• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA- 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA- 2012

• Au Pair USA- 2012
  • Re: Au Pair USA- 2012

mgdlena > 01-01-2012, 22:49

ehhhhh no ja mam ogromną nadzieje ze zdąrze zrobic prawko tak zeby jeszcze maxymalnie w październiku najlepiej przed pazdziernikiem wyjechac... tak z 8 miesiecy zajmuje wyrobienie prawa jazdy? czy ja się doczekam !!!

angelaa > 02-01-2012, 1:03

[quote name="mgdlena"]tak z 8 miesiecy zajmuje wyrobienie prawa jazdy? czy ja się doczekam !!! [/quote]

8 miesięcy to zdecydowanie za długo

w zależności od ośrodka szkoleniowego wykłady trwają od 1 tygodnia do ok 1,5 miesiąca

później jazdy, to też zależy z jaką częstotliwością będzie jeździć, łącznie trzeba te 30 godzin praktyki

więc na upartego wszystko można zrobić w trochę ponad miesiąc + 2-3 tygodnie czekania na egzamin

jeśli chciałabyś wyjechać wcześniej, niż dopiero na jesień, to jestem pewna że w Twoim mieście ośrodki będą oferowaly wykłady w ferie zimowe i nie będzie to kolidowało z chodzeniem do szkoły

natgreen > 02-01-2012, 2:23

dokladnie! a im wczesniej zaczniesz tym lepiej,i jeden problem z głowy

blonde > 02-01-2012, 3:45

Tak jak powiedziała angelaa - ferie to świetny okres, żeby zacząć Ja kurs zaczęłam na początku lutego 2011, właśnie w czasie ferii i udało mi się zaliczyć całą teorię w ciągu 1 tygodnia. Później miałam jazdy, które dosłownie 'wpychałam' w każdą możliwą wolną chwilkę I udało mi się zdać egzamin na początku kwietnia (a było to moje drugie podejście ), także cały proces trwał około 2 miesięcy.

Jeśli tylko masz chwilkę wolnego czasu (bo dużo wolnego czasu to raczej nigdy nie ma ) i wystarczającą ilość pieniążków na kurs, to zaczynaj jak najszybciej! I jak mówi natgreen - będzie jeden problem z głowy!

mgdlena > 02-01-2012, 8:52

no to super w takim razie biore się za szukanie odpowiedniego ośrodka szkolenia i do roboty !!

rafcioo28 > 02-01-2012, 19:54

nic sie nie przejmuj, w dużej mierze zalezy to wszystko od twojej determinacji, ja akurat nie miałem wyjscia i zrobiłem prawko w 5 tygodni,a normalnie chodziłem do szkoły, moze przez cały okres 2 dni opuściłem ( bo akurat robiłem gdy była przerwa swiateczna i zaraz po tym wypadały w moim województwie ferie) dużo też jezdziłem po lekcjach.

Nie martw sie przy odrobinie szcześcia wszystko pójdzie szybko i sprawnie

Nimell > 13-01-2012, 14:15

Hej, ja zamierzam wyjechać jako au-pair we wrześniu/październiku 2012 Zbierałam się do tego już jakieś 2 lata, ale najpierw postanowiłam zrobić licencjat, który kończę w lipcu. najprawdopodobniej będę wyjeżdżać z Cultural Care albo Au-Pair in America. Obaw wiele, stresu już też, strasznie obawiam się, że moja bariera językowa jest niezniszczalna i za nic w świecie się nie przemogę.

Pozdrawiam

rafcioo28 > 20-01-2012, 10:34

Witam wszystkich zamierzających wyjechać do USA jak Au Pair,

ja jako założyciel tego wątku, muszę się wam pożalić i przy okazji zakończyć aktywność na forum tym ostatnim wpisem. Niestety spotkało mnie niemiłe rozczarowanie i nie moge spełnić swojego marzenia, aby wyjechac do USA. Przez ostatnie dwa tygodnie leżałem w szpitalu na dosyć poważny problem zdrowotny, miałem operacje i to nie moj ostatni pobyt w szpitalu, nastepny czeka mnie za 3 tygodnie i tak juz bedzie nie wiem do kiedy, wiec wole nie ryzykować i z tego co mi powiedziała moja kolsuntantka to byłoby cieżko mi wypupić tam w stanach ubezpieczenie. No niestety, może za rok...

Mam nadzieje ze was cos takiego nie spotka, życze wam wszystkim powodzenia i spełniajcie marzenia !!!!!

Pozdrawiam

Tośka > 22-02-2012, 19:32

a ja wybieram sie do USA przez agencje GAWO.. jak narazie będzie cieżko znaleźć rodzine ( w sumie torszke trudniej) ale mam nadzieje ze sie uda .. ) juz w ogole zaczelam wstepne rozmowy ( w sensie maile)

talala > 25-02-2012, 12:33

Cześć, mam pytanie organizacyjne. Czy jesli skladasz aplikacje, to pieniadze ( w sensie ten tysiac badz dwa) wplacasz przed, czy po wybraniu rodziny? Zastanawiam się, bo nie wiem czy lepiej wyjechać do Stanów, czy pojsc na studia, a jesli wplacilabym od razu pieniazki to jakby nie bylo klamka zapadla i musialabym pojechac. Mam nadzieje, ze mi pomozecie, pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia