-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
balbina > 31-03-2013, 14:03
ooo super, super gratuluje)
no wszyscy czekamy! -
ogla > 31-03-2013, 14:33
dokładnie, wszyscy czekamyja obecnie czekam na wolne w pracy żeby iść wyrobić paszport i prawko międzynarodowe
zastanawiam się nad jedną rzeczą i chciałam was spytać, skoro nie umiem mówić płynnie po angielsku to czy nie będzie dla rodzinki mimo wszystko mylne, jeśli list do nich, będę miała poprawiony i w sumie napisany idealnie, bezbłędnie?
Wiem,że pewnie wszystkie tak robimy, ale nurtuje mnie kwestia czy host family zdaje sobie sprawe,że listy to poprawiane plagiaty w niektórych przypadkach ? -
madz > 31-03-2013, 14:58
Mysle ze zdaja sobie z tego sprawe, choc w sumie cholera ich wie :p
Ja mialam poprawiony list a moj angielski nie jest dobry. Z reszta masz w roomie napisane jaki jest twoj poziom angielskiego, taka ocena opisowa. Ale i tak wszystko sie weryfikuje przez skype i maile :)
Nie przejmuj sie swoim poziomem angielskiego, moj jest koszmarny, ale sporo sie poprawil przez pisanie i rozmowy z rodzinami :) -
ogla > 31-03-2013, 15:14
albo pomyślą sobie,że umiem świetnie pisać tylko gorzej z mówieniemhahah
No wiem wiem, bo pochwalę się,że room jest uzupełniony, tyloko muszę dokumenty powgrywać)
Dzięki waszym radom pozstanowiłam tego nie zostawiać do końca czerwca, ale zrobić to na początku maja)
Właśnie pod tym względem nie mogę się doczekać otwartego roomu, bo matche wyklarują móją komunikatywność !
czuję,że może być śmiesznie -
olusz > 31-03-2013, 17:46
[quote name="ogla"]albo pomyślą sobie,że umiem świetnie pisać tylko gorzej z mówieniemhahah[/quote]
ja tak poniekąd mamw liście ani jednego błędu, a w rozmowach zdarza mi się zapominać najprostszych słów. chociaż podobno i tak nie jest ze mną tak źle w kwestii mówienia, jak z gramatyką, której umiem używać pisząc dłuższe formy wypowiedzi, ale jak mam zrobić transformację w typowo gramatycznym zadaniu - leżę. w mowie już lepiej, ale zdarza mi się mówić w złych czasach.
nie mogę się doczeeekaaaaćrodzinki, noooo! -
aupair14 > 31-03-2013, 19:44
[quote name="inn0sc"]hej wszystkimJestem Paulina i jestem w agencji CC przeczytałam chyba z 30 stron wszystkie z 1części xD i to forum mi bardzo pomogło bo z niego dowiedziałam się w sumie najwięcej o wyjeździe mam kilka pytań , zacznę może od filmiku bo nikt mnie o nim nie poinformował gdyby nie forum dowiedziałabym się dużo później,kiedy go nakręcić , o au pair room'ie też z forum, dużo czytam również waszych blogów wspomnę że aplikacje już mam całą wypełnioną , tydzień temu kliknęłam w ten link submit i teraz czekam ale nikt nie się nie odzywa , czy ktoś by mi mógł orientacyjnie powiedzieć kiedy się odezwą .? planuje swój wyjazd koniec września początek października , chciałabym wcześniej ale blokuje mnie ślub mojej siostry, który bd w sierpniu
Pozdrawiam wszystkich[/quote]
Jak Cie olewa przedstawicielka, to napisz bezposrednio do Warszawy, tylko nie na ogolnego maila a bezposrednio do kogos. Ja mialam maila do Gabrysi i nigdy nie mialam problemow z tempem odpiswania. Tylko ze ktoras z nich poszla na macierzynski teraz, nie wiem czy wlasnie nie ona. Nie pamietm, ktora widzialam z brzuchem jak poszlam do biura -
madz > 31-03-2013, 21:13
Milena jest na macierzynskim :) -
olusz > 31-03-2013, 22:11
Ostateczna (wg mnie) wersja filmiku - proszę Was jedynie o niezwracanie uwagi na mijanie się tekstu z obrazem jak mówię o mojej rodzinie, to najlepsza wersja, nie umiem już tego powiedzieć tak, żeby się zgrywałolink: https://www.youtube.com/watch?v=-oAs4hIPQ6g
pyknie, czy coś zmieniać? (nie mam opcji nagrania w oryginale dźwięku z obrazem, bo tylko w stałce 50mm mam manualne ustawienie ostrości i mogę kręcić filmy, na 18-55 nie ma tego luksusu i jest nieostre. a stałka wymusza odległość aparatu ode mnie = duży pokój = duży pogłos = słabo słychać) -
Johnson > 01-04-2013, 9:47
Jedyne co możesz zrobić to udawać ,że mówisz...a potem dograć dźwięk ?;> -
olusz > 01-04-2013, 10:51
Nie, mówiłam normalnie, ale w oryginale nic nie słychać i jest mega pogłos, więc musiałam podłożyć inny dźwięk ;p