• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jakie agencje polecacie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Jakie agencje polecacie?

• Jakie agencje polecacie?
  • Re: Jakie agencje polecacie?

natgreen > 12-01-2012, 20:07

ja jestem w CC-opinie różne, ale mysle że każdy musi sam się przekonać; jak narazie jestem bardzo zadowolona z agencji, nie ma żadnych problemów, i sa na każde moje zawołanie

au pair_ala > 12-01-2012, 22:38

Ja byłam z happyaupair i wszystko było w porządku :lol: Nie miałam do nich żadnych zastrzeżeń.

marvellous > 13-03-2012, 1:00

polecam Gawo , jade tez pierwszy raz z nimi i wszytsko do tej pory jest dobrze! rodzinke znalezli mi - pierwssza na drugi dzien a druga po 2 tygodnaich ( choc nie wiem czy to bardziej ich zasluga czy mojej aplikacji ;p )

Benna > 23-03-2012, 16:39

Ja jadę przez Cultural Care i jak na razie współpraca z nimi układa mi się bardzo dobrze. Uprzejmie, jak jest jakiś problem techniczny to pomagają. Raz tylko nie dostąłam odpowiedzi na maila, ale po jakimś czasie zadzwoniłam i otrzymałam potrzebne info. Wydaje mi się, że to bezpieczna agencja. Jak będzie się ukłądała współpraca w Stanach, nie wiem, mam nadzieję że trafię na dobrą LCC. CC jest dostępne w wielu miastach Polski, w sensie to spotkanie wstępne, które jest obowiązkowe, a nie tylko w Warszawie. Płaci się dopiero jak znajdzie się perfect match, co jest dużym plusem. Cena jest dość duża, ale ja stwierdziłam że warto zainwestować w bezpieczeństwo i komfort. Zresztą zwróci mi się, a moim głównym celem nie jest oszczędzanie pieniędzy tam zarobionych. Minusem jest to że na roomie może być 1 rodzina na raz, czyli nie możemy porównywać rodzin.

misiajabuszko > 27-03-2012, 0:50

witajcie

czy którakolwiek z was słyszała o agencji 'Au Pair International'? http://aupairinter.webs.com/ to ich strona, będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi

roxi92 > 22-04-2012, 9:45

Zdecydowałam się. Jadę do USA. Ale ludzie... PROWORK/GAWO/CC?

W CC dobre jest chyba tylko to, że płaci się po znalezieniu rodziny. Minusów jest wiele, tylko 1 rodzina w roomie, wysoka cena w stosunku do innych agencji, no i to ubezpieczenie( w GAWO w cenie mamy już rozszerzone, a w CC za rozszerzone trzeba doppłacić 1600zł...)

Zależy mi, żeby wyleciec we wrzesniu/pazdzierniku najpozniej.

którą agencję tak naprawdę polecacie? ale tak naprawde...

blonde > 22-04-2012, 12:52

Szczerze mówiąc, ciężko jest polecić agencję, bo przeważnie jak jesteśmy w jednej, to nie mamy porównania do innych.

Ja jestem w CC. I nie narzekam, wręcz odwrotnie. Tak jak napisała Benna - z biurem jest dobry kontakt, spotkania informacyjne są często i w wielu miastach. Cena jest wysoka, to prawda. Ale płacisz dopiero po znalezieniu rodziny. Jedna rodzina na roomie to w moim przypadku nie był problem, bo pojawiają się one dość systematycznie - jedna schodzi, następna przychodzi. I tak to jest, w moim przypadku CC się sprawdza.

Ale myślę, że musisz po prosty 'przeryć' forum i poczytać wszystko o wszystkich agencjach. I sama podjąć decyzję, bo wybór agencji jest bardzo indywidualnym wyborem

roxi92 > 22-04-2012, 12:54

No wlasnie, ale tez to ubezpieczenie rozszerzone jednak sie przydaje... duzo zawiera wiecej niz to podstawowe... a nie usmiecha mi sie w CC doplacac 1600zl.

a jak w GAWO to wyglada z spotkaniami z koordynatorka i innymi au pair? no i jak przy zmianie rodziny? wypowie sie ktos? :>

ewee > 27-06-2012, 13:57

cześć dziewczyny, zastanawiam się nad wyjazdem jako aupair do USA. własnie koncze teraz studia lic., bronie sie we wrzesniu i pomyslalam zeby od wrzesnia wyjechac na rok. przeczytalam sporą częśc forum i szukam teraz odpowiedniej agencji. Czy któraś z Was korzystała lub słyszała jakieś opinie o programie Au Pair firmy Smaller Earth? z tego co widzę to są jakoś powiązani z camp leaders, a tą firmę jakoś kojarze z plakatów i moja kolezanka cos chyba kiedys wspominała. ktoś z Was już ze Smaller Earth korzystał?

panama > 14-09-2012, 16:28

ja zaczynałam swoją przygodę z au pair z CC, pomimo że zaczynało się super skończyło się na tym, że wyjeżdżam z Prowork'u. Jeśli chcemy już porównywać to weźmy też pod uwagę koszty. CC jest 2 razy droższy.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna