• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

madlu > 05-05-2012, 12:45

Oj, sorki. 2 razy sie dodalo :p

madlu > 05-05-2012, 12:50

Aaa i jeszcze chcialam spytac czy w Apia takie dokumenty jak np zaswiadczenie lekarskie trzeba dawac juz przy zglaszaniu sie czy dopiero jak sie rodzinke znajdzie?

Tenzi > 05-05-2012, 12:51

Madlu, mi się wydaje, że w Apia tak jak w każdej innej agencji interview można przeprowadzić na skype ale nie jestem tego w 100% pewna Tak czy inaczej, moje (GAWO-APC) było przeprowadzane na skype i trwało około 40minut, zero stresu, bo Panie tam pracujące są naprawdę przemiłe.

madlu > 05-05-2012, 13:02

No w gawo wiem jak to wyglada juz tam mam dawno aplikacje

Tylko wlasnie wydaje mi sie ,ze ktos pisal ze musial gdzies jechac na ta rozmowe z apia ,ale moze cos mi sie pomylilo oby nie do warszawy. Ode mnie (ze slupska) jedzie sie z 10h pociagiem :p

Nimell > 05-05-2012, 13:11

Madlu mieszkasz w Słupsku? Ja w Sławnie! To 24 km ;D spotkanie?

Tenzi > 05-05-2012, 13:14

haha ode mnie chyba 7h i też by mi sie nie uśmiechało tak sobie jechać do Warszawy na pół godzinki rozmowy ale po wize to już inna sprawa...niedługo muszę się wybrać^^ btw nie wiem czemu w Gawo tak cienko z tymi rodzinkami.

LadyWatson > 05-05-2012, 13:25

[quote name="Nimell"]Madlu mieszkasz w Słupsku? Ja w Sławnie! To 24 km ;D spotkanie? [/quote]

Ja też jestem ze Sławna!!!! Ale numer! Nie przypuszczałam, że znajdę tu osoby z mojej okolicy:-)

LadyWatson > 05-05-2012, 13:31

Madlu - co do APiA. Nie wiem czy można przez Skype'a. Ja byłam w Warszawie i załatwiałam wszystko w biurze. Wiem, że z CC nie mogłam przez Skype'a jak chciałam, tylko musiałam specjalnie do Gdańska jechać.

Żeby dokumenty poszły do Londynu trzeba: zaświadczenie o niekaralności, międzynarodowe prawo jazdy, polskie prawo jazdy, kopie paszportu (WAŻNEGO!!) medical report, dyplom ukończenia szkoły chyba też.

madlu > 05-05-2012, 13:31

[quote name="Nimell"]Madlu mieszkasz w Słupsku? Ja w Sławnie! To 24 km ;D spotkanie? [/quote]

oooo , bardzo chetnie fajnie by bylo spotkac sie jeszcze z ktoras z Was na tej polkuli tylko ze mam teraz maturki (za matme dopiero za chwilke sie wezme, a prezentacji z polskiego nawet calej nie przeczytalam :p), a zaraz po ostatnim egzaminie wyjezdzam na ponad 2 tygodnie ale po moim powrocie bardzo chetnie. Nimell, a na kiedy planujesz wyjazd do USA?

LadyWatson > 05-05-2012, 13:33

Co do sprawdzania referencji to na pewno to robią.

W Warszawie w biurze APiA jest fajna dziewczyna - Ola. Ona robiła ze mną interview. Jest bardzo miła, uśmiechnięta i pomocna.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia