-
-
Re: Marzenia Iren czyli Francja
Klarasek > 23-04-2009, 11:51
Jak to dobrze, że masz tam kogoś na kim możesz polegać i kto Ci pomoże! Trzymaj się dzielnieI pomyśl - już gorzej być nie może -
Iren > 23-04-2009, 11:54
[quote name="Klarasek"]Jak to dobrze, że masz tam kogoś na kim możesz polegać i kto Ci pomoże! Trzymaj się dzielnieI pomyśl - już gorzej być nie może [/quote]
mam taka nadzieje i nadziej na to ze bede miala prace
dzieki -
Iren > 23-04-2009, 12:42
jeszcze mnie obkradli z biletu i aparatu ;/ albo został u tej kobiety ale mam pecha bo na aparacie mialam zdjecia ktore byly dowodem ze pracowalam u tej kobiety -
Kachaaa > 23-04-2009, 13:08
co za tupet 8O :twisted: -
agulka > 23-04-2009, 15:23
brak mi slow...
f***ing zabojad z nie niej i tyle!
cale szczescie, ze masz kuzynke, do ktorej moglas jechac. teraz walcz o swoje! mam nadzieje, ze znajdziesz rodzinke - a nie chcesz do Szwajcarii?? do czesci francuskiej? tu akurat jest pare rodzinek, ktore szukaja au pair.
tu jest fajna oferta polsko-szwajcarskiej rodziny
ID : 15415
Name : Andre Kiraly
E-mail :andre.kiraly@bluewin.ch
Address : Chemin de Claire-Vue 5 - Petit-Lancy - 1213 - Swit
Post : Mixed Family (Polish-Swis) with 2 kids is looking for a nanny or au Pair (live-in possible) with POLISH MOTHER TONGUE (this is imperative). We are living in Geneva area. Please contact us by e-mail if you are interested and mentionned your age, full name. We would like someone who can stay until June 2010. Sart date as soon as possible.
Tel, Mobile or Fax : 022/7938647
Image : no image
ps. wlasnie odebralam maila- zaraz Ci odpisze -
Iren > 23-04-2009, 19:49
wysłałąm maile ktore dostawalam od hosta do student point kobieta powiedziala ze wszytsko wygladalo bardzo kolorowo
podbno hostka zwrocila sie do agencji au pair we francji podbno bardzo na mnie narezekala ze nie posprztalam po sobie ze nie mialam dobrego kontaktu z dziecmi ze nie wysiozywalam sie z obowiazkow i ze chcilam pieniadze ktore mi sie nie nalezaly powiedzila ze na kurs mnie nie zapisala bo byly wakacje a karty do telefonu nie moglam kupic bo skelpy byly pozamykane a byly otwarte wiec wszytskiego sie wyparla bylo wiadomo ze sie wyprze
kobieta z student point powiedziala ze winna lezy napewno po obydwu stronach a agencja francuska wiezy hostce
podbno jutro bedzie do mnie dzownic zeby umowic sie na spotkanie, mam napisac na pismie wszystko -
Iren > 24-04-2009, 13:49
zaproponowali mi rodzinke 4 malych dzieci na wsi nic wiecej nie wiem oprocz tych informacji oprocz tego mam przyjsc do biura kolo Paryża z lista na kotrej ma spiasac co bylo nie tak -
kaasiaa > 25-04-2009, 23:13
Matko co za historia.
Jade do tego kraju za 1,5 miesiąca i sie troche przeraziłam :|
Trzymaj się, ale widze, że twarda z ciebie dziewczyna więc napewno dasz sobie rade dalej!
Acha ,o i może olej tą 'agencje' i szukaj sama czegoś, jeśli chcesz jechać na dłużej jestem pewna że coś znajdziesz. -
julita883 > 26-04-2009, 20:23
Ojjjjjej Iren co za historia 8O !Ty tam normalnie horror przeżywałaś.Bardzo Ci współczuje ale nie poddawaj się walcz o swoje jedź do tej agencji i wszystko wyjaśnij.Przedewszystkim niech Ci kase oddadzą oszuści jedni :mad: Trzymaj się tam.... -
Iren > 27-04-2009, 12:01
dzisiaj jade na 16 do tej agencji, ktora wierzy bardziej hostce niz mi ale jade z kuzynka ktora dobrze zna francuski i nie damy sie tak latwo
znaleznli mi rodzinke na wsi 4 dzieci nie wiadomo gdzie co dokladnie wiec wale ta agencje juz mi jedna wspaniala rodzinke znalezli ;/ okazalo sie nawet ze to nie byli francuzi tylko zydowka z jakims podpalanym ;p
i wcale ta rdzoina nie byla sprawdzana zadnego kontraktu nic w sumie mialalm prace na czarno
nie wiem czy pisalam ale dzieci na koniec dali mi prezenty w postaci infekcji oczu i gastry czyli grypy przez 2 dni
tak mnie meczylo ;/
napisze potem jak bylo w agencji jak bede miala internet
dzieki za mile slowa