• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

89dzoana89 > 30-05-2009, 9:36

Dzieki Dziewczyny;***

Ja nie chce sie tak szybko poddac!!

Tyle ze chcialam jechac pod koniec lipca juz a zanim znajde prace to minie troche...potem na wyplate trzeba bedzie czekac;/

Ehhh...mam jeszcze jedno wyjscie ale to sie okaze w najblizszych tygodniach!!;/

jadlasiebie > 30-05-2009, 13:16

dzoana moja przyjaciółka leciała z cc za darmo -na promocje natrafiła. oni organizuja cos takiego co jakis czas.

marlenao > 30-05-2009, 14:16

ta promocja była do 15 maja chyba , wlasnie ja na nia trafilam i nie bede placic oplaty programowej jt 790 zl ;]

tasia > 31-05-2009, 19:14

Witam wszystkich!!!

Jestem od wczoraj zarejestrowana na forum, a zwiedzam je od kilku dni .

Mam 22lata, kończę studia pielęgniarskie (licencjat) i zastanawiam się nad wyjazdem do jakiegoś dzieciaczka. Mówiąc szczerze, to średnio wiem gdzie szukać rodzinek. Widziałam kilka agencji, ale jakoś nie wiem czy można im zaufać, które są dobre itp, poza tym niektórym trzeba naprawdę dużo płacić.

Marzę, żeby pojechać do Hiszpanii ale chyba rozsądniejsza byłaby Anglia albo Irlandia, żeby podciągnąć angielski, który i tak jest fatalny. Cóż, chyba w tym wszystkim najważniejsze mam, czyli chęci i duuużo mobilizacji do pracy i nauki.

Chcę coś z sobą zrobić. Zobaczyć coś nowego, sprawdzić się w innym świecie, ale i odpocząć od tego, w którym żyję.

Przyznam, że na forum jest pewien bałagan i niektóre informacje mi mogły umknąć, ale i też nie chce mi się czytać dokładnie wszystkich wątków, sorki, z czasem je przerobię.

Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że dzięki Wam dowiem się wiele ciekawych informacji

shante > 31-05-2009, 19:27

Witamy równie serdecznie

Jeśli do Anglii i Irlandii to osobiście uważam, że warto szukać na własną rękę :wink: Polecam AuPair World, wpisz w google i Ci od razu znajdzie. A na jak długo chciałabyś wyjechać?

tasia > 31-05-2009, 21:55

na jak długo? Myślę, że ok roku spokojnie. Ale wiesz, różnie to może być. Jestem otwarta na propozycje losu.

Klaudia_1990 > 01-06-2009, 1:02

Witamy, witamy

A może tak do USA ?

shante > 01-06-2009, 1:45

Do USA i tak wybiera się większość ludzi na tym forum, a jak już ktoś jedzie do UK, to zazwyczaj jako summer au pair...

Klaudia_1990 > 01-06-2009, 2:04

Alicjaa nie bylo mnie dawno na forum i nie zauwazylam pytanka xD

Jeszcze nie mam rodzinki.

tasia > 01-06-2009, 11:05

USA mówicie? Hm, ale tam chyba trzeba mieć prawko, a ja niestety... nie mam

Poza tym nie wiem jak tam z językiem, czy on bardzo odbiega od książkowego angielskiego? Ciężko by było przestawić się na amerykaniecki, bo przyznam szczerze, że i tak dobrze nie mówię. Miałam zamiar podszkolić się w słuchaniu przez wakacje i wybyć na jakiś roczek koło września czy października. Głównie chodzi mi o nauczenie się dobrze szprechania :mrgreen: po angielsku. A jeśli w tym zakresie sprawa miałaby wyglądać raczej średnio to już wolałabym Hiszpanię z anglojęzyczną rodzinką, hehe. Ehhh... sama nie wiem. Rozglądałam się troszku po AuPair World ale założę tam sobie profil może po koniec czerwca. Na razie muszę się skupić na egzaminach, obronie pracy i jakimś pozytywnym zakończeniu moich dwu szkół.

A jak mojej mamie powiedziałam, co mi przyszło do głowy z wyjazdem to od razu zaczęła opowiadać jakie to niedobre, rodziny wykorzystują i co mi grozi :? Będzie z nią ciężko.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia