-
-
Re: USA wrzesien/ październik?
chloe > 08-07-2010, 15:43
2 tygodnie na otwarcie roomu? super...
Ja to juz nie wiem czy chce jechac, wszyscy mi odradzaja....
Aplikacje wypelnie chyba juz dzis do konca ( a idzie mi to jak krew z nosa ). Najpierw bylam w Proworku, ale nie moglam sie jakos porozumiec z moja konsultantka. Nie bylam jeszcze zdecydowana tak na 100%, a juz mialam placic... wiec przenioslam sie do CC. Jakos w tej agencji przynajmniej dla mnie jest duzo przyjemniej.
Potem mialam egzaminy... a potem musialam juz wyjechac. Jestem teraz au apair w Szwajcarii, drugi raz u tej samej rodziny i nie moge sie jakos przekonac...Dzieciaki sie zmienily, maly ciagle placze i krzyczy ... moze ja sie nie nadaje? Tak chcialam pojechac, podszkolic jezyk bo jestem po 2 roku anglistyki a dalej czuje sie jakas taka uboga w wymowie. Ale kurcze... mam straszny metlik... tez tak mialyscie? -
martyna > 08-07-2010, 16:30
ja obecnie jestem na etapie... nawet nie wiem jak to określić... z jednej strony chcę jechać ale to załatwianie, papierki i cała reszta tak się ciągnie, że zaczynam się zastanawiać czy to był dobry pomysł... co do języka, też zaczynam mieć wątpliwości, bo jest raczej średni... nie wiem czy wystarczyOby coś się zaczęło dziać , bo oszaleję... -
girlonblack > 08-07-2010, 16:40
dziewczyny,ja w czasie matur wpadlam na pomysl bycia au pair[srodek maja] .od razu zaczelam wypelniac te dokumenty itp i dopiero w zeszly czwartek [1.07].otworzyli mi room.czyli ta papierkowa robota ,wyslanie im tych dokuemntow,oczekiwanie na ta odp ze strony amerykanskiego biura blablabla to troche trwa.wiec tu jedynie cierpliwosc wazna.a z jezykiem jak z jezykiem ,ja podstawy umiem zero praktycznie gramatyki.a i jeszcze jest roznie z rodzinami na roomie [matching].bo ja np w ciagu tygdonia mam juz druga rodzine ,a moja kolezanka ma juz od miesiaca room otwarty i ani jednej jeszcze nie miala.wiec powiem wam ze bywa roznie -
karolinka > 08-07-2010, 17:07
to chyba zalezy od tego jaka macie aplikacje.. bo roznym ludziom sie co innego podoba.. wg mnie to torche za pozno wzielyscie sie za wypelnianie dokumnetow.. bo okres wakacji jest tym najgoretszym, jest najwieksza konkurencja.. ale mam nadzieje, ze znajdziecie szybko rodziny -
martyna > 08-07-2010, 17:54
może rzeczywiście za późno mnie oświeciłoale te wszystkie szkolne sprawy pochłaniały za dużo czasu. Pożyjemy, zobaczymy -
quaantaa > 08-07-2010, 18:28
witam dziewczynki:* ależ ja sie ostanio opuszczam na tym forum.... ale duzo się dzieje
walczyłam o obrone, ale niestety mam ją we wrześniu przez jednego dr :/ praca napisana wydrukowana stoi na półce!!! bo facet nie miał czasu nam wpisów zrobić i nie moglismy oddać dokumentów do dziekanatu:/ "zamroził" cały nasz rok z obronami grr
mam drugo matchrodzinka okupuje mój profil od tygodnia i nic :] nie napisali ani nie zadzwonili jeszcze. A oprócz tego znalazłam prace (jupi) więc spokojnie moge nazbierać sobie na ubezpieczenie i inne takie zwiazane z wyjazdem
dziewczynom wypełniajacym aplikacje wytrwałości życzea co do roomu to maila z US dostałam prawie 3 tyg po wysłaniu aplikacji, wiec niestety troche to trwa :] -
girlonblack > 08-07-2010, 18:31
jesli czekasz juz tydzien ,to moze sama napiszesz ze dziekujesz za zgloszenie i takie tam.ja tak zrobilam po 2 dniach nie odzywania sie rodziny i od razu odpisala babka -
Ina7 > 08-07-2010, 19:40
quaantaa, jeśli rodzina siedzi na Twoim profilu już tydzień, to napisz do agencji. Ja napisałam do nich po 2tyg blokowania przez rodzinę profilu i Pani z CC powiedziała, abym następnym razem pisała już po tygodniu, bo nie ma sensu czekać. Dlatego już dziś wysyłaj maila. Może jutro ew. w poniedziałek będziesz miała wolny room -
maria_kujpom > 08-07-2010, 22:35
Z obawy przed utknieciem w miejscu wypelnilam juz calusienkie aplication form jutro oddaje je kobiecie z CC. I zobaczycie zdam to glupie prawko.! Kurcze, natchnelo mnie pozytywne myslenie. ;D -
quaantaa > 14-07-2010, 22:33
aaaa dziewczyny ale mam stresa.... pisałam maile z rodzinką z mojego profilu i jutro o 18 mają dzwonić!!!
omg a co jak ich nie zrozumiem? albo nie zrozumie pytania? alez ja sie boje... całą noc spać nie będe mogła ;(