencje i pewnie miliony matchy z racji wieku, prawka i bycia juz w stanach jako au pair. Opowiadaj o wszystkim i czekam na bloga :) -
ibiego > 14-04-2013, 11:53
No to może spróbuję w Gawono powiem szczerze,że u mnie to była prawda,bo rodzinke miałam fajna,jednak to prawda ,ze wszystko zalezy od rodzinki jak spedzisz swoj rok no i jeszcze troche od samochodu,bo w US bez samochodu to jak bez reki.
Ja miałam akurat starsze dzieci 11 i 13 lat,więc pracowałam jakieś 4 h dziennie,bo dzieci non stop w szkole,w dodatku ojciec pracowal na rozne zmiany ,bo byl lekarzem,wiec jak byl w domu w dzien to on tez sie zajmowal dziecmi,a ja sobie spalam,tak na prawde au pair juz im nie byla potrzebna,bo malo godzin przepracowalam,ale bylam juz ostatnią ich au pair Choc zdarzaly sie tez sytuacje,ze lecieli sami do Miami na 4 dni i ja zostawalam wtedy z dziecmi sama,ale dzieci duze i rozumne,wiec nie bylo problemow
Ja bym chciała najlepiej wyjechac tak w polowie sierpnia,akurat z tydzien i dzieci zaczna szkole -
olusz > 14-04-2013, 15:06
Kurcze, kurcze, kurcze, nie wiem jak odmówić mojej rodzince, co im powiedzieć? Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby wyszło grzecznie? -
balbina > 14-04-2013, 15:17
oo no to na taką rodzinę trafić to skarb haha
ja też myślę, że gawo dla Ciebie- chociaż i tak będziesz miałą dużo rodzinek, więc jedna agencja by Ci wystarczyła
Tzn. ja Ci nic nie obiecuję, ale patrząc na to wszystko to jestem przekonanan o tym
Jeszcze jakbyś miałą referencje od tamtej rodiznki to by było cudownie
oo prosze - kolejna sooba która mówi tak o samochodzie, grrrr kurczę, mam właśnie dziś rozmowę z CALI!!!
ale nie mają samochodu, nooooi tylko ze względu na to już ich nie chcę głuuuuuuupieeee;/ -
madz > 14-04-2013, 15:18
Najlepiej napisać im coś w stylu: jesteście wspaniałą rodziną, ale niestety myślę że nie czułabym się komfortowo mieszkając z Wami. Życzę Wam znalezienia tej perfect au pair. trzymajcie się xxx -
balbina > 14-04-2013, 15:19
jak odmówić?
Ja napisałam, dzisiaj
Dziękuję bardzo za maila/za rozmowę, wyglądacie na super rodzinę, ale wydaje mi się, że nie będziemy dobrym matchem.
I wish you great au pair.
Pozdrawiam
Aguuuuuuuta
coś w tym styulu -
PorcelainGirl > 14-04-2013, 16:27
[quote name="ibiego"]I ja już nareszcie planuje swój drugi pobyt w US(''pozwolenie'' od faceta jestMam pytanie odnośnie agencji,2 lata temu jak leciałam z proworku to ''opiekowała'' się mną agencja APC,teraz widzę ,że jest jakaś zmiana na IE,pytanie czy można z 2 agencji próbować czy prowork tylko za pośrednictwem IE teraz działa? macie jakąś wiedzę na ten temat ?
Ogólnie teraz się boję,że ciężej mi będzie znaleźć rodzinkę,bo już troche mam wieksze wymagania,niż za 1 razem,choć rodzinę miałam przecudowną,to jednak teraz chyba nie mam takiego ciśnienia i jeśli nie uda mi się tak jakbym chciała tzn California,bo Wschodnie wybrzeże już mam obcykane i chciałabym zobaczyć nowe miejsce , w dodatku nie chciałabym dzieci poniżej 8 roku życia,no ale może się uda znaleźć,już trochę mam na karku (23 l) i w sumie prawko 5 lat,wiec moze tych rodzin będzie jakoś więcej się zgłaszało.Wylecieć bym chciała w połowie sierpnia [/quote]
możesz wyjechać z jakąkolwiek agencją, to nie robi różnicy
Ważne, żeby przerwa między programami była minimum 2lata i nieprzekroczony limit wiekowy
tu masz kontakt do gawo http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glowna
(do dyspozycji 2agencje APC i IE, możesz aplikować do obu, bez znaczenia czy kiedykolwiek aplikowałaś do nichPoza tym wydaje się być to na Twój Plus! dla APC -
olusz > 14-04-2013, 17:35
Dobra, odpiszę im coś wieczoremdzięki