-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
Bańka > 08-04-2013, 17:31
[quote name="ogla"]
[quote name="madz"]Kompleksy z powodu wieku? Naszczescie mnie nie dotycza, ja lubie moje 25, bardzo ladna liczba ;p[/quote]
ja mam 23 i też lubię tą liczbę, mogłaby się nie zmieniać! i nie wiem skąd tu kompleksy z racji wieku[/quote]
Dziewczyny litościto był zart! -
kama93 > 08-04-2013, 18:20
Mi również nie wyświetla się cytat. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może ktoś zna odp? -
madz > 08-04-2013, 21:37
[quote name="Bańka"]
[quote name="ogla"]
[quote name="madz"]Kompleksy z powodu wieku? Naszczescie mnie nie dotycza, ja lubie moje 25, bardzo ladna liczba ;p[/quote]
ja mam 23 i też lubię tą liczbę, mogłaby się nie zmieniać! i nie wiem skąd tu kompleksy z racji wieku ;)[/quote]
Dziewczyny litości :) to był zart![/quote]
Spokojnie wiemy, przecież się nie oburzamy :P -
Bańka > 08-04-2013, 21:42
[quote name="ogla"]Dziewczyny! Wrzuciłam na blog swój List do HF, jeśli któraś miałaby ochotę pomóc to proszę o te pomoc![/quote]
ja jutro sobie przejrzę Twój listTeż napisałam (połowę) jakos mi ta aplikacja nie idzie.
Referencje masz już wgrane?
z gory przepraszam za wychodzenie z tematu -
ogla > 08-04-2013, 22:43
ja też wiem,że to był żart!
[quote name="Bańka"]
[quote name="ogla"]Dziewczyny! Wrzuciłam na blog swój List do HF, jeśli któraś miałaby ochotę pomóc to proszę o te pomoc![/quote]
ja jutro sobie przejrzę Twój listTeż napisałam (połowę) jakos mi ta aplikacja nie idzie.
Referencje masz już wgrane?
z gory przepraszam za wychodzenie z tematu[/quote]
aa to zapraszam! bo w sumie nikt nie chce mnie chyba wspomoc i sama nie wiem co z tym listem:p takze PONAWIAM PROSBE!!!
mi tez ta aplikacja idzie jak krew z nosa.. ale to dlatego, ze pracuje i mam tylko pon wolne i nie zawsze mam czas.
ale dzis ogarnelam paszport, prawko i zaswiadczenie o niekaralnosci, wiec mam wielka nadzieje, ze za jakies min.2 tzg skoncze aplikacje, filmik an koncu bo wiecie... wiosna za bardzo w oczy bije -
balbina > 09-04-2013, 0:35
będę walczyć, rozmowa z CALi już w niedzielę, więc spróbuję sie pokazać z dobrej strony
ALE mojaajom pisała, że auta dla au pair nie mają - w CALi to mega lipa bez auta ;/ -
90210 > 09-04-2013, 2:32
Jest tu ktoś może kto ma ochotę zapisać się do GAWO? Przy zapisie z koleżanką jest 250zł taniej a więc szukam baardzo pilnie kogoś chętnego! Jeśli miałybyście jakieś info proszę o pomoc! -
Magda89 > 09-04-2013, 7:54
Jeśli chodzi o auto w Kalifornii to faktycznie jest potrzebne. Ja mieszkam w górach, nie ma mowy o ruszeniu się gdziekolwiek bez samochodu, więc mam swój i mogę korzystać do woli. Jedna rzecz tylko, że nie mogę jechać autem do SF, ale większość dziewczyn z okolicy ma podobnie. To zalecenie agencji, bo trudno się tam jeździ. Ja w sumie już raz jeździłam, poza tym sporo jako pasażer i nie jest tak źle moim zdaniem. Kiedyś podejmę temat, żeby zdjęli mi ten zakaz
No ale wracając do sedna. Bez samochodu trochę lipa. Dużo czasu spędza się poza domem jednak a bycie zależnym od kogoś nie jest fajne. Poza tym komunikacja średnia i wszędzie daleko. To nie tak jak w Polsce, że przystanek na każdym skrzyżowaniu. Może inaczej sytuacja wygląda w samym San Francisco, ale na pewno nie jest to tanie i łatwe. -
balbina > 10-04-2013, 3:48
Właśnie oni niby mówili mojaAjom (bo ona miała już z nimi rozmowę, ja mam w niedzielę) że mają blisko komunikację miejską i w ogóle - jakby myśleli że komunikacja wszystko załatwi ;x
a bilety na komunikację też nie są za darmo ( wiadomo paliwo też, ale zawsze można się złożyć ).
Samochód dla au pair powinien być wymagady przez agencjepewnie niedługo tak będzie
Czyli do rodziny bez auta lub ograniczającej dostęp( w dużym stopniu ) do niego w ogóle się nie pchać, co ;>
Takie Twoje zdanie? -
balbina > 13-04-2013, 0:36
przełamię ciszę i powiem, że mam kolejny match już chyba miliardowy
nie no, 11-sty
koło NYC oczywiście nie mogę uwierzyć - mam teraz 4 prematchy 3 w Apia i 1 w APC
Ogólnie to możecie sobie porównać na moim przykładzie te agencje-
W sumie miałam 11 prematchy
3 z gawo a reszta z APiA - wszystko w 1,5 miesiąca
jak ktoś chce poczytaćo moich prematchach i rozmowie na skype to zapraszamna bloga ( w podpisie jest )