-
-
Re: Czym latacie?Gdzie kupujecie bilety?
Carol > 29-02-2012, 14:23
Moja hostka - również z Londynu - kupując mi bilet napisałam, że będę mogła wziąć AŻ 25 kg bagażu. Jechałam jedynie na wakacje, ale o dziwo nawet te 25 kg było za małoMożna oczywiście planować, że ubrania kupi się na miejscu . Tyle że na początku trzeba się "ogarnąć", więc nie radziłabym zakładać, że w ciągu pierwszych dni uda się wyrwać na dłuższe zakupy :wink: Jeśli chodzi o powrót z Londynu, to kila dni przed wyjazdem wysłałam dużą walizkę. Co niedzielę przed polskim kościołem w Balham stoi busik, który zabiera rzeczy do Polski - opłata to 1 funt za 1 kg. Sama poleciałam jedynie z bagażem podręcznym - bardzo wygodne rozwiązanie -
marvellous > 01-03-2012, 1:53
fajny pomysl
ja stwierdzilam ze jednak prezenty dla hostow, jakies ksaizki wszystko to bedzie wazyc wiec wzielam bagaz dodatkowy.
napsizcie mi prosze jak to bylo u Was z wizzarem , zrobilam przelewo 17 gdozine po tym jak zrobilam rezerwacje, na stronce jest napisane ze jak do 24 g nie wplynie kasa to anuluja translakcje i do tej pory nie mam potwierdzenia. Wszystko dobrze wpisalam wiec dlaczego nie potwierdzaja rezerwacji?
pisze ze do 5 dni jak nie bedzie rezerwacji trzeba dzwonic :?: -
LINKA1 > 05-03-2012, 23:52
Ej ale jeśli można to dalej w temacie ...z Londynu czym najtaniej ..rozumiem że WIZZAR, EASYJET, RYANAIR,LUFTHANSA, LOT...może jakieś inne znacie i tanie? dzięki -
lidda > 07-03-2012, 15:33
Lufthansa i Lot raczej do tanich nie należą^^ Ja leciałam do Londynu Ryanair'em (przez Oslo i wyszło mi mega tanio) i Wizzair. -
dina39 > 11-04-2012, 23:42
Hej,
A z Zurychu do Wrocławia lecą jakieś bezpośrednie samoloty, orientujecie się może?
Bo ja już jestem zagubiona w tym "lotniczym" świecie. -
angelaa > 12-04-2012, 0:02
[quote name="dina39"]Hej,
A z Zurychu do Wrocławia lecą jakieś bezpośrednie samoloty, orientujecie się może?
Bo ja już jestem zagubiona w tym "lotniczym" świecie.[/quote]
z tego co mówią google, to nie ma bezpośredniego połączenia. Z Warszawy byłoby łatwiej coś znaleźć -
Anjaa > 12-04-2012, 0:12
Ja latam LufthansąI mogę z czystym sumieniem polecić.
Dodatkowo, zapakowałam się rok temu w walizke.. ciężka jak nie wiem, wuchta ciuchów i innych, myślałam, że będzie już 18 kg (20 kg max bagać, podręczny 5 kg); na lotnisku wykładam walizkę na "tackę" i wychodzi 11,2 kg także.. nie było tak źle, bo z powrotem, część rzeczy zostawiłam/ część wziełam innych, wyszło mi 15,8 kg -
marvellous > 12-04-2012, 19:40
z zapakowaniem sie bedzie masakra
wiecie moze jak wyglada z przebookowaniem biletu? tzn najpozniej kiedy mozna bilet zmienic? i jak mnie wiejcej to wychodzi z kosztami? ( wizzar) -
tosia_ > 13-04-2012, 0:34
Zmiany rezerwacji
a) Zmiana terminu i trasy lotu
Pasażer może dokonać zmiany daty, godziny i trasy lotu przez Internet, telefonicznie lub w biurze podróży nie później niż na 3 godziny przed planowanym odlotem po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej oraz ewentualnej różnicy w stosunku do ceny lotu. Jeżeli aktualna cena za przewóz, podatki i inne opłaty za nowy lot są niższe, pasażer otrzyma zwrot różnicy wyłącznie za niższe podatki..
Lotów zarezerwowanych w jednej z jednostek linii lotniczych Wizz Air tzn. Wizz Air Bulgaria (kod linii lotniczej 8Z), Wizz Air Hungary (kod linii lotniczej W6) lub Wizz Air Ukraine (kod linii lotniczej WU) nie można zamieniać na loty realizowane przez inne jednostki Wizz Air. Nie można również zamieniać lotów krajowych na loty międzynarodowe i odwrotnie.
Opłata za zmianę lotu
przez wizzair.com Za lot, za pasażera 135 PLN
Opłata za zmianę lotu
przez telecentrum Za lot, za pasażera 203 PLN
Wszystko jest ladnie na stronie napisane, wystarczylo poszukac. -
dina39 > 09-06-2012, 11:59
Hej, czy któraś z Was jechała autokarem/busem do Szwajcarii? Wiecie może ile można wziąć kg bagażu?
Może znacie jakąś dobrą firmę (jestem z Dolnego Śląska)?