-
-
Re: Plany a rzeczywistość
Ninka Jones > 25-01-2008, 22:52
jak sie wyprowadze z domu to samo przejdzie -
idril > 26-01-2008, 1:28
[quote name="Vorissa"]
Cytat:pojsc na egzamin z prawka z sama legitymacja szkolna lub ostatecznie paszortem
Cytat:i tylko opisz jak Ci poszlo!
owszem, poszlam z paszportem i pan nie mial nic przeciwko, a nawet sam poprosil, o 'dowod badz paszport'.
sam fakt ze zostalam zapisana na egzamin w takim a takim dniu znaczy ze jestem pelnoletnia...[/quote]
SZCZEZE GRATULUJE!
Ninka ja raz na pierwszym tekscie publicystycznym w pierwszej klasie lo mialam 92% dobrze.
i poznije jak nadeszly normalne czasu (oceny 3 i 4) to zawsze mnie sie pytali czemu mi tym razem tak slabo poszlo
nie ma to jak jechac na opinii
poza tym slyszeliscie ze W.Szymborska dla zabawy interpretowala pod katem matury swoj wiersz i sie nie zmiescila w 30% i tym samym tak jakby oblala mature?! to jest dopiero porazka klucza!
co smieszniesze moja babka z pl skomentowala to tak ze kazdy moze inaczej interpretowac wiersze tylko nie uczen bo jego obowiazuje klucz [nie mowila tego z ironia tylko z pelna wiara w swoje slowa!].
CHORE! -
Ninka Jones > 26-01-2008, 21:34
aha
oj nauczyciela nie przegadasz, oni wierz? w co? tak ?wietęgo jak Roman -
Vorissa > 26-01-2008, 21:51
idril, nam facet z polskiego wmawial ze tak naprawde wystarczy miec dobrze opracowane wszystko an lekcjach, uczyc sie tego i wcale nie trzeba sie wstrzeliwac (?) w klucz, bo wszystko jest jasne jak slonce :lol:
ale to ciekawe swoja droga, bo mimo tego nie wszyscy potrafia zdac mature z polskiego xD -
Yoanna > 26-01-2008, 22:02
u mnie najwiecej oblalo polski na probnych.. -
Vorissa > 26-01-2008, 22:39
w mojej klasie tylko 1 osoba oblala probny polski, dlatego ze nie przeczytal tekstu do wypracowania i napisal wypracowanie tylko po przeczytaniu tematu... no coz... trudno by bylo mu zdac w takim razie... i duzo osob mialo te 30%... -
Ninka Jones > 26-01-2008, 22:54
u mnie probna zdali wszyscy. -
edyta_s > 27-01-2008, 18:42
polski probny zdala cala moja kl i byla to jedyna kl ze szkoly ktorej sie to udalo
ja sobie dzisiaj uswiadomilam, ze tylko 3 mies zostaly i sie przerazilam, juz nie samej matury, ale co bedzie po niej:/ -
idril > 27-01-2008, 19:56
a ja tam wlasciwie nie wiem jak u mnie poszlo w klasie. tzn juz sie pogubilam bo mi matury piszemy kilka razy w miesiacu.
ale jakos starsznie zle to ni bylo -
Vorissa > 27-01-2008, 20:03
ja tam nie wiem, u mnie wszyscy olewaja polski jak tylko sie da ( mat fiz) i na kazdej lekcji nasz nauczyciel sie ogada jacy my to leniwi jestesmy i ze matury nie zdamy... no i tak wyglada nasz polski, wiec trudno zebysmy cos wiecej umieli xD
i jakos bardziej sie skupiamy na j.obcych/matmie czy fizyce...