• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair UK 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Au Pair UK 2014

• Au Pair UK 2014
  • Re: Au Pair UK 2014

myrtek > 30-04-2014, 13:58

Brzmi bardzo fajnie ! : )
    Ja ogólnie założyłam sobie profil na APW i już jestem umówiona z dwoma rodzinkami na chatting on Skype haha ;D
    Jestem strasznie zestresowana, boje się , że ich nie zrozumiem, albo powiem coś źle ;/
    Cóż będę miała mały trening przed ustną maturą z angielskiego : ) 

Sunniva > 30-04-2014, 15:39

Nie bój sie, rodziny mówią bardzo wyraźnie. Ewentualnie poprosisz o powtórzenie.
    Czy ktoś wie jak to jest z ubeczpieczeniem? Mam wyrobić kartę euro26 i to starczy?

Marta91 > 30-04-2014, 16:37

A co myślicie nad rodziną z np. psem? Fajnie czy nie? 

myrtek > 30-04-2014, 16:56

Ja bym chciała rodzinę z psem, bo zawsze o nim marzyłam i często wychodziłam na spacery z psem mojej cioci.
    Jednak z drugiej strony jak ktoś nie lubi zwierząt, albo boi się psów to bym odradzała.
    Ja np. panicznie boję się kotów, więc nawet jak będzie super rodzinka , ale z kotem to chyba podziękuje haha ;D

eloum > 30-04-2014, 21:15

Ja wyrabiałam euro26 czekam, aż mi przyjdzie. Poza tym, to baaaardzo bym chciała psiaka, kota, albo inne ofutrzone co się rusza, ale niestety....

Marta91 > 01-05-2014, 8:23

1#Match napisała do mnie rodzinka z Tunbridge Wells ( 50 minut od Londynu). Maja 3 chłopców ( najstarszy ma 11 a najmłodszy 7) . Maja teraz au pair z Czech od 18 miesięcy ( z wielka chęcią odpowie na moje pytania). W okolicy jest duzo au Pair. Wydaja sie fajni, ale... Zawsze musi byc ale wolałabym Londyn albo bliżej stolicy, i 2 dzieci . Ale pogadać nie zaszkodzi moze akurat beda fajni co Wy na to?

eloum > 01-05-2014, 19:52

Nie wiem, czy się orientujecie, ale znalazłam gdzieś, że za pociąg płaci się tylko w jedną stronę. Nie wiem, czy to jakiś specjalny rodzaj pociągu, czy jak :x 

Marta91 > 01-05-2014, 22:32

Jestem po rozmowie na skype i jestem zachwycona Nie wiem tylko ile wynosi moje kieszonkowe, ponieważ Prowork jest teraz zamknięty ze względu na Majówkę. I nie mam jak się tego dowiedzieć. Host mum napisała mi w mailu po rozmowie, że zaraz napisze do swojej konsultantki, że składa mi ofertę. 

Głupio mi tak po prostu zapytać się jej jakie będzie moje wynagrodzenie... Nie powinno się o to pytać. No cóż muszę poczekać do poniedziałku ;/

eloum > 01-05-2014, 23:33

Ja tam nie miałam skrupułów i prosto z mostu się spytałam :p i jakoś nie odczułam, żeby to był dla rodziny problem (chyba, że jest wyjątkiem- w sumie to samotny ojciec, więc może bardziej wyluzowany ;p). No, ale w sumie jedziesz jednak jako pracownik, więc chyba ważne jest dla Ciebie ile będziesz dostawać wynagrodzenia. Poza tym, może okazać się że chcą dać np. 60 Ł. Jasne kasa nie jest najważniejsza, ale nie oszukujmy się też ma duży wpływ na naszą decyzję

Sunniva > 02-05-2014, 17:03

Nie bój sie, pytaj! Szczególnie że już po skype to luzik.
    Tunbridge Walls nie jest tak mega daleko od mojej przyszłej lokalizacji
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia