• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA wrzesien/ październik?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA wrzesien/ październik?

• USA wrzesien/ październik?
  • Re: USA wrzesien/ październik?

martyna > 11-09-2010, 12:01

wiek fajny, przynajmniej 1 jak nie 2 chodzi do szkoły/przedszkola. W związku z tym dopytaj się dokładnie o obowiązki gdy dzieciaków nie będzie w domu.

alusss > 11-09-2010, 12:04

89dzoana89 i jak sie zaczyna ta rozmowa ?? oni zaczynaja cos pytać :? w sumie to bedzie moj pierwszy raz!!!1 8O

martyna > 11-09-2010, 12:17

alusss nie martw się na ogół to host/ka dużo mówi o dzieciach, okolicy, obowiązkach, zadaje pytania. Mnie się raz trafiła kobitka, która chyba miała przed sobą kartkę z pytaniami i zdawała mi je po kolei - włącznie z wypadkami samochodowymi, ocenami w szkole i stanem uzębienia. Trochę mnie przeraziła, bo poczułam się bombardowana pytaniami. Serio duuuużo ich było. No ale na ogół rozmowy są luźne i nie trzeba się bać (choć i tak zawsze to robimy)

89dzoana89 > 11-09-2010, 12:18

Najpierw sie przedstawiaja, ja dziekuje za telefon, normalna wymiana uprzejmosci a potem ciag pytan Ja na poczatku zawsze pytam o dzieci, ich zainteresowanie, charakter, prosze zeby mi jak najwiecej o nich opowiedziala W odpowiednich momentach sie smieje i potwierdzam jesli zgadzam sie z jakimis pogladami czy cos tam Mnie zawsze pytaja dziecmi w jakim wieku lubie sie zajmowac, jak spedzam z nimi czas itp Jak juz im oni wypyaja o co chca to ja pytam o okolice, szkole, auto, pokoj itp Z reszta zauwazylam ze ciezko sie przygotwac do takiej rozmowy. Z jednymi gada sie fajnie, na luzie i wogole a z innymi oficjalnie

maria_kujpom > 11-09-2010, 13:51

Dziewczyny musze komus sie wyzalic tzn. mam dzis spotkanie z rodzinka i umieram ze strachu. Trzymajcie kciuki.

Pewnie nie bedzie mnie teraz na kompie wiec ibiego i polarku gut lak. :wink:

alusss > 11-09-2010, 14:10

Marysiu trzymaj sie :mrgreen: :mrgreen: bedzie dobrze.. ja już trzymam.

alusss > 11-09-2010, 14:14

89dzoana89 obiełam Twoj schemat i juz sie wstepnie przygotowałam teraz tylko czekanie

89dzoana89 > 11-09-2010, 16:00

Ja przed pierwsza rozmowa ukladalam schemat ale nic z tego nie wyszlo bo nawet dostepu do kompa nie mialam a tam mialam liste pytan do host rodzin Za 2-gim czekalam na tel pol dnia a zadzwonili dopiero wieczorem wiec zdenerwowanie przeszlo i zniecierpliwilam sie tylko Ale powiem wam dziewczyny ze jak porownuje jak rozmawialam z rodiznami ponad rok temu przed wyjazdem do UK to stwierdzam ze to byla totalna, masakryczna ZENADA :mrgreen:

alusss > 11-09-2010, 17:15

u Ciebie bylo tak rok temu a teraz u mnie heh :mrgreen:

alusss > 11-09-2010, 18:43

dziewczyny cisnienie mi wzrasta 8O ratunku 8O 8O trzymajcie kciuki :?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia