• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rasizm i krzywdzące stereotypy.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rasizm i krzywdzące stereotypy.

• Rasizm i krzywdzące stereotypy.
  • Re: Rasizm i krzywdzące stereotypy.

Vorissa > 25-05-2008, 17:59

przypomniała mi się taka scena z filmu w ' w rytmie hh' jak czarny chłopak i biała dziewczyna jad? poci?giem czy metrem, i siedziała dalej tam taka biała babka i cały czas na nich zerkała, a oni wycięli numeri zaczęli się tak obciskiwać ta się wkurzyła, przeszła obok nich i co? tam fukała sobie pod nosem :lol:

Vorissa > 25-05-2008, 17:59

przypomniała mi się taka scena z filmu w ' w rytmie hh' jak czarny chłopak i biała dziewczyna jad? poci?giem czy metrem, i siedziała dalej tam taka biała babka i cały czas na nich zerkała, a oni wycięli numeri zaczęli się tak obciskiwać ta się wkurzyła, przeszła obok nich i co? tam fukała sobie pod nosem :lol:

Ninka Jones > 25-05-2008, 19:18

taaaaak, to było biste!

Ninka Jones > 25-05-2008, 19:18

taaaaak, to było biste!

Frigga Heldottir > 25-05-2008, 20:51

[quote name="idril"]

ide wczoraj parkiem z dziecmi i babka.

idzie para - chlop bialy, dziewczyna czarna [w zaawansowanej ciazy]

i tylko tekst babki: i jak oni tak moga?! przeciez do siebie nie pasuja!

za chwile mijamy pare nastolatkow. chlopak jakis azjata a dziewczyna miala. ida z naprzeciwka i sie zaczynaja calowac

babka: o znowu tacy...

[/quote]

Jakbym opis reakcji mojej mamy czytała. :?

Mnie tam kompletnie nie przeszkadza kto z kim jest, nawet podziwiam takie pary, że maj? odwagę być razem i okazywać swoje uczucie. Bo przy obecnych spodziewanych reakcjach społeczeństwa to różnie to bywa :?

Ja bym się jednak trochę obawiała... no ale jak widać, miło?ć nie zna granic :wink:

Frigga Heldottir > 25-05-2008, 20:51

[quote name="idril"]

ide wczoraj parkiem z dziecmi i babka.

idzie para - chlop bialy, dziewczyna czarna [w zaawansowanej ciazy]

i tylko tekst babki: i jak oni tak moga?! przeciez do siebie nie pasuja!

za chwile mijamy pare nastolatkow. chlopak jakis azjata a dziewczyna miala. ida z naprzeciwka i sie zaczynaja calowac

babka: o znowu tacy...

[/quote]

Jakbym opis reakcji mojej mamy czytała. :?

Mnie tam kompletnie nie przeszkadza kto z kim jest, nawet podziwiam takie pary, że maj? odwagę być razem i okazywać swoje uczucie. Bo przy obecnych spodziewanych reakcjach społeczeństwa to różnie to bywa :?

Ja bym się jednak trochę obawiała... no ale jak widać, miło?ć nie zna granic :wink:

Yoanna > 25-05-2008, 23:58

3 lata temu przyjechalam pierwszy raz do londynu, na tydzien do kuzynki. brat jej meza zapytal mnie: jestes rasistka?

nie.

za krotko jeszcze w uk jestes...

i powiem wam szczerze, chociaz pewnie wyjde na niewiadomo jaka, ze mial racje! teraz juz nie jestem taka pozytywna, optymistyczna, no nie wiem.. i siebie np nie wyobrazam z mezczyzna innej rasy. no po prostu nie!

Yoanna > 25-05-2008, 23:58

3 lata temu przyjechalam pierwszy raz do londynu, na tydzien do kuzynki. brat jej meza zapytal mnie: jestes rasistka?

nie.

za krotko jeszcze w uk jestes...

i powiem wam szczerze, chociaz pewnie wyjde na niewiadomo jaka, ze mial racje! teraz juz nie jestem taka pozytywna, optymistyczna, no nie wiem.. i siebie np nie wyobrazam z mezczyzna innej rasy. no po prostu nie!

Ninka Jones > 26-05-2008, 0:40

Jo wiem co czujesz :lol: ja przed wyjazdem bylam tolerancyjna bo w gruncie rzeczy w Polsce nie ma sie az takiego kontaktu z obcokrajowcami jak w UK. wystarczylo mi 9 tygodni mieszkania z Murzynami zeby ich znienawidzic (jak zwykle generalizuje) no i nie znosze ciapatych... ale to chyba wszyscy w UK cierpia na ta przypadlosc...

Ninka Jones > 26-05-2008, 0:40

Jo wiem co czujesz :lol: ja przed wyjazdem bylam tolerancyjna bo w gruncie rzeczy w Polsce nie ma sie az takiego kontaktu z obcokrajowcami jak w UK. wystarczylo mi 9 tygodni mieszkania z Murzynami zeby ich znienawidzic (jak zwykle generalizuje) no i nie znosze ciapatych... ale to chyba wszyscy w UK cierpia na ta przypadlosc...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia