-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
Irianna > 05-04-2013, 19:49
Kochane dziewczynki,
jest mi niezmiernie miło się z wami w końcu przywitać i dołączyć do tematu Au Pair USA 2013!Podczytuję was od kilku tygodniu i w końcu, po zgłębieniu forum wzdłuż i wszerz postanowiłam się ujawnić.
Jestem świeżo po rozstaniu z chłopakiem, dla którego poświęciłam spory kawałek życia (2,5 roku), 1,5 roku mieszkaliśmy razem i niestety jak to w życiu bywa.. przestałam być dla niego wyjątkowa, a stałam się tylko dodatkiem do codzienności. Postanowiłam, że już nigdy więcej nie poświęcę wszystkiego dla drugiej osoby, bo i tak ona tego nie doceni. Zawsze chciałam wyjechać do USA, poznać, pozwiedzać ten kraj. Mam doświadczenie w opiece nad dziećmi i bardzo je lubię. Ponieważ na karku już 25 lat, a w grudniu 26, stwierdziłam, że to ostatni dzwonek, aby spełnić swoje marzeniaTeraz jest mój czas i chcę go wykorzystać!
Aktualnie kończę studia magisterskie i bronię się w lipcu, chciałabym niedługo po obronie wyjechać, także pewnie zacznę sobie wszystko powoli załatwiać. Zastanawiam się jeszcze nad wyborem agencji: Prowork czy Gawo?
Serdecznie was pozdrawiam i mam nadzieję, że będziemy sobie tutaj wymieniać informacje dot. wyjazdu. Za wszystkie trzymam mocno kciuki i życzę ekspresowego znalezienia rodzinki! -
margo > 05-04-2013, 21:12
[quote name="Irianna"]Kochane dziewczynki,
jest mi niezmiernie miło się z wami w końcu przywitać i dołączyć do tematu Au Pair USA 2013!Podczytuję was od kilku tygodniu i w końcu, po zgłębieniu forum wzdłuż i wszerz postanowiłam się ujawnić.
Jestem świeżo po rozstaniu z chłopakiem, dla którego poświęciłam spory kawałek życia (2,5 roku), 1,5 roku mieszkaliśmy razem i niestety jak to w życiu bywa.. przestałam być dla niego wyjątkowa, a stałam się tylko dodatkiem do codzienności. Postanowiłam, że już nigdy więcej nie poświęcę wszystkiego dla drugiej osoby, bo i tak ona tego nie doceni. Zawsze chciałam wyjechać do USA, poznać, pozwiedzać ten kraj. Mam doświadczenie w opiece nad dziećmi i bardzo je lubię. Ponieważ na karku już 25 lat, a w grudniu 26, stwierdziłam, że to ostatni dzwonek, aby spełnić swoje marzeniaTeraz jest mój czas i chcę go wykorzystać!
Aktualnie kończę studia magisterskie i bronię się w lipcu, chciałabym niedługo po obronie wyjechać, także pewnie zacznę sobie wszystko powoli załatwiać. Zastanawiam się jeszcze nad wyborem agencji: Prowork czy Gawo?
Serdecznie was pozdrawiam i mam nadzieję, że będziemy sobie tutaj wymieniać informacje dot. wyjazdu. Za wszystkie trzymam mocno kciuki i życzę ekspresowego znalezienia rodzinki![/quote]
Witamy
Wiesz co do agencji to z tych dwóch lepiej gawo bo masz tam możliwość bycia w 2 agencjach IE i APCNie chcę cię tym urazić ale z tego powodu że jesteś "starsza" będziesz budziła większe zainteresowanie wśród rodzin Tak że na pewno znajdziesz szybko swoją perfect family -
DominikaDomi > 05-04-2013, 22:08
[quote name="Irianna"]Kochane dziewczynki,
Serdecznie was pozdrawiam i mam nadzieję, że będziemy sobie tutaj wymieniać informacje dot. wyjazdu. Za wszystkie trzymam mocno kciuki i życzę ekspresowego znalezienia rodzinki![/quote]
Rowniez gdybym miala wybierac pomiedzy tymi dwoma agencjami wybralabym GawoJeslio chcesz wyjechac w sierpniu przykladowo to najlepiej jakbys juz teraz zaczela ogarniac wszystko, zeby jak najszybciej otworzyc room! Im szybciej tym lepiej. -
Irianna > 05-04-2013, 22:48
[quote name="margo"]
Nie chcę cię tym urazić ale z tego powodu że jesteś "starsza" będziesz budziła większe zainteresowanie wśród rodzinTak że na pewno znajdziesz szybko swoją perfect family [/quote]
haha ależ wcale nie czuję się urażonajuż gdzieś czytałam, że "starsze" mają "wzięcie", co mnie w sumie bardzo cieszy
dzięki za rady dotyczące agencji, mam dwie koleżanki, które pojechały do USA jedna z CC, druga z Proworku i w sumie obie polecają, więc może ja wybiorę Gawo dla równowagi.
Co do rejestracji, na razie zbieram $, bo niestety kilka tys. pochłonie mnie jeszcze uczelnia, ale myślę, że zacznę po prostu od wyrobienia sobie nowego paszportu i prawka międzynarodowegoZbieram także zdjęcia i odnawiam kontakty z rodzinkami, u których pracowałam, aby dostać referencje.
Coś jeszcze mogę już przygotować? -
madz > 06-04-2013, 0:29
Czesc czesc :) a mozna wiedziec jakie studia konczysz?
Tak jak dziewczyny powiedzialy, z tych to gawo. I faktcznie to najlepszy moment na szukanie, bo teraz rodziny juz szukaja na wakacje, ach i duzy plus za wiek :) -
merti > 06-04-2013, 11:44
witamyWybuierz mniejsze zło-gawo O proworkusame złe opinie, a zGawo niektórzy zadowoleni -
Irianna > 06-04-2013, 13:16
Cześć
Nie ogarniam tego forum, napisałam wczoraj posta i go nie ma.. nie przeszedł moderacji? :/
Aktualnie kończę studia na kierunku turystyka i rekreacja (specjalność turystyka uzdrowiskowa i odnowa biologiczna), licencjat mam z promocji zdrowia, a oprócz tego jestem dyplomowaną kosmetyczką (po 2-letnim studium).
Dwie moje koleżanki wyjechały do US jako operki, jedna z CC, druga z Proworku i obie są zadowolone, więc ja chyba dla równowagi wybiorę Gawo
Póki co, zbieram $ na wyjazd, bo mam jeszcze niestety dużo kasy do zapłacenia za szkołę... jest mi o tyle trudno, że mieszkałam ze swoim ex w innym mieście, więc muszę teraz układać sobie życie od początku... a co za tym idzie znaleźć szybko tutaj pracę, jeśli chcę wyjechać po obronie.
W pierwszej kolejności chcę wyrobić sobie nowy paszport i międzynarodowe prawko. Co jeszcze mogę zrobić na "już", żeby nie tracić czasu potem?
Jeszcze mam pytanie, mój poprzedni paszport stracił ważność chyba z 3 lata temu, czy muszę go też przedstawić (wraz z nowym) jak będę starać się o wizę? Bo nie mam pojęcia gdzie i czy go w ogóle jeszcze mam.
Pozdrawiam was serdecznie -
Jarzebinka > 06-04-2013, 14:40
ej, a jak się różnią koszta między Prowork, a GAWO? -
Bańka > 06-04-2013, 23:03
[quote name="madz"]Czesc czesca mozna wiedziec jakie studia konczysz?
Tak jak dziewczyny powiedzialy, z tych to gawo. I faktcznie to najlepszy moment na szukanie, bo teraz rodziny juz szukaja na wakacje, ach i duzy plus za wiek[/quote]
Fajnie, że gdzieś docenia się wiekTo pomaga w radzeniu sobie z kompleksami PP -
madz > 07-04-2013, 0:50
Kompleksy z powodu wieku? Naszczescie mnie nie dotycza, ja lubie moje 25, bardzo ladna liczba ;p