• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Holandia

• SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Wątek zamknięty
  • SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natalia.z > 09-09-2010, 14:37

Hej

Zyje zyje i jest troche lepiej

dzis powinnam miec swojego laptopa tak wiec napisze wieczorkiem co i jak slychac w osobnym watku Albo jutro rano bo maluchy ida do hmm jakby to powiedziec przedszkole to to nie jest. Miejsce gdzie dzieci 2 razy w tyg przychodza na 4 godzinki U nas w POlsce nie wiem czy cos takiego jest

Co do bariery jezykowej, to jest ciezko. Oj na poczatku to w ogole nie wiedzilam co i jak. O co chodzi. teraz juz troche brdziej kumata jestem ;p hehe

i nauczylam sie kilku slow jak np spajna ( nie wiem jak to sie poprawnie pisze) to jest pajak a kastanies to kasztany niektore slowka sa podobne bardzo do ang, niemieckich a czasem nawet do polskich jak krokiet (tylko tutaj to jest taka jakby sos w takiej panierce w ksztacie kielbasy z bulka bardzooooo dobre )

Ok reszte opisze dzis albo jutro w zaleznosci kiedy bede miec kompa

3majcie sie cieplutko :*:*:*:*

co do gg jesli ktos by pisal do mnie to na razie nie mam jak sprawdzic ale jak sobie zainstaluje to odpisze

tot ziens

Klarasek > 09-09-2010, 15:21

holenderskie krokiety?? hmmm tak szczerze powiedziawszy to mnie one bardziej przypominają (wybaczcie...) wymiociny w panierce...z wyglądu oczywiście.

Z resztą w ogóle jeśli chodzi o ich narodowe potrawy to są raczej mało kreatywni. tłuczone ziemniaki z...i tu dd wyboru do koloru

Katka > 09-09-2010, 16:00

no to czekamy na świeże infoco i jak oo i takie slówka możesz pisać się przydadzą ;]

Kamila-Lewicka > 13-09-2010, 17:03

Hej! Jestem au pair w Holandii, a dokladnie w Leusden, niedaleko Amersfoort. Jesli jest ktos w poblizu lub niedlugo bedzie...czekam na kontakt...nr gg: 24590614 albo mail: <a href="mailto:kamilka_8911@wp.pl">kamilka_8911@wp.pl</a>.

euphore > 26-09-2010, 13:15

Witam, ja jadę do NL 6 października do Wassenaar (między Hagą, a Laiden), więc jeśli ktoś jest chętny na pogawędkę będzie mi miło, zwłaszcza, że strasznie się boję Pozdrawiam mój @: <a href="mailto:ema1806@interia.pl">ema1806@interia.pl</a>

anika1992 > 01-06-2011, 16:09

Czesc! Czy jest ktos moze obecnie w okolicach Enschede, przy granicy z Niemcami? Ja jestem pod Munster, w Metelen, to doslownie 20 km od granicy.

Nawet jesli nie, to moze ktos planuje w ktorys z weekendow zwiedzac Amsterdam??? Moze sie do mnie dolaczyc Spanie w hostelu, zwiedzanie itd. itp.

Moze ktos jest pod Amsterdamem albo ma dobry dojazd i zawsze marzyl o zoabczeniu tego miasta na wodzie??

kroolewna_z_drewna > 10-06-2011, 22:41

Puk, puk..! Jest tam ktoś?

Jestem w okolicach Amsterdamu

marika299 > 11-06-2011, 12:58

oo serio? ja i jeszcze jedna polka mieszkamy w amster

kroolewna_z_drewna > 11-06-2011, 23:06

U mnie w Maarn podobno jest jeszcze jakaś, ale ukrywa się całymi dniami w domu, chyba nie będę jej nachodzić. :mrgreen:

anika1992 > 12-06-2011, 10:31

No to bajka!!

Ja zamierzam przyjechac do Amsterdamu na dwa dni, a dokladnie w ktorys z weekendow. Czy ktos ma ochote ze mna pozwiedzac?? A moze moge tez przenocowac? :-)

Nie wiedzialam, ze az tyle Was jest w Amsterdamie!

Co myslicie o koncu czerwca? Weekend: 25-26.6?

Sa chetne/chetni?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna