• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

2 rodziny do wyboru- co się bardziej opłaca???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 2 rodziny do wyboru- co się bardziej opłaca???

• 2 rodziny do wyboru- co się bardziej opłaca???
  • Re: 2 rodziny do wyboru- co się bardziej opłaca???

Patie > 24-08-2011, 19:37

xxx

Adderall > 24-08-2011, 19:53

Nie. Ojciec był cały czas w domu (przez kilka dni), nie zostawili mnie z nią ani razu.

Patie > 24-08-2011, 20:10

xxx

Adderall > 24-08-2011, 20:19

Jak dla mnie było źle, mała nie chciała się ze mną bawić, bo ojciec był cały czas w domu i wolała z nim. Nie interesowała się mną mimo, że próbowałam na różne sposoby. Myślę, że gdyby zostawili mnie z nią samą jednego dnia, byłoby lepiej.

A teraz wiem na 100% że chciałabym jechać do angielskiej lub polsko-angielskiej rodziny. U tej polskiej za nic nie podszkoliłabym języka, bo praktycznie całe dnie spędzałam z małą.

Ash > 24-08-2011, 20:39

to jestes teraz w polsce czy gdzie? ;/ no a wspomialas ze poprzednia au pair tez wywali co nie? widac maja dziwne wymagania :/

ja kiedys bylam tez a spotkaniu u polskiej rodzinki w londynie, i spotkanie trwalo 2h, i a oni po moze godzinie do mnie z tesktem przebierz małego, a on miał 3 latka. Jakie dziecko pozwoli się rozebrać obcej babie którą widzi pierwszy raz. Żałosne to było. Żałuje, że wtedy nie odmówłam tylko podjełam wyzwanie ;p mlody nie ryczal ale powiedzial ze nie chce abym to ja go przebierala. i calkowicie go rozumiem, a przez ich nakaz tak naprawde mlody do mnie się od razu zraził.

jak ja przyjechalam do mojej ang rodzinki przez tydzien hostka byla prawie ciagle w domu, zostawiala najpierw na 15min, i dluzej i dluzej. A mała miała wtedy 22mc.

I tez mialam ten problem ze zabawa z rodzicami zawsze byla atrakcyjniejsza niz zabawa ze mna dopiero gdy rodzice gdzies wychodzili mloda swietnie sie bawila ze mną. Dość dziwne, bo dla mnie ta sytuacja byla męcząca, gdy wiedzialam ze hosci chca pogadac czy cos, ja nie moge zabawić młodej, a ona marudzi ze chce mame/tate itp

Adderall > 24-08-2011, 21:07

Jestem w Polsce. Wróciłam po 4 dniach, bo trzeciego dnia stwierdzili, że 'nie kupiłam' małej. A zostawiali mnie z nią samą tylko kiedy wychodzili na papierosa. Mała widziała ich przez szklane drzwi i cały czas przy nich stała i płakała. Po przylocie miałam czas tylko by się rozpakować, żadnego odpoczynku czy posiłku. Zjadłam dopiero po 19, kiedy już mnie głowa rozbolała i byłam nie do życia (ostatni posiłek był obiadem dzień wcześniej). Nie spałam w ogóle przed wylotem, bo już przed 4 musiałam wyjechać z domu, a samolocie też nie udało mi się zdrzemnąć... Jestem tylko człowiekiem, myślałam, że zrozumieją.

Teraz znaleźli 4 opiekunkę, bo okazało się, że przede mną były 2.

Szkoda gadać.

Ash > 24-08-2011, 23:06

kupili CI bilet powrotny? czy jak to wygladalo?

Adderall > 24-08-2011, 23:19

Tak, tak. Kupili. Ze słowami, że nawet sobie na niego nie zapracowałam.

Ash > 24-08-2011, 23:22

ale masakra :/

co za ludzie... nadal będziesz czegoś szukać?

Ash > 24-08-2011, 23:24

jeszcze dodam, że moja 'mała' przyzwyczaiła się do mnie dopiero po 2tygodniach, co i tak hostka uznała za spory sukces!

Widać rodzinka na którą trafiłaś pojęcia nie ma o tym, co czuje dziecko gdy nagle zostaje samo w pokoju z obcą dziewczyną a rodzice za szklanymi drzwiami.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna