• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

daria2510 > 03-08-2011, 23:35

Ja robię sobie rok przerwy a po powrocie zabieram się za mgr. Papiery przygotowuję wcześniej, przed wyjazdem do USA i jeżeli coś się przedłuży albo uczelnia będzie chciała szybciej ( chociaż tak się nie zdarzyło nigdy) to w domu będą mieli wszystko przygotowane i zawiozą a ja zaraz po powrocie na uczelnię- tak planuję ale jak będzie w praktyce to się okaże Nie mam pojęcia, która jest najtańsza bo w sumie nie interesowałam się tym, ale widziałam podobny post na forum i dużo ludzi pisało o tym.

niewolnicyzmyslow > 07-08-2011, 8:46

no tak, gorzej jak jest rozmowa kwalifikacyjna na mgr.

to sobie sprawdzę, ale dziekuje za odpowiedź. pozdrawiam.:-))

daria2510 > 10-08-2011, 14:03

Właśnie sprawdziłam, że na stronie agencji z którą chcę wyjechać (Au pair in America) podane są terminy wyjazdów! Super Póki co na 2011 ale pewnie przed nowym rokiem zmienią na 2012 więc będę wiedziała więcej.

milenka3991 > 02-09-2011, 17:35

hej ja również planuje wyjechać do USA koło lipca- września

prawko już mam wiec o to nie muszę się martwić D ps: tylko o MATURĄ ;/

kamila_8908 > 04-09-2011, 21:54

Ja też planuje wyjazd lipiec-październik 2012, zaraz po licencjacie I zastanawiam się nad proworkiem lub CC

agniesia > 09-09-2011, 17:52

Cześć dziewczyny!

Właśnie zauważyłam, że pojawił się już temat o Au Pair w przyszłym roku! Od półtora roku myślę o tym, żeby zostać Au Pair a teraz nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko. Nie wiem jak wy, ale coraz bardziej się stresuję Tak jak pare innych dziewczyn planuję wyjechać po maturze, prawdopodobnie w czerwcu lub lipcu. Jeszcze nie zdecydowałam się na żadną agencję, bo choć od roku dużo o tym wszystkim czytam, ciągle ciężko mi wybrać. Widze, że najczęściej pojawia sie CC, ProWork i Au Pair in Amerika a nikt nie wspomniał o Expert AuPair a mi chyba najbardziej własnie to pasuje. Strasznie chciałabym polecieć w jakieś cieplutkie miejsce (California/Floryda) a niestety nigdzie nie ma możliwości wyboru stanu A ta agencja jedynie na Florydę wysyła, więc przynajmniej wiadomo gdzie sie wyląduje Prawko mam już zrobione, więc chociaż coś z głowy Tylko powiedzcie mi moje drogie przyszłe AuPair'ki jak to wygląda u was z tymi godzinami przepracowanymi z dzieciaczkami ? Ile już wyrobiłyście?

Jakby co jestem z Poznania, bo widziałam, że ktoś tu o Wielkopolskę pytał

maraszrum > 11-09-2011, 15:20

agniesia ja pytałam, z racji ze z Gostynia jestem ! dobrze ze ktos blisko będzie jak pojadę ja chyba trochę będe musiała przelozyc wyjazd tj na sierpien bo w tym roku nie wyszlo mi z praca i nic kasy nie mam... a z uzbieraniem to trudno taka kase, jak się nie pracuje.. ( i ostatnio pojawia się problem, poniewaz moj chlopak jednak trochę sie ogarnia i mysli o wspolnej przyszlosci itp.. )

a godziny? na razie mam ciotkę co ma córkę i mam zamiar chodzic jako wolontariusz do zlobka albo przedszkola

Ash > 11-09-2011, 15:32

jeszcze jest Gawo dziewczyny

a prowork ostatnio ma same negatywne opinie

agniesia > 12-09-2011, 15:50

Z tymi biurami to ogólnie masakra Zdecydowanie się na jakąś mnie przeraża, bo zawsze pojawiają się i pozytywne i negatywne opinie, także tak naprawde przeczytanie tysiąca wypowiedzi i tak nie pomaga :?

daria2510 > 13-09-2011, 17:13

Rzeczywiście co za dużo to niezdrowo ale radzę poczytać info na stronach agencji, a później opinie. Najlepiej jak zna się kogoś kto już był z daną agencją wtedy możemy mieć pewność, że wrócimyA tak na serio to tyle jest opinii ile ludzi więc nie warto sugerować się wszystkim.

Widziałam, że są dziewczyny z Wielkopolski- ja jestem z woj Kujawsko-Pomorskiego a dokładniej z Bydgoszczy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia