-
-
Re: Au Pair 2013!
kapsi > 05-04-2012, 22:46
a trzeba mieć osiemnastke na karku? bo kończę ją dopiero pod koniec lipca i nie wiedziała, że można na wakacje wyjechać nie mając szkoły skończonej ;o a musiałabym się nad tym zastanowić... -
paulaw > 05-04-2012, 22:47
Nie mam zielonego pojęcia... jeżeli szukałabyś na własną rękę, to raczej bez znaczenia (: -
paulaw > 05-04-2012, 23:04
Uwaga, uwaga, szukam ofert pracy na wakacje w moich okolicach i oto co znalazłam:
Cytat:Zatrudnię panie do walk w kisielu.
8O 8O 8O -
merti > 06-04-2012, 0:04
Haaajhaha, omfg...czego to ludzie nie wymyślą. Ciekawe ile płacą
Wgl to jest mi bardzo smutno bo obejrzałam ostatni odcinek ever mojego ukochanego serialu... a tak liczyłam, że jeszcze z rok go potrzymają ...One tree hill jakby ktoś był ciekawyPolecam! -
paulaw > 06-04-2012, 9:37
Kojarzę, ale nie oglądałam (:
Też ciekawa jestem ile płacą i czy w ogóle są chetni... a raczej chętne do takiej pracy. Ten facet (bo to raczej facet) musi być naprawdę zdesperowany :mrgreen:
Miałam okropny sen... że przyleciałam już do NYC i zgubiłam się, nie znalazłam tego busa. I się błąkałam po nocy i tak strasznie i pusto było, aż w końcu udało mi się wrócić i ten bus na mnie czekał. Mam już obsesję :oops: -
ThEveline > 06-04-2012, 14:14
Jakiś czas temu zadałam pytanie konsultantkę APiA, ile razy można być au pair oto co mi odpisała:
"Dowiedziałam się już, że można wyjechać nawet 3 razy jako au pair, ale jest ograniczenie wiekowe (18-26 lat) no i oczywiście po każdym razie 2 lata trzeba być w Polsce (nie wyjeżdżać na żaden program do USA). Jak się zostanie na 2 lata też nie jest to ograniczeniem do ponownego wyjazdu."
a co do mojego pytania, że nie można wyjeżdżać z US 3 miesiące przed ukończenie programu, tego nie widziała ale ma się jeszcze dowiedzieć ( wg niej NIE MA czegoś takiego ale ma się jeszcze zapytać. -
paulaw > 06-04-2012, 17:16
Mi wystarczy tylko jeden wyjazd i pozostanie na studiach, a później... no nie wiem, walka o wizę pracowniczą, co wątpię, żeby się udało. Ale warto wierzyć (haha). Lub ślub, ale to chyba nie jest dla mnie... chyba że naprawdę oszaleję z miłości :mrgreen:
Dobra, dobra, idę robić ciastka, miłego dnia wszystkim!
Aaaaa i miałam pytanie do Was wszystkich -- na jakich profilach w lo jesteście? -
kapsi > 06-04-2012, 17:23
[quote name="paulaw"]Aaaaa i miałam pytanie do Was wszystkich -- na jakich profilach w lo jesteście?[/quote]
ja europejski, ale szczerze to niczym nie różni się od innych klas, poza faktem, że mam francuski.
ja teraz ciągle myślę o summer au pair, może się gdzieś wystawię i mnie ktoś weźmie... nie wiem, nie wiem. muszę to przemyśleć. -
ThEveline > 06-04-2012, 17:52
Human o nachyleniu dziennikarskim -
ThEveline > 06-04-2012, 17:53
[quote name="kapsi"]
ja teraz ciągle myślę o summer au pair, może się gdzieś wystawię i mnie ktoś weźmie... nie wiem, nie wiem. muszę to przemyśleć.[/quote]
ja się nad Anglią poważnie zastanawiam ale nie wiemw końcu to ostatnie wakacje w PL