• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Tina > 18-04-2012, 20:01

Hey

Byłam bardziej aktywna w tamacie o lipcu, bo myślałam, że wtedy wyjadę...

Ale okazuje się, że jadę 20 sierpnia do Waszyngtonu.

Więc jeśli pozwolicie do się dołączę do Waszej grupy :mrgreen:

milenka3991 > 18-04-2012, 21:21

Zazdroszczę!

A jak Długo czekałaś?

Jak rodzinka ?

ps: Moje 100 na minute :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tina > 18-04-2012, 22:17

Nie czekałam długo.

23 marca miałam otwarty room, 26 marca odezwała się 1 rodzinka.

14 kwietnia miałam już perfect match. A odezwało się do mnie 20 rodzinek... 8O

I wszystkie z East Coast...w tym chyba 15 z Waszyngtonu i okolic

Wiem, że dużo rodzinek się odezwało, ale odrazu zaznaczam, że byłam juz jako au pair w USA. Byłam tez w Irlandii i Italii, do tego kończę studia językowo -pedagogiczne...no i jestem stara

tzn stara jak na au pair, bo mam 23 lata...a rodziny na wiek też niestety patrza.

Rodzinka wydaje się super. Będę się opiekowała 4 letnia dziewczynką.

Mieszkają 15 min od samego centrum Waszyngtonu. Mam nadzieję, że okażą się fajną rodzinką

milenka3991 > 19-04-2012, 0:26

Aaaa Odważę sie użyć stwierdzenia "stary wyżeracz"

Jesteś doświadczona

Fajnie fajnie ...

ja ma obawy ..i nie pisze że lekkie Bo są BIG ale jestem dobrej myśli i czekam

room otwarty 1 tydzień wiec na razie bez większej paniki

:mrgreen:

Piotr > 19-04-2012, 15:16

[quote name="Tina"]Nie czekałam długo.

23 marca miałam otwarty room, 26 marca odezwała się 1 rodzinka.

14 kwietnia miałam już perfect match. A odezwało się do mnie 20 rodzinek... 8O

I wszystkie z East Coast...w tym chyba 15 z Waszyngtonu i okolic

Wiem, że dużo rodzinek się odezwało, ale odrazu zaznaczam, że byłam juz jako au pair w USA. Byłam tez w Irlandii i Italii, do tego kończę studia językowo -pedagogiczne...no i jestem stara

tzn stara jak na au pair, bo mam 23 lata...a rodziny na wiek też niestety patrza.

Rodzinka wydaje się super. Będę się opiekowała 4 letnia dziewczynką.

Mieszkają 15 min od samego centrum Waszyngtonu. Mam nadzieję, że okażą się fajną rodzinką [/quote]

Z tego co wiem jestes w APIA a ta moga byc nawet cztery rodziny w roomie.Nawet jesli podzielimy to na 4 to i tak rodziny lgnely do ciebie.Nie ma co sie dziwic z takim doswiadczeniem i po studjach jezykowo-pedagogicznych,idealna au-pair .Bardzo duzy plus ze w APIA moze byc az 4 rodziny w roomie.

Tina > 19-04-2012, 22:28

Hehe "stary wyżeracz" - dobre :mrgreen:

Ja się zawsze nazywam aupairkowym dinozaurem 8)

No właśnie...APIA ma ten plus, że może być więcej rodzinek w roomie. Bo jak wejdzie taka "wredna" rodzinka, która ani się nie odezwie, ani nie chce zejść z profilu...to przerąbane :roll:

W APIA widzoczny jest też mail do rodzinki więc troche to ułatwia sprawę. Chociaż zdarzyły się rodzinki co nie odpisywały albo nie schodziły z profilu mimo, że im grzecznie odmowiłam.

No, ale było minęło...teraz tylko odliczanie do wyjazdu.

Dla osób, które czekają na match'e mam małą radę:

nie denerwujcie się i uzbrójcie się w cierpliwość. Wiem...wiem...łatwo się mówi.

Ale ja te 5 lat temu (ooo matko...to już 5 lat :?: 8O ) też czekałam dość długo. Swoją rodzinkę znalazłam po ponad 2 miesiącach od otwartego roomu.

I nie piszę tego żeby Was zdołować. Wiem, że to długo, ale w moim przypadku warto było czekać.

Na pewno znajdziecie idealna rodzinkę.

Trzymam kciuki

milenka3991 > 19-04-2012, 22:42

Kurcze czytając rade od tak doświadczonej Operki

Dociera to do mnie z podwójną siłą bo doskonale wiesz o co chodzi

Dzięki Dzięki Dinozaurze 8)

blonde > 19-04-2012, 22:54

Dzięki Tina za to, co napisałaś

To prawda, że to czekanie czasami wręcz dobija. Niby nie dzieje się nic nienormalnego, nie czekam jakoś strasznie długo, ale chciałabym zaraz i już!

No i super wiedzieć, że swoją rodzinkę znalazłaś po dwóch miesiącach. To daje mi jeszcze ponad miesiąc, a później zacznę wariować

blonde > 20-04-2012, 1:42

No, jak już ponarzekałam na każdym możliwym froncie jak to mi źle i niedobrze z tym czekaniem, to pojawiła się rodzinka na roomie

Dwóch chłopców, 5 i 7 lat. Arlington, VA, 5minut od Waszyngtonu. I wygląda na to, że samotna mama. I właśnie nie wiem o co z tym chodzi za bardzo. Bo zaznaczyłam w aplikacji, że nie chcę single parent. W sumie to teraz jak o tym myślę, to nie byłoby tak najgorzej, ale już to zaznaczyłam i tak jest. I pewnie znowu będzie 'cichy' match bo się nie odezwie, bo zobaczy, że nie chciałam single parent Ale zobaczymy jak będzie, może chociaż napisze

izzieem > 20-04-2012, 10:08

[quote name="blonde"]No, jak już ponarzekałam na każdym możliwym froncie jak to mi źle i niedobrze z tym czekaniem, to pojawiła się rodzinka na roomie

Dwóch chłopców, 5 i 7 lat. Arlington, VA, 5minut od Waszyngtonu. I wygląda na to, że samotna mama. I właśnie nie wiem o co z tym chodzi za bardzo. Bo zaznaczyłam w aplikacji, że nie chcę single parent. W sumie to teraz jak o tym myślę, to nie byłoby tak najgorzej, ale już to zaznaczyłam i tak jest. I pewnie znowu będzie 'cichy' match bo się nie odezwie, bo zobaczy, że nie chciałam single parent Ale zobaczymy jak będzie, może chociaż napisze [/quote]

Single parent to nie tak źle, ja będe u single mom. Zależy jaką ma pracę, styl życia i też jaka jest ogólnie. Bo może być koszmarna, ale może być równie dobrze rewelacyjna.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia