• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 25-04-2012, 21:55

Wiecie co, naprawdę polubiłam ta rodzinkę. Bo to, w jakim tempie to się wszystko dzieje, mówi też dużo o nich - calkiem aktywny tryb życia prowadzą I tak oto, minęło 5 godzin od matchu, a ja już wymieniłam z nimi masę maili i rozmawiałam 2 razy!

Tym razem miałam okazję poznać Elana, starszego chłopca (6 lat). Na początku nie chciał nic gadać, ale kiedy zapytałam o Harry'ego Pottera (jego rodzice mówili wcześniej, że ma teraz 'fazę' na HP ), to taaak się rozgadał I opowiadał mi o różnych rzeczach, o HP, o tym, że gra na wiolonczeli, o tym, że lubi pizzę itd. Pogadaliśmy sobie chwilkę, po czym mały zapytał swoją mamę - 'is she going to be my babysitter?' na co hostka odpowiedziała: 'we don't know it yet'. A mały na to: 'i hope so, i like her'. Oooooch, przesłodki jest!

No i wiem, że niby miałam się nie nakręcać, ale oni są taaacy fajni!

agniesia > 25-04-2012, 23:19

To trzymamy kciuki ! I to bardzo mocno

I widzisz, czuć jak rodzinka idealnie pasuje, nie? Prześpij się z tym wszystkim i myślę, że będziesz wiedziała, czy to może być własnie Twoja perfect family

blonde > 27-04-2012, 23:39

agniesia oj tak, czuje się

Dziewczyny poradźcie. Mam ich na koncie od środy i wtedy też z nimi rozmawiałam. Wczoraj rozmawiałam z ich obecna au pair, a dzisiaj właściwie nie miałam z nimi kontaktu. Wiem, że host jest na wyjeździe - pewnie dlatego się nie odzywają, pewnie jak wróci to zaczną znowu aktywnie przepytywać swoje kandydatki

Ale pomyślałam, że coś im napiszę - ot tak po prostu, żeby pokazać, że ciagle jestem nimi zainteresowana. Ale w sumie, to nie wiem co im napisać... Bo co, how are you? Mogłabym w sumie o coś ich zapytać, z tym, że pytania, które do nich mam raczej nadają się na skype bo są takie bardzo 'opisowe'. I trochę nie wiem co by tu wymyslić

Tenzi > 28-04-2012, 2:25

Blonde, to zapytaj może o jakieś takie mniej znaczące rzeczy, które możesz sama wyczytać z googli, np jak się żyje w ich mieście, jakie atrakcje itp później jak się mają, jak dzieci etc

a ja chcialam powiedziec tylko, że mam match nr 2 ! AAaA Cieszę się bardzo, rodzinka z Colorado mają dziewczynkę, prawie 3 latka, ogromny dom i widok na mountains^^ Jutro, a właściwie już dzisiaj (sobota) mam z nimi rozmowę. Ciekawa jestem co to będzie. Mam tylko jedno zastrzeżenie, że mam strasznego pecha, że nie natrafiam na jakieś cieplejsze klimatycznie stany, tylko np. (poprzedni match) Kansas i Colorado posiadają wszystkie pory roku, tak jak w Polsce. A mi sie troche nie uśmiecha jeździć po stanach w zaspach śniegu O.o

blonde > 28-04-2012, 11:30

Ja też chciałam jechać gdzieś, gdzie będzie ciepło. CA i FL of kors, ale myślałam tez o stanach takich jak Arizona czy Georgia. A obecna rodzinka jest z Bostonu, czyli w ogóle nie te tereny Ale wiesz co, w ogóle mi to nie przeszkadza! Bo jak jest fajna rodzinka, to takie rzeczy przestają mieć znaczenie

Tina > 28-04-2012, 13:00

Gratuluję match'y dziewczyny

Blonde widzisz...tak się przejmowałaś i stresowałaś a tu taki fajny match Ci się trafił.

Tak to jest...marzy się o jakimś stanie, a jak trafi się super rodzinka to wszystko inne przestaje mieć znaczenie.

Ale Boston to fajne miasto. A wiesz kiedy byś miała jechać?

Powodzenia na rozmowie Tenzi

blonde > 28-04-2012, 13:24

Hehe widzisz Tina, bo ja musze narobić hałasu o nic zawsze Tak już mam hahaha.

Co do matcha - weszłam dziś na konto CC a tam nie ma już 'mojej' rodziny. Ale pomyślałam, że to dziwne byłoby, żeby tak bez słowa zeszli po tych wszystkich rozmowach itp. chociaż mogliby coś napisać, że jednak nie... Więc napisałam do nich maila z pytaniem jak to jest. I napisałam, że jeśli oni sa ciągle zainteresowani, to ja jak najbardziej też. A co, najwyżej odpisza, że mi dziekują i mają kogoś innego. Nic ni etracę, a zawsze mogę zyskać ^^

A co do daty wylotu, to jeszcze nie wiem. Jakoś na początku sierpnia, ale nie wiem jak dokładnie miałoby to być.

madlu > 28-04-2012, 14:39

Blonde, ja tez mialam taka sytuacje. Czasem rodzinki sa jakos automatycznie usuwane z profilu, mimo ze wciaz sa Toba zainteresowani. Jakos tak mi tlumaczyla Pani z biura.. i tak faktycznie bylo, bo rodzinka mi powiedziala ze kompletnie nie wie o co chodzi.. i sami wrocili do mnei na konto no ale to nie wazne- bo i tak ostatecznie do nich nie jade

W ogole strasznie denerwuje mnie jedna rodzinka. Maja 4 dzieci i siedza na moim profilu , mimo ze pisalam do biura ze nie jestem zainteresowana. Tzn.. najpierw zadzwonilam do Warszawy i obiecali ze poinformuja o tym biuro w USA. Tak tez zrobili , bo po kilku godzinach rodzina zniknela z profilu... Po kolejnych kilku godzinach dostalam maila ze mam match... i to znow ta sama rodzinka sie zjawila. Tym razem napisalam bezposrednio do biura w USA.. rodzinke mi skasowali, ale po kolejnych 2 godzinach dostalam znow maila ze mam match... i znow ta rodzina! .. kurcze, wiem ze ich nie chce bo 4 dzieci to dla mnie za duzo.. Poza tym - nie odzywaja sie i blokuja mi tylko konto. Po dwukrotnym usunieciu ich z mojego konta przez agencje, oni jak na zlosc wracaja :/ a teraz jest weekend , wiec nie mam jak poinformowac biuro..

Juz chce miec ten caly proces matchingowy za soba :/

Tenzi > 28-04-2012, 14:44

Blonde racja, bardzo dużo zależy od rodzinki.

Tina, nie dziękuję później zdam relacje jak było

madlu, moze biuro zapomniało poinfromować rodzinke ze nie jestes nimi zainteresowana?^^ tylko ich usuwają a tamci myślą że coś jest nie tak i znowu matchują...haha dziwne.

Btw co myślicie o takich właśnie stanach, które mają wszystkie 4 pory roku, nie ma takiego tłoku jak w Kalioforni, NY, Chicago. Czy myślicie, że życie tam też może być fajne? Mi się wydaje, że z udostępnionym samochodem mogłoby być na prawdę dobrze. A jak rodzinka w porządku to może nas gdzieś zabierać na wakacje etc. Z wszystkich dziewczyn nie kojarzę ani jednej, która zdecydowałaby się na jakiś stan leżący nie na wybrzeżach tylko po środku usa.

madlu > 28-04-2012, 15:02

[quote name="Tenzi"]

Btw co myślicie o takich właśnie stanach, które mają wszystkie 4 pory roku, nie ma takiego tłoku jak w Kalioforni, NY, Chicago. Czy myślicie, że życie tam też może być fajne? Mi się wydaje, że z udostępnionym samochodem mogłoby być na prawdę dobrze. A jak rodzinka w porządku to może nas gdzieś zabierać na wakacje etc. Z wszystkich dziewczyn nie kojarzę ani jednej, która zdecydowałaby się na jakiś stan leżący nie na wybrzeżach tylko po środku usa.[/quote]

hmm, ciezko powiedziec.. np. Colorado bardziej mi sie kojarzylo z podrozami, jako stan ktory chetnie bym odwiedzila. Nie wiem czy chcialabym tam mieszkac przez rok.. A ten Twoj match jest z okolic Denver? Czy to jakies kompletne 'zadupie' w gorach ?

Wiem, ze "rodzinka jest najwazniejsza" , wiec oczywiscie pogadaj z nimi , przede wszystkim wybadaj czy Ci pasuja..

No ale skoro decytujemy sie na mieszkanie przez rok z dala od Polski, to fajnie by bylo przezyc go w ciekawym miejscu i z fajnymi ludzmi zarazem. W okolicach Denver pewnie jest wiele aupairek

Dziewczyny, czy ktoras z Was jest w Au Pair Care?

Ja jestem w CC, APC i IE... I jak narazie mialam 4 matche w IE, z 9 w CC.. a w APC kompletnie nic sie nie dzieje. Tez tak macie?

Nawet na poczatku czytalam, ze to w IE jest malo rodzinek i APC jest znacznie lepsze.. a tu lipa.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia