-
-
Re: SZUKAM AUPAIR Z HOLANDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
natalia.z > 09-09-2010, 14:37
Hej
Zyje zyje i jest troche lepiej
dzis powinnam miec swojego laptopa tak wiec napisze wieczorkiem co i jak slychac w osobnym watkuAlbo jutro rano bo maluchy ida do hmm jakby to powiedziec przedszkole to to nie jest. Miejsce gdzie dzieci 2 razy w tyg przychodza na 4 godzinki U nas w POlsce nie wiem czy cos takiego jest
Co do bariery jezykowej, to jest ciezko. Oj na poczatku to w ogole nie wiedzilam co i jak. O co chodzi. teraz juz troche brdziej kumata jestem ;p hehe
i nauczylam sie kilku slow jak np spajna ( nie wiem jak to sie poprawnie pisze) to jest pajaka kastanies to kasztany niektore slowka sa podobne bardzo do ang, niemieckich a czasem nawet do polskich jak krokiet (tylko tutaj to jest taka jakby sos w takiej panierce w ksztacie kielbasy z bulka bardzooooo dobre )
Ok reszte opisze dzis albo jutro w zaleznosci kiedy bede miec kompa
3majcie sie cieplutko :*:*:*:*
co do gg jesli ktos by pisal do mnie to na razie nie mam jak sprawdzic ale jak sobie zainstaluje to odpisze
tot ziens -
Klarasek > 09-09-2010, 15:21
holenderskie krokiety?? hmmm tak szczerze powiedziawszy to mnie one bardziej przypominają (wybaczcie...) wymiociny w panierce...z wyglądu oczywiście.
Z resztą w ogóle jeśli chodzi o ich narodowe potrawy to są raczej mało kreatywni. tłuczone ziemniaki z...i tu dd wyboru do koloru -
Katka > 09-09-2010, 16:00
no to czekamy na świeże infoco i jakoo i takie slówka możesz pisać się przydadzą ;] -
Kamila-Lewicka > 13-09-2010, 17:03
Hej! Jestem au pair w Holandii, a dokladnie w Leusden, niedaleko Amersfoort. Jesli jest ktos w poblizu lub niedlugo bedzie...czekam na kontakt...nr gg: 24590614 albo mail: <a href="mailto:kamilka_8911@wp.pl">kamilka_8911@wp.pl</a>. -
euphore > 26-09-2010, 13:15
Witam, ja jadę do NL 6 października do Wassenaar (między Hagą, a Laiden), więc jeśli ktoś jest chętny na pogawędkę będzie mi miło, zwłaszcza, że strasznie się bojęPozdrawiam mój @: <a href="mailto:ema1806@interia.pl">ema1806@interia.pl</a> -
anika1992 > 01-06-2011, 16:09
Czesc! Czy jest ktos moze obecnie w okolicach Enschede, przy granicy z Niemcami? Ja jestem pod Munster, w Metelen, to doslownie 20 km od granicy.
Nawet jesli nie, to moze ktos planuje w ktorys z weekendow zwiedzac Amsterdam??? Moze sie do mnie dolaczycSpanie w hostelu, zwiedzanie itd. itp.
Moze ktos jest pod Amsterdamem albo ma dobry dojazd i zawsze marzyl o zoabczeniu tego miasta na wodzie?? -
kroolewna_z_drewna > 10-06-2011, 22:41
Puk, puk..! Jest tam ktoś?
Jestem w okolicach Amsterdamu -
marika299 > 11-06-2011, 12:58
oo serio? ja i jeszcze jedna polka mieszkamy w amster -
kroolewna_z_drewna > 11-06-2011, 23:06
U mnie w Maarn podobno jest jeszcze jakaś, ale ukrywa się całymi dniami w domu, chyba nie będę jej nachodzić. :mrgreen: -
anika1992 > 12-06-2011, 10:31
No to bajka!!
Ja zamierzam przyjechac do Amsterdamu na dwa dni, a dokladnie w ktorys z weekendow. Czy ktos ma ochote ze mna pozwiedzac?? A moze moge tez przenocowac? :-)
Nie wiedzialam, ze az tyle Was jest w Amsterdamie!
Co myslicie o koncu czerwca? Weekend: 25-26.6?
Sa chetne/chetni?