-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
Majena > 26-03-2013, 0:08
Szkolenie jest z APiA. Generalnie uczą na tym szkoleniu (teoretycznie) jazdy samochodem po USA ogólnych przepisów, jak bezpiecznie jeździć z dzieckiem w aucie, jak zapinać foteliki itp.Co robić w razie wypadku. Przesłała mi cały folder,który otrzymali na temat tego szkolenia.
Moja E. chciałaby żebym wzięła w tym udział bo będę wcześniej i szybciej się zapoznam z innymi au pairNo i jak będę już u nich to spokojnie pokarze mi okolice i będę już mogła jeździć po Bostonie spokojnie bez dodatkowego tłumaczenia.
Dorzucam fragment:
AAA a leader in traffic safety and driver education, is pleased to present a custom designed
program on driving in the United States for Au Pair in America participants! This interactive one-day
classroom course will help the au pairs prepare to drive in the U.S., as well as safely transport their
young passengers.
The program will focus on:
Managing risk while driving
Traffic control devices
Adjusting speeds and margins of safety
Distractions and other factors that affect drivers
Driving safely with child passengers
Road signs & pavement markings -
Jarzebinka > 26-03-2013, 1:02
Myśle, że Ci się to przyda. A w Bostonie trzeba zdawac prawko? -
Majena > 26-03-2013, 1:08
Z tego co wyczytałam to uznają międzynarodowe więc ten egzamin raczej mnie ominie -
Majena > 26-03-2013, 1:13
Sylwia i jak rozmawiałaś z Bostonem ? -
Jarzebinka > 26-03-2013, 1:48
Tak rozmawiałam raz, w sobotę. Babka całkiem fajna. Nawet żartowałyśmy, ale nie czuje żeby to był perfect. W porównaniu do moich ExHostów, to może jakoś na 50 % ich polubłam. Nie gadałam z dzieciakami, bo Hostka była poza domem. No i ja chciałam mieć najmłodsze dziecko jakos od 4-5 lat w górę, a tutaj jest 3 lata. Powiedziałam jej, że boję się o to, że nie będę mogła jej zrozumieć, ale Hostka powiedziala, że mała gada jak 10 latka. Mamy rozmawiać jeszcze, ale jakoś nie mam do tego chęci. Od soboty nie napisałam jej meila, oni mi tez... wiec chyba to nie wypał ;d i... CZEKAM DALEJ -
Majena > 26-03-2013, 1:57
W sumie to się zgadzam jak "nie zaiskrzy" za pierwszym razem to kiepsko. Tym bardziej, że nic Ci jeszcze nie napisała. Sama wiesz najlepiej tym bardziej, że znasz już to uczucie sympatii co do perfect familyCierpliwości ! -
Jarzebinka > 26-03-2013, 2:02
Znamznam i mimo tego wszytskiego nadal chce moich ExHostów ;< -
madz > 26-03-2013, 9:57
[quote name="Jarzebinka"]
Madz ja widziałam ;p[/quote]
Dlatego bo slyszalas wczesniej ten filmik, a osoby ktore pierwszy raz widzialy go nie slyszaly/widzialy ze dzwiek jest podlozony. -
Jarzebinka > 26-03-2013, 14:51
Nieee, za pierwszym razem jak widziałam Twój filmik to słyszałam, że jest podłożony. No ale może ja mam takie zboczenie na to ;p -
redhead > 26-03-2013, 17:19
hej dziewczynyjestem tu nowa . tak samo jak i wy też chcę spełnić swoje marzenie i wyjechać do USA . jest tu ktoś kto chce lecieć pod koniec września ?