• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

balbina > 31-03-2013, 14:03

ooo super, super gratuluje )

no wszyscy czekamy!

ogla > 31-03-2013, 14:33

dokładnie, wszyscy czekamy ja obecnie czekam na wolne w pracy żeby iść wyrobić paszport i prawko międzynarodowe

zastanawiam się nad jedną rzeczą i chciałam was spytać, skoro nie umiem mówić płynnie po angielsku to czy nie będzie dla rodzinki mimo wszystko mylne, jeśli list do nich, będę miała poprawiony i w sumie napisany idealnie, bezbłędnie?

Wiem,że pewnie wszystkie tak robimy, ale nurtuje mnie kwestia czy host family zdaje sobie sprawe,że listy to poprawiane plagiaty w niektórych przypadkach ?

madz > 31-03-2013, 14:58

Mysle ze zdaja sobie z tego sprawe, choc w sumie cholera ich wie :p

Ja mialam poprawiony list a moj angielski nie jest dobry. Z reszta masz w roomie napisane jaki jest twoj poziom angielskiego, taka ocena opisowa. Ale i tak wszystko sie weryfikuje przez skype i maile :)

Nie przejmuj sie swoim poziomem angielskiego, moj jest koszmarny, ale sporo sie poprawil przez pisanie i rozmowy z rodzinami :)

ogla > 31-03-2013, 15:14

albo pomyślą sobie,że umiem świetnie pisać tylko gorzej z mówieniem hahah

No wiem wiem, bo pochwalę się,że room jest uzupełniony, tyloko muszę dokumenty powgrywać )

Dzięki waszym radom pozstanowiłam tego nie zostawiać do końca czerwca, ale zrobić to na początku maja )

Właśnie pod tym względem nie mogę się doczekać otwartego roomu, bo matche wyklarują móją komunikatywność !

czuję,że może być śmiesznie

olusz > 31-03-2013, 17:46

[quote name="ogla"]albo pomyślą sobie,że umiem świetnie pisać tylko gorzej z mówieniem hahah[/quote]

ja tak poniekąd mam w liście ani jednego błędu, a w rozmowach zdarza mi się zapominać najprostszych słów. chociaż podobno i tak nie jest ze mną tak źle w kwestii mówienia, jak z gramatyką, której umiem używać pisząc dłuższe formy wypowiedzi, ale jak mam zrobić transformację w typowo gramatycznym zadaniu - leżę. w mowie już lepiej, ale zdarza mi się mówić w złych czasach.

nie mogę się doczeeekaaaać rodzinki, noooo!

aupair14 > 31-03-2013, 19:44

[quote name="inn0sc"]hej wszystkim Jestem Paulina i jestem w agencji CC przeczytałam chyba z 30 stron wszystkie z 1części xD i to forum mi bardzo pomogło bo z niego dowiedziałam się w sumie najwięcej o wyjeździe mam kilka pytań , zacznę może od filmiku bo nikt mnie o nim nie poinformował gdyby nie forum dowiedziałabym się dużo później,kiedy go nakręcić , o au pair room'ie też z forum, dużo czytam również waszych blogów wspomnę że aplikacje już mam całą wypełnioną , tydzień temu kliknęłam w ten link submit i teraz czekam ale nikt nie się nie odzywa , czy ktoś by mi mógł orientacyjnie powiedzieć kiedy się odezwą .? planuje swój wyjazd koniec września początek października , chciałabym wcześniej ale blokuje mnie ślub mojej siostry, który bd w sierpniu

Pozdrawiam wszystkich [/quote]

Jak Cie olewa przedstawicielka, to napisz bezposrednio do Warszawy, tylko nie na ogolnego maila a bezposrednio do kogos. Ja mialam maila do Gabrysi i nigdy nie mialam problemow z tempem odpiswania. Tylko ze ktoras z nich poszla na macierzynski teraz, nie wiem czy wlasnie nie ona. Nie pamietm, ktora widzialam z brzuchem jak poszlam do biura

madz > 31-03-2013, 21:13

Milena jest na macierzynskim :)

olusz > 31-03-2013, 22:11

Ostateczna (wg mnie) wersja filmiku - proszę Was jedynie o niezwracanie uwagi na mijanie się tekstu z obrazem jak mówię o mojej rodzinie, to najlepsza wersja, nie umiem już tego powiedzieć tak, żeby się zgrywało link: https://www.youtube.com/watch?v=-oAs4hIPQ6g

pyknie, czy coś zmieniać? (nie mam opcji nagrania w oryginale dźwięku z obrazem, bo tylko w stałce 50mm mam manualne ustawienie ostrości i mogę kręcić filmy, na 18-55 nie ma tego luksusu i jest nieostre. a stałka wymusza odległość aparatu ode mnie = duży pokój = duży pogłos = słabo słychać)

Johnson > 01-04-2013, 9:47

Jedyne co możesz zrobić to udawać ,że mówisz...a potem dograć dźwięk ?;>

olusz > 01-04-2013, 10:51

Nie, mówiłam normalnie, ale w oryginale nic nie słychać i jest mega pogłos, więc musiałam podłożyć inny dźwięk ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia