-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
madz > 25-03-2013, 17:07
To nie do końca jest taka umowa jak my mamy w pracy w polsce, ale jest umowa między au pair a agencją którą trzeba podpisać przed wyjazdem. Tam jest zapisane wszystko tak jak w naszej umowie w sensie prawa pracy. -
Jarzebinka > 25-03-2013, 17:09
W każdej agencji jest umowa, ale to nie jest raczej żadna z wymienionych przez Ciebie umów. Bo my tam nie jesteśmy pracownikami, tylko członkami rodziny. i nie dostajemy wypłaty tylko kieszonkowe -
olusz > 25-03-2013, 18:14
[quote name="DominikaDomi"]Tez za bardzo nie rozumiem co mowisz w niektorych momentach. Moze lepiej jakby aparat byl blizej ciebie no i zmiana pomieszczenia tez mysle, ze moglaby pomoc.[/quote]
mam obiektyw stałoogniskowy 50mm, nie mogę się z nim przybliżyć, bo będzie sama głowa((( ale postaram się może nagrać głos osobno i podłożyć pod obraz. dzięki za rady -
Bańka > 25-03-2013, 18:21
[quote name="madz"]To nie do końca jest taka umowa jak my mamy w pracy w polsce, ale jest umowa między au pair a agencją którą trzeba podpisać przed wyjazdem. Tam jest zapisane wszystko tak jak w naszej umowie w sensie prawa pracy.[/quote]
[quote name="Jarzebinka"]W każdej agencji jest umowa, ale to nie jest raczej żadna z wymienionych przez Ciebie umów. Bo my tam nie jesteśmy pracownikami, tylko członkami rodziny. i nie dostajemy wypłaty tylko kieszonkowe[/quote]
NO właśnie tak myślałam. Muszę się konkretnie zorientować. Bo to dla mnie bardzo ważne. Potrzebuję takiej umowy, żeby rozwiązać pewną inną umowę podpisaną w Polsce. Niestety chore przepisy.... Dziękuję za odpowiedzi -
Jarzebinka > 25-03-2013, 21:06
[quote name="olusz"]
[quote name="DominikaDomi"]Tez za bardzo nie rozumiem co mowisz w niektorych momentach. Moze lepiej jakby aparat byl blizej ciebie no i zmiana pomieszczenia tez mysle, ze moglaby pomoc.[/quote]
mam obiektyw stałoogniskowy 50mm, nie mogę się z nim przybliżyć, bo będzie sama głowa((( ale postaram się może nagrać głos osobno i podłożyć pod obraz. dzięki za rady [/quote]
bardzo cieżko jest zgrać ładnie głos z mikrofonu do video( jeżeli chodzi o to, ze "udajesz", ze mówisz, a później dogrywasz dźwięk) zazwyczaj to po prostu wyglada sztucznie. Fajnie wyglada jak coś sie dzieje no bawisz sie z dzieckiem i o tym opowiadasz. Ale i tak wydaje mi sie, ze jeśli zmienisz pomieszczenie to już będzie lepiej. -
madz > 25-03-2013, 21:28
[quote name="olusz"]mam obiektyw stałoogniskowy 50mm, nie mogę się z nim przybliżyć, bo będzie sama głowa :(((( ale postaram się może nagrać głos osobno i podłożyć pod obraz. dzięki za rady ;)[/quote]
Ja tak zrobiłam na moim video i wcale nie widać że było to nagrywane osobno :P -
Majena > 25-03-2013, 21:53
Cześć dziewczyny
Czy któraś w Waszych rodzinek proponowałam Wam dokupienie kursy AAA czyli szkolenia na temat jazdy w USA? Rodzinka płaci 250 $ dodatkowo i my przylatujemy dzień wcześniej specjalnie na to szkolenieCo Wy na to? -
madz > 25-03-2013, 23:11
to chyba jest tylko w jednej agencji. W CC na pewno nie ma. Ale wiem że ktoś z forum był na tym kursie, tyle że nie pamiętam kto. Ale jakaś dziewczyna co w ciągu ostatniego roku wyjechała. -
Jarzebinka > 25-03-2013, 23:24
[quote name="madz"]
[quote name="olusz"]mam obiektyw stałoogniskowy 50mm, nie mogę się z nim przybliżyć, bo będzie sama głowa((( ale postaram się może nagrać głos osobno i podłożyć pod obraz. dzięki za rady [/quote]
Ja tak zrobiłam na moim video i wcale nie widać że było to nagrywane osobno[/quote]
Madz ja widziałam ;p
Majena, to całkiem fajna opcja, ale wtedy zazwyczaj sama lecisz, bo mało osób z tego korzysta ;< -
ogla > 25-03-2013, 23:45
a tak naprawdę co daje takie szkolenie AAA dodatkowe?