-
-
Re: Oczekiwanie na rodzinke
katty_b > 17-05-2012, 0:22
. -
rafcioo28 > 17-05-2012, 13:34
[quote name="katty_b"]Pomocy! Potrzebuję porady! Ledwo otworzyli mi room, po 15 minutach miałam pierwszy match. Rodzinka z dwójką dzieci, chłopczyk 5 lat, dziewczynka 2,5 od wrzesnia ma isc do przedszkola. Mieszkają 10 minut od downtown w DC. Z dzieciakami nie powinno byc za duzo roboty, ale ten Waszyngton... Czy ja tam chce?[/quote]
Dałaś taki sam post w wątku "lipiec", tutaj narzekają na brak rodzina. Pomocy w takich sprawach powinni w watku "lipiec" udzielac....
Tutaj mozesz jedynie napisac ze czekasz na rodzine AŻ 15 MINUTi my cie pocieszymy
pozdrawiam -
natalia_usa > 11-06-2012, 20:05
Witam wszystkich.
Mi otworzyli room 5.06 i 7.06 odezwała się pierwsza rodzinka. Na początku nie byłam przekonana co do niej ponieważ mieszkają w North Carolina i mają 3 dzieci, a boję się trochę, że nie poradzę sobie z 3, ale z 2 strony na zdjęciu wyglądali bardzo sympatycznie. Jednak do sedna. Dziś miałam rozmowę z host mamą na skype i rozmawiałyśmy prawie godzinę. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z rozmowy. Po tym spotkaniu napisałam jej maila z podziękowaniami itp. ale ona napisała mi że właśnie doszła do niej informacja, że au pair z którą rozmawiała w weekend zaakceptowała ich zgłoszenie, więc już nie ma sensu dalsza rozmowa.
Wiem, że to dopiero 1 rozmowa i w sumie po krótkim czasie od otwarcia room'u, ale ta wiadomość jakoś podcięła mi skrzydła i boję się, że już nie znajdę żadnej ciekawej rodziny! -
izzieem > 11-06-2012, 21:10
[quote name="natalia_usa"]Witam wszystkich.
Mi otworzyli room 5.06 i 7.06 odezwała się pierwsza rodzinka. Na początku nie byłam przekonana co do niej ponieważ mieszkają w North Carolina i mają 3 dzieci, a boję się trochę, że nie poradzę sobie z 3, ale z 2 strony na zdjęciu wyglądali bardzo sympatycznie. Jednak do sedna. Dziś miałam rozmowę z host mamą na skype i rozmawiałyśmy prawie godzinę. Ogólnie byłam bardzo zadowolona z rozmowy. Po tym spotkaniu napisałam jej maila z podziękowaniami itp. ale ona napisała mi że właśnie doszła do niej informacja, że au pair z którą rozmawiała w weekend zaakceptowała ich zgłoszenie, więc już nie ma sensu dalsza rozmowa.
Wiem, że to dopiero 1 rozmowa i w sumie po krótkim czasie od otwarcia room'u, ale ta wiadomość jakoś podcięła mi skrzydła i boję się, że już nie znajdę żadnej ciekawej rodziny![/quote]
Nie można tak myśleć! Na pewno znajdziesz swoją idealną rodzinę w najmniej oczekiwanym momencie. Ja w sumie miałam 6 matchy a przy tym przez co przechodziłam! Też traciłam nadzieję i wiem co możesz czuć, dlatego nie poddawaj się i zniechęcaj! Powodzenia! -
emka88 > 12-06-2012, 5:20
Natalia przecież to pierwsza rodzina dopieroNapisali, że jednak biorą dziewczynę z którą wcześniej rozmawiali, a nie zniknęli bez słowa Pomyśl, że to pierwszy match i pewnie byś się zastanawiała nad wyborem tej rodziny bo co jakby były inne, lepsze Jestem pewna, że jeszcze będziesz miała rodzin na pęczki i znajdziesz tą wymarzoną -
mamecia > 12-06-2012, 14:59
Ciesz się! To był Twój pierwszy match i już miałaś rozmowę z nimi. Ja od otwarcia roomu w jednej agencji miałam chyba 20 rodzinek na profilu a rozmawiałam tylko z dwoma. Wtedy cały czas myślałam co jest ze mną nie tak że wchodzą i schodzą bez żadnego odzewu. Aż w końcu złożyłam aplikację do drugiej agencji i od otwarcia roomu po 2 tygodnich miałam już match z rodzinką do której lecę w sierpniu! -
vendi > 13-06-2012, 16:53
''We would like to extend you an offer to join our family later this year as Sydney's au pair. We think you will be a good fit for us, and are excited that you think so as well.
We would like you to attend the October 8, 2012 orientation in New York and arrive to arrive at our home in San Diego on Friday, October 12, 2012. This is 3 days before Sydney's 2nd birthday on October 15th.''
Jestem taaaaaaaaak szczesliwa!, czy ktos wybiera sie w pazdzerinku w okolice San Diego!? -
Cukrova > 13-06-2012, 19:00
[quote name="vendi"]''We would like to extend you an offer to join our family later this year as Sydney's au pair. We think you will be a good fit for us, and are excited that you think so as well.
We would like you to attend the October 8, 2012 orientation in New York and arrive to arrive at our home in San Diego on Friday, October 12, 2012. This is 3 days before Sydney's 2nd birthday on October 15th.''
Jestem taaaaaaaaak szczesliwa!, czy ktos wybiera sie w pazdzerinku w okolice San Diego!?[/quote]
Gratki ! -
emka88 > 13-06-2012, 20:50
[quote name="vendi"]''We would like to extend you an offer to join our family later this year as Sydney's au pair. We think you will be a good fit for us, and are excited that you think so as well.
Jestem taaaaaaaaak szczesliwa!, czy ktos wybiera sie w pazdzerinku w okolice San Diego!?[/quote]
No to GRATULACJE -
natalia_usa > 13-06-2012, 21:41
No mam nadzieję, że się uda, bo załamałam się! teraz mam 2 rodzinkę na roomie ale się nie odzywają.
Trzymajcie kciuki! Wiem, że jestem niecierpliwa strasznie, ale chcę już lecieć do USA
ile mniej więcej czasu czekałyście na wymarzoną rodzinkę od otworzenia roomu?