-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
magda-lenka > 02-05-2012, 12:21
@blonde i inne dziewczyny z CC
na Facebooku na grupie Cultural Care Au Pairs South ktoś zamieścił kontakty (maile) do LCCs z Waszej agencji!
proponuję rzucić na to okiem
ja od razu bym się do nich odezwała -to LCCs polecają Wasze aplikacje rodzinom! -
blonde > 02-05-2012, 12:46
Hm, w sumie spoko opcja tylko po pierwsze - póki co mam na roomie rodzinę na razie taka opcja odpada.
A poza tym - co ja miałabym takiej LCC napisać? -
magda-lenka > 02-05-2012, 13:10
coś o sobie
nazywam sie ..., mam doświadczenie w opiece nad dziećmi w wieku...., (coś wyjątkowego o sobie co wyróżnia Cie na tle innych) i że szukasz rodziny w rejonie, który podlega pod daną LCC
--to przede wszystkim świetny sposób, żeby trafić w wymarzone miejsce! -
LadyWatson > 02-05-2012, 13:32
[quote name="blonde"]Następnego dnia po 'zdjęciu' bostońskiej rodziny z mojego roomu, pojawiła się nowa. Są ze stanu Maryland, 30min od Waszyngtonu. Trójka dzieci - dwóch chłopców (3 i 8 ) i dziewczynka (6). Póki co się nie odezwali, ale dalej czekam[/quote]
No to wspaniale!!! Widzę, że w CC masz niezły ruch. U mnie tam od dawna panuje klęska żywiołowa, czyli ruchu brak. Okres majowo-kwietniowy miałam bardzo bogaty w APiA. Teraz zastój. W sumie tylko jedna rodzina, czekam na ich decyzję:-)
A Tobie życzę powodzenia!! -
madlu > 02-05-2012, 14:24
[quote name="magda-lenka"]@blonde i inne dziewczyny z CC
na Facebooku na grupie Cultural Care Au Pairs South ktoś zamieścił kontakty (maile) do LCCs z Waszej agencji!
proponuję rzucić na to okiem
ja od razu bym się do nich odezwała -to LCCs polecają Wasze aplikacje rodzinom![/quote]
o reetyswietniie.. wlasnie wczoraj szukalam maili do LCC dzieki wielkie! moze co tam napisze -
madlu > 02-05-2012, 19:41
o Matko Boska! mam match z rodziną z Manhattanu : O 2 dzieci.. jak nie napisza to sie zalamie.. bo jak narazie jestem podjarana! -
magda-lenka > 02-05-2012, 20:14
wow! @madlu -fingers crossed -
madlu > 02-05-2012, 20:34
teraz, gdy emocje juz opadly napisze cos wiecej o rodzince
Dwie dziewczynkijedna ma prawie 2 latka, a druga prawie 4 - po prostu idealnie
Ojciec jest prawnikiem na Manhattanie, a mama jest Stay-at-home Mom. Fajnie, bo dzięki temu miałabym całkiem elastyczny grafik dnia
Ogólnie wszystko pięknie wygląda w aplikacji (niecalej, bo mam niepełny dostęp). Napewno rodzince zalezy, żeby Au Pair była odpowiedzialna i zeby byla przecwiczona w pierwszej pomocy - tak mają napisane. Wszystko cacy, tylko się boję że mój wiek (19 lat) moze im się nie spodobać.. Oby tak nie bylo. Czekam, az się odezwą. Baaardzo się zawiodę jeśli tego nie zrobią. -
blonde > 02-05-2012, 21:49
@madlu trzymam kciuki, żeby się odezwali ! -
LadyWatson > 02-05-2012, 21:52
[quote name="madlu"]teraz, gdy emocje juz opadly napisze cos wiecej o rodzince
Dwie dziewczynkijedna ma prawie 2 latka, a druga prawie 4 - po prostu idealnie
Ojciec jest prawnikiem na Manhattanie, a mama jest Stay-at-home Mom. Fajnie, bo dzięki temu miałabym całkiem elastyczny grafik dnia
Ogólnie wszystko pięknie wygląda w aplikacji (niecalej, bo mam niepełny dostęp). Napewno rodzince zalezy, żeby Au Pair była odpowiedzialna i zeby byla przecwiczona w pierwszej pomocy - tak mają napisane. Wszystko cacy, tylko się boję że mój wiek (19 lat) moze im się nie spodobać.. Oby tak nie bylo. Czekam, az się odezwą. Baaardzo się zawiodę jeśli tego nie zrobią.[/quote]
Nic tylko pozazdrościć. Manhattan - marzenie chyba każdej au pair. Oczywiście tak jak inne, trzymam kciuki!!!