• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

merti > 13-04-2013, 0:54

Dziewczyny nie idzcie do Gawo. Ja gdybym im nie wplacila pierwszej raty, nie miala tego medical i Apia by byla u mnie w mieście to nawet bym się nie zastanawiała. Przynajmniej te poniżej 21 lat. Nie ma sensu , bo nie ma matchow żadnych. Miało niby byc lepiej jak bedzie blizej wyjazdu, ale zmieniłam date w APC na 20 maja i dalej cisza. Poza tym Izka jest wredna, myli się i nie potrafi pomoc.

Przedwczoraj poprosiłam o wyslanie maila do IE w sprawie moich matchów-widm (zeby IE spytało rodzin czemu zeszli tak szybko, co im sie nie podoba) i mnei na 99% oklamala ze wyslala maila. Bo jak poproscilam o screena to na mnie wjechała.

Jak chcecie jeszcze o nich posluchac i o tym co mi sie nie podoba to piszcie, bo troche tego mam

A tak poza tym, to z nudow zalozylam konto na au pair world i mam całkiem niezłe zainteresowanie. Dziś chyba z 7 rodzin do mnie pisalo I jutro gadam z babką z Londynu o 12 I pojutrze z inną, która całkiem spoczkosie wydaje.. No ale jdnak mam nadzieje, ze uda mi sie znaleźć tą rodzine w Stanach.

balbina > 13-04-2013, 1:03

ja od roku buduję zdanie o agencjach no i to wszystko się zmienia. Rok temu z gawo dziewczyny wyjezdzaly i matche były, ale w tym roku coś słabo idzie...

Te starsze dziewczyny powyżej 21 lat albo i powyżej 23 lat to mają rodzinki, mają zainteresowanie, ale my, młodsze mamy niestety trochę gorzej :<

bo np w Apia sami widzicie wyżej ile mam matchu.

a jestem rocznik '93 i to jeszcze dlugo bede miała 19 lat ;x

w Gawo miałam 2 rodzinki, które mi się spodobały bardziej, z jedną kontynuuję teraz rozmowy i chciałabym żeby coś z tego wyszło ale zobaczymy

ja polecam gawo jak najbardziej, ale starszym dziewczynom, tak własnie +21 lat i myślę że będzie ok.

No i wyjazd do europy to całkiem dobry pomysł. Jakby moja przyszła rodzinka chciała mnie np na koniec sierpnia to ja bym pojechałą do egiptu jako animation team ale to byłby super rok <3

Damian011 > 13-04-2013, 1:19

Ja poszedlem do GAWO i nie narzekam

Ani na sama prace biura, ani na konsultantke, ani na matche (mimo ze jestem facetem :p)

Przez ostatnie 3 tygodnie mialem 3 matche (MI, NJ, NC) z czego z tymi pierwszymi ciagle w kontakcie jestem

balbina > 13-04-2013, 1:27

ja jakieś 6 tygodni i 3 matche w gawo, więc połowa mniej

no 3 matche w 3 tygodnie to całkiem ładnie Damian!

kama93 > 13-04-2013, 1:51

[quote name="balbina"]

Ogólnie to możecie sobie porównać na moim przykładzie te agencje-

W sumie miałam 11 prematchy

3 z gawo a reszta z APiA - wszystko w 1,5 miesiąca

[/quote]

No no no u Ciebie to się dzieje! Ja miałam w gawo 1 prematch w ciągu 5 tygodni ;/. Moja cierpliwość się kończy. Poczekam jeszcze do końca kwietnia, a jak nic się nie ruszy, to zapisuje się do APiA.

margo > 13-04-2013, 8:46

U mnie 2 matche w ciągu dwóch miesięcy .... więc tragedia ! Dlatego zapisałam się do APiA

emptyhousee > 13-04-2013, 11:32

U mnie tak samo masakra z matchami w Gawo :/ , jestem już w APiA ,czekam tylko na otwarcie roomu - napisali mi, że moją aplikacje sprawdza już Londyn, dziwi mnie tylko, że jeszcze nie zadzownili potwierdzić referencji. Mam nadzieje, że w APiA się coś polepszy ..

Merti - napisz coś jeszcze, chętnie poczytam xD

DominikaDomi > 13-04-2013, 11:37

od zawsze mowilam, ze w APiA jednak jest najwiecej matchy. I to sie sprawdza!

freckled > 13-04-2013, 13:04

Ja co prawda dopiero czekam na otwarcie roomów, ale czasami mam wrażenie, że gawo ma mnie głęboko w poważaniu:d Gdybym do nich tak nie wypisywała ze wszystkim, to cała ta procedura pewnie trwała by dłużej. Czasami nawet mam wrażenie, że odpisują mi, ale kompletenie nie mają pojęcia kim ja jestem, haha...Gdybym nie była tylko biedną studentką, spróbowałabym z APiA;d

balbina > 13-04-2013, 13:26

freckled a ile masz lat?

no, ale jest KArolina ( chyba jej nie ma na forum, nie ogarniam!) która miała chyba 17 matchy w gawo i dalej szuka, więc gawo daje rade,

ale do starszych dziewczyn chyba jednak...

Czasami sobie myślę, że trochę się boję gawo - bo jakbym miała rematch to możliwe, że bym nie znalazła rodziny... a z drugiej strony wpłaciłam tam swoje pieniądze

ale - z jaką agencją pojadę taką wybiorę, obojętnie mi to

no w Gawo za bardzo nie szaleję, ale 3 prematche to też zawsze coś, więc jakoś się posuwa i jestem zadowolona w miarę.

Mam nadzieje, że teraz się ruszy przyjdą fajne rodzinki, bo już czas!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia