• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

• Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?
  • Re: Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?

alciak > 30-08-2012, 23:44

ja myslalam o jezdzie autokarem, ale do uk. probował ktos?

PolishGirl > 31-08-2012, 0:54

ja leciałam wizzairem do luton. miałam 35 kg bagazu i 10 kg podręcznego. o dziwo na lotnisku okazało się, że dokładnie tyle waża moje walizki. ledwo sie zmieściłam. a co do kupna to załatwiam to przez biuro podróży-wiem, że mam pewny bilet a nie robienie przelewów, które też kosztują sporo, czekanie na coś, potwierdzanie i dumanie czy poszło ok czy coś przeoczyłam i nie bede miała tego biletu. wolę dać 50 PLN i spać spokojnie. ale to moje zdanie. wogóle to przeraża mnie robienie wszystkiego on-line. zawsze boję się, że coś kliknę źle i bedzie lipa.

LadyInRed > 31-08-2012, 10:39

A ja wszystko kupowałam online (Ryanair) i nie odczułam dyskomfortu z tego powodu (no, poza tym, że Ryanair chce zawsze wcisnąć walizki, ubezpieczenia, wynajem samochodu itp).

Yoanna > 31-08-2012, 12:32

[quote name="alciak"]ja myslalam o jezdzie autokarem, ale do uk. probował ktos?[/quote]

taaak. pare lat temu. nigdy wiecej! moze jeszcze zalezy skad w pl jestes, ale ja jestem ze wschodu wiec dla mnie przez sama polske przejechac to jeden dzien.

kajtuś > 31-08-2012, 13:26

[quote name="PolishGirl"]ja leciałam wizzairem do luton. miałam 35 kg bagazu i 10 kg podręcznego. o dziwo na lotnisku okazało się, że dokładnie tyle waża moje walizki. ledwo sie zmieściłam. a co do kupna to załatwiam to przez biuro podróży-wiem, że mam pewny bilet a nie robienie przelewów, które też kosztują sporo, czekanie na coś, potwierdzanie i dumanie czy poszło ok czy coś przeoczyłam i nie bede miała tego biletu. wolę dać 50 PLN i spać spokojnie. ale to moje zdanie. wogóle to przeraża mnie robienie wszystkiego on-line. zawsze boję się, że coś kliknę źle i bedzie lipa.[/quote]

Ale dawalas dla biura 50 zl, a za to nie placilas za przelew, za ktory placi sie kupujac samemu te 28zl bodajze? Bo jak tak, to ja tez tak zrobie... 22 zl to nie fortuna jak doplace i agencja za mnie to zrobi... Dzieki z gory za odpowiedz :mrgreen:

margerich > 31-08-2012, 16:25

[quote name="alciak"]ja myslalam o jezdzie autokarem, ale do uk. probował ktos?[/quote]

Ja jeździłam autokarami, gdy byłam na wycieczkach w Anglii. Dwa dni w autokarze to istna udręka. Samolot jest znacznie wygodniejszym rozwiązaniem. Z Warszawy 2 godziny 15 minut i jestem na miejscu.

kajtuś > 31-08-2012, 16:49

[quote name="margerich"]

Ja jeździłam autokarami, gdy byłam na wycieczkach w Anglii. Dwa dni w autokarze to istna udręka. Samolot jest znacznie wygodniejszym rozwiązaniem. Z Warszawy 2 godziny 15 minut i jestem na miejscu.[/quote]

Masz racje. Musialbym upasc na glowe, zeby jechac autokarem... No chyba ze ktos bardzo lubi

Saiisuke > 31-08-2012, 17:10

Dla ludzi, którzy boją się latania autokar jest jedynym wyjściem. Mam znajomą, która panicznie boi się wsiąść do samolotu i zawsze wybiera autokar. Ja bym się jednak na autokar nie zdecydowała, cena biletu podobna lub wyższa niż na samolot, a do tego podróż trwa z 10x dłużej.

PolishGirl > 31-08-2012, 19:39

[quote name="kajtuś"]

Ale dawalas dla biura 50 zl, a za to nie placilas za przelew, za ktory placi sie kupujac samemu te 28zl bodajze? Bo jak tak, to ja tez tak zrobie... 22 zl to nie fortuna jak doplace i agencja za mnie to zrobi... Dzieki z gory za odpowiedz :mrgreen:[/quote]

szczerze to nie wiem. przy tym bookowaniu jest tyle opłat doliczanych, że nie zwracam na to uwagi. jedno licho i tak drogo wszędzie jak pierun!

kajtuś > 31-08-2012, 21:34

[quote name="PolishGirl"]
    [quote name="kajtuś"]

Ale dawalas dla biura 50 zl, a za to nie placilas za przelew, za ktory placi sie kupujac samemu te 28zl bodajze? Bo jak tak, to ja tez tak zrobie... 22 zl to nie fortuna jak doplace i agencja za mnie to zrobi... Dzieki z gory za odpowiedz :mrgreen:[/quote]

szczerze to nie wiem. przy tym bookowaniu jest tyle opłat doliczanych, że nie zwracam na to uwagi. jedno licho i tak drogo wszędzie jak pierun![/quote]

Zemym do 300 złotych zaplacil to bede chyba z miesiac z bananem na twarzy chodzil, ale dziekuje bardzo :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna