-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 06-04-2012, 23:14
E tam... ja to bardzo chętnie , wiosna w końcu jestZresztą już widzę jak mój związek trwa dłużej niż kilka miesięcy Nie ma co się martwić o to co będzie. -
kapsi > 07-04-2012, 1:33
Nie wiem czy w tym temacie już o tym wspominałam (raczej tak), ale myślę ostatnio o summer au pair. Dałam identyczny wpis w temacie 'summer au pair', ale może nie wszystkie tam wchodzą, więc powtórzę tutaj, bo potrzebuję rady, a więc...
Znalazłam rodzinkę. Jedno dziecko, bobasek. Mama Polka, ojciec z Nigerii. Szukają au pair od 17 roku życia, ale jednocześnie wymagają prawa jazdy (którego nie mam, bo nie mam 18 lat, ale nigdzie na profilu nie mają nic o tym napisane, więc może nie jest aż tak ważne...). Mieszkają w małym miasteczku niedaleko od Londynu. Napisali, że 'Start date: 05 /2012 - 06 / 2012' i tutaj jest największy problem, no bo szkoła... Generalnie: co myślicie o tej rodzince? + Wiecie może, czy da się dogadać z dyrekcją o skończeniu roku szkolnego na początku czerwca? -
paulaw > 07-04-2012, 10:40
Mnie nic tu kompletnie nie trzyma i nic mnie nie zatrzyma, żaden facet. Jadę tam i... tam może mnie zatrzymać. Ułatwiłoby to tylko moje dążenie do spełnienia marzenia. Ale jeżeli nie, to nie, sama też sobie jakoś poradzę. Studia i te sprawy (: Jeżeli mi się uda to kiedyś otworzę własną kawiarnię, oj jak bardzo bym to chciała! Albo ciastkarnię. I lodziarnię. Albo 3 w 1.
A co do summer au pair - w dyrektorem pewnie byłby problem, ale czy próbowałaś pogadać z rodzinką czy mogłabyś wyjechać po zakończeniu roku? Ale w sumie moja koleżanka wyjeżdżała na wakacje dwa tygodnie przed zakończeniem szkoły i nikt jej problemu nie robił. -
merti > 07-04-2012, 12:10
Można wyjechać i nie ma problemu... tylko będziesz musiała mieć ocen wczesniej wystawione no i żadnych zagrożeń -
kapsi > 07-04-2012, 12:38
Kurcze, tutaj jest problem, bo muszę być na każdym wf do końca roku, bo inaczej będę nieklasyfikowana :/ Nie wiem, może uda mi się ugadać z dyrekcją, żeby teraz do jakiejś innej klasy jeszcze chodzić i nadrobić te kilka godzin... Pieprzony wf. -
ThEveline > 07-04-2012, 12:44
WESOŁYCH ŚWIĄT :* SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ, ABYŚMY SIĄ SPOTKAŁY W US :d -
DaisyyUSA > 07-04-2012, 13:29
I obyśmy kiedyś te życzenia złozyły juz sobie wszystkie tam, na naszym wymarzonym lądzie ;D <3 -
kapsi > 07-04-2012, 13:32
[quote name="DaisyyUSA"]I obyśmy kiedyś te życzenia złozyły juz sobie wszystkie tam, na naszym wymarzonym lądzie ;D <3[/quote]
podbijam! -
paulaw > 07-04-2012, 13:35
I tak się stanie, zobaczycie (: Pójdziemy sobie na świąteczne jajo i kawę i będzie fajnie!
Ja mam teraz problem z dolnym aparatem, bo jak nie zdąży mi zdjąć... to co wtedy? Przecież nie mogę już dłużej czekać ): A może zdejmie mi wcześniej? Ranyy, niby rok został a ja mam już poważny problem. -
DaisyyUSA > 07-04-2012, 17:14
Miesiąc dłużej wytrzymasz w razie czego. Jak już tyle wytrzymałaś to i dasz rade te 30 dni więcej. W końcu lepiej mieć proste zęby do konca zycia ale pomęczyc się troche dłuzej niz spieprzyć sprawe.
Btw. tak sobie teraz siedze i nie moge sie doczekać tych zakupów wszytskieeegoooo <33333333333