-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
agniesia > 13-04-2013, 23:03
Póki co w poniedziałek wypełniam pierwszy papierek, więc jeszcze nic nie wpisałam, ale na pewno podaję Florydę i Californię. Jeszcze zastanawiam się nad innymi, ale chyba zostanę z tymi, bo i tak rodzinki z innych miejsc sie zgłaszają. Ostatni rok minął dosyć skomplikowanie a moja rodzinka nie jest jeszcze pewna czy będą szukać nowej au pair, więc z opisaniem ich poczekam aż podejmą decyzję -
balbina > 13-04-2013, 23:12
Aga mówilaś mi, że przedłużasz pobyt ale nie wiedziałam, że zmieniasz stan!
SuperW sensie, wiesz... nowe miejsce, nowi ludzie - mnie się podoba taka opcja zmienienia stanu
no to szukamy razem rodzinki! -
DominikaDomi > 13-04-2013, 23:15
oo no to fajnie, ze przedluzaszzycze ci Californi! <3 ja przylatuje do US 8 lipca wlasnie. -
agniesia > 13-04-2013, 23:41
@aguta, mówiłam Ci przecież, że potrzebuje zmiany
@dominikadomi, dzięki a już masz rodzinkę? gdzie? -
madz > 14-04-2013, 0:17
No to fajnie. California i San Fran <3 trzymam mocno kciuki :D
A tak z ciekawosci, czy jest mozliwosc ze po przedluzeniu nie znajdzie sie rodziny? Co wtedy? Do polski sie wraca jako skonczony program czy jako przerwany? -
agniesia > 14-04-2013, 0:28
Oczywiście jest taka możliwość i trzeba się z tym liczyć. Problemem nie jest znalezienie rodzinki tylko to, że po roku bycia tutaj ma sie duże wymagania. Wtedy program zostaje zakończony i trzeba zapłacić jedynie 100$ za późne przesłanie informacji o dacie powrotu. -
ibiego > 14-04-2013, 1:02
I ja już nareszcie planuje swój drugi pobyt w US(''pozwolenie'' od faceta jestMam pytanie odnośnie agencji,2 lata temu jak leciałam z proworku to ''opiekowała'' się mną agencja APC,teraz widzę ,że jest jakaś zmiana na IE,pytanie czy można z 2 agencji próbować czy prowork tylko za pośrednictwem IE teraz działa? macie jakąś wiedzę na ten temat ?
Ogólnie teraz się boję,że ciężej mi będzie znaleźć rodzinkę,bo już troche mam wieksze wymagania,niż za 1 razem,choć rodzinę miałam przecudowną,to jednak teraz chyba nie mam takiego ciśnienia i jeśli nie uda mi się tak jakbym chciała tzn California,bo Wschodnie wybrzeże już mam obcykane i chciałabym zobaczyć nowe miejsce , w dodatku nie chciałabym dzieci poniżej 8 roku życia,no ale może się uda znaleźć,już trochę mam na karku (23 l) i w sumie prawko 5 lat,wiec moze tych rodzin będzie jakoś więcej się zgłaszało.Wylecieć bym chciała w połowie sierpnia -
DominikaDomi > 14-04-2013, 1:31
[quote name="agniesia"]@aguta, mówiłam Ci przecież, że potrzebuje zmiany
@dominikadomi, dzięki a już masz rodzinkę? gdzie?[/quote]
tak mam juz rodzinke z Long Island
ibiego mysle, ze biorac pod uwage fakt, ze byla juz au pair w US i masz te 23 lata bedziesz miala sporo matchy i moze akurat trafisz na Cali z dziecmi powyzej 8 lat. -
balbina > 14-04-2013, 1:57
agniesia - kurcze pewnie zapomniałam, tak samo jak mówiłaś mi już o napięciu w USA a ja się pytałam znowu ;D
ibiego -w prowork jest tak, że możesz wybrać jadną aencję do której się zapisujesz IE albo APC. Po killu miesiącahc, jak nie będziesz miała zainteresowania to mogą ci optworzyć room w drugiej agencji.
natomiast w gawo od razu masz dwie agencje do wyboru - młode dziewczyny nie mają ani w prowork ani w gawo matchy, ale myślę, że Ty - już byłaś jako au pair ( z tego co rozumiem ) i 23 lata i 5 lat prawko to kuźwa jużżżżżż Ci zazdroooooooooszczę tych pięknych matchyD
ojejej załóż bloga, bo chcę czytać o tym wszystkim))) -
ibiego > 14-04-2013, 2:29
Dzięki za szybką odpowiedź
No właśnie nikt mnie nie pytał,z którego biura wolałabym skorzystać,choć właśnie chyba bardziej wolałabym APC,biuro jest z SF i pewnie więcej rodzin jest z tamtych rejonów,bo IE jest chyba z NY.A dokumenty do wypełnienia dostałam tylko z IE.Może spróbuję jeszcze z CC.