• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Bańka > 08-04-2013, 17:31

[quote name="ogla"]
    [quote name="madz"]Kompleksy z powodu wieku? Naszczescie mnie nie dotycza, ja lubie moje 25, bardzo ladna liczba ;p[/quote]

ja mam 23 i też lubię tą liczbę, mogłaby się nie zmieniać! i nie wiem skąd tu kompleksy z racji wieku [/quote]

Dziewczyny litości to był zart!

kama93 > 08-04-2013, 18:20

Mi również nie wyświetla się cytat. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Może ktoś zna odp?

madz > 08-04-2013, 21:37

[quote name="Bańka"]
    [quote name="ogla"]
    [quote name="madz"]Kompleksy z powodu wieku? Naszczescie mnie nie dotycza, ja lubie moje 25, bardzo ladna liczba ;p[/quote]

ja mam 23 i też lubię tą liczbę, mogłaby się nie zmieniać! i nie wiem skąd tu kompleksy z racji wieku ;)[/quote]

Dziewczyny litości :) to był zart![/quote]

Spokojnie wiemy, przecież się nie oburzamy :P

Bańka > 08-04-2013, 21:42

[quote name="ogla"]Dziewczyny! Wrzuciłam na blog swój List do HF, jeśli któraś miałaby ochotę pomóc to proszę o te pomoc! [/quote]

ja jutro sobie przejrzę Twój list Też napisałam (połowę) jakos mi ta aplikacja nie idzie.

Referencje masz już wgrane?

z gory przepraszam za wychodzenie z tematu

ogla > 08-04-2013, 22:43

ja też wiem,że to był żart !

[quote name="Bańka"]
    [quote name="ogla"]Dziewczyny! Wrzuciłam na blog swój List do HF, jeśli któraś miałaby ochotę pomóc to proszę o te pomoc! [/quote]

ja jutro sobie przejrzę Twój list Też napisałam (połowę) jakos mi ta aplikacja nie idzie.

Referencje masz już wgrane?

z gory przepraszam za wychodzenie z tematu [/quote]

aa to zapraszam! bo w sumie nikt nie chce mnie chyba wspomoc i sama nie wiem co z tym listem:p takze PONAWIAM PROSBE!!!

mi tez ta aplikacja idzie jak krew z nosa.. ale to dlatego, ze pracuje i mam tylko pon wolne i nie zawsze mam czas.

ale dzis ogarnelam paszport, prawko i zaswiadczenie o niekaralnosci, wiec mam wielka nadzieje, ze za jakies min.2 tzg skoncze aplikacje, filmik an koncu bo wiecie... wiosna za bardzo w oczy bije

balbina > 09-04-2013, 0:35

będę walczyć, rozmowa z CALi już w niedzielę, więc spróbuję sie pokazać z dobrej strony

ALE mojaajom pisała, że auta dla au pair nie mają - w CALi to mega lipa bez auta ;/

90210 > 09-04-2013, 2:32

Jest tu ktoś może kto ma ochotę zapisać się do GAWO? Przy zapisie z koleżanką jest 250zł taniej a więc szukam baardzo pilnie kogoś chętnego! Jeśli miałybyście jakieś info proszę o pomoc!

Magda89 > 09-04-2013, 7:54

Jeśli chodzi o auto w Kalifornii to faktycznie jest potrzebne. Ja mieszkam w górach, nie ma mowy o ruszeniu się gdziekolwiek bez samochodu, więc mam swój i mogę korzystać do woli. Jedna rzecz tylko, że nie mogę jechać autem do SF, ale większość dziewczyn z okolicy ma podobnie. To zalecenie agencji, bo trudno się tam jeździ. Ja w sumie już raz jeździłam, poza tym sporo jako pasażer i nie jest tak źle moim zdaniem. Kiedyś podejmę temat, żeby zdjęli mi ten zakaz

No ale wracając do sedna. Bez samochodu trochę lipa. Dużo czasu spędza się poza domem jednak a bycie zależnym od kogoś nie jest fajne. Poza tym komunikacja średnia i wszędzie daleko. To nie tak jak w Polsce, że przystanek na każdym skrzyżowaniu. Może inaczej sytuacja wygląda w samym San Francisco, ale na pewno nie jest to tanie i łatwe.

balbina > 10-04-2013, 3:48

Właśnie oni niby mówili mojaAjom (bo ona miała już z nimi rozmowę, ja mam w niedzielę) że mają blisko komunikację miejską i w ogóle - jakby myśleli że komunikacja wszystko załatwi ;x

a bilety na komunikację też nie są za darmo ( wiadomo paliwo też, ale zawsze można się złożyć ).

Samochód dla au pair powinien być wymagady przez agencje pewnie niedługo tak będzie

Czyli do rodziny bez auta lub ograniczającej dostęp( w dużym stopniu ) do niego w ogóle się nie pchać, co ;>

Takie Twoje zdanie?

balbina > 13-04-2013, 0:36

przełamię ciszę i powiem, że mam kolejny match już chyba miliardowy

nie no, 11-sty

koło NYC oczywiście nie mogę uwierzyć - mam teraz 4 prematchy 3 w Apia i 1 w APC

Ogólnie to możecie sobie porównać na moim przykładzie te agencje-

W sumie miałam 11 prematchy

3 z gawo a reszta z APiA - wszystko w 1,5 miesiąca

jak ktoś chce poczytaćo moich prematchach i rozmowie na skype to zapraszam na bloga ( w podpisie jest )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia