-
-
Re: !!!UWAGA!!! Ostrzezenie przed pewna, mila rodzinka!
Yoanna > 12-11-2007, 19:28
a ja tam sobie w sumie modyfikuje jak chce ;P mialam cos niby o oknach ze co miesiac czy jakos tak, ale jakos mi sie do tego nie pali. i se w zamian tak o z siebie lodowke umylam ;P
a wczoraj widzialam jak host piekarnik myl heheh nic mu sie nie stanie, jak troche sprzatnie, ja nie moge robic wszystkiego, w koncu on tez tu mieszka i jak nasyfi to niech sprzata ;P (i o 23 cos piekl i alarm przeciwpozarowy sie wlaczyl ;P bueheh rozwala mnie z tym alarmem, mi tez sie wlaczyl ale na poczatku, teraz wiem ze drzwi od kuchni trzeba zamykac, on widocznie ejszcze nie wie..) -
Ninka Jones > 12-11-2007, 19:33
Jezu moi ho?ci to kupili ze 2 tygodnie przed moim wyjazdem...
wył codziennie po kilka razy 8O -
idril > 12-11-2007, 19:54
ostro. dobrze ze ja czegos takiego w domu nie mam bo by sasiedzi codziennie ze skarga przychodzili ze cos wyje... -
Ninka Jones > 12-11-2007, 19:57
u mnie tylko Zulus miał tak? podnietę że piszczał i latał po domuznaczy się ?rodkowy -
Mangom > 13-11-2007, 0:23
no dziewczyny nie przesadzajcie.. nie mowcie ze to sa obowiazki au pair... i ze ona przesadza...
Sorry ale tez bym sie nie zgodzila na takie traktowanie! watpie ze wytrzymalabym tam dwa tygodnie... nie chce mi sie pisac oo koncowkach do odkurzacza czy tym podobnych bo dla mnie sama atmosfera wystarczy, ponizajce teksty czy mycie toalety palcem... no comment! Jesli Wam cos takiego odpowiada to ok... ale dodam tylko ze ja trafilam do bardzo milej rodzinki i chociaz nie zalezy mi na wielkim zawieraniu przyjazni z nimi, jestem raczej indywidualistka i bardzo cenie prywatnosc a oni widac ze sa podobni ... to mimo wszystko bardzo dobrze sie dogadujemy a dzieci nie znaja pojecia "au pair"... dla nich jestem po prostu Iwona! a sprzatam takze... i to caly dom (oczywiscie tak sie umawialismy) nigdy nie dali mi odczuc ze jestem ich "jakas tam pomoca domowa"! po prostu pomagam im... w wychowywaniu dzieci i utrzymaniu porzadku - za co oczywiscie mam spora kase! jednym slowem sa fair!
A jesli ta dziewczyna czula sie upokarzana to chyba wie co mowi i nie rzuca slow na wiatr... oni ewidentnie szukali jakiejs taniej sily roboczej... skoro mieli suszarnie koszul... to przepraszam bardzo ale chyba pomylily im sie pewne instytucje! au pair - to opiekunka dla dzieci! halo!!!!! dziewczyna chciala ostrzec przed nimi ja jej tylko w tym pomoglam bo nie zycze nikomu takiej rodzinki! A wiec zycze powodzenia dla szukajacych!)
Pozdrawiam -
Gość > 13-11-2007, 12:57
Co, ja tylko powiedzialam, ze przesadza w koncowkach do odkurzacza. Bo jak sie odkurza to sie odkurza porzadnie, a nie tylko aby bylo. -
idril > 14-11-2007, 2:04
[quote name="Mangom"] nie mowcie ze to sa obowiazki au pair... [/quote]
ja pisalam wszytko w kontekscie ze nie jest jedyna ktroa tak niefortunnie trafilam. taki wyjazd to jak wstzko wiadomo - ryzyko z ktorym trzeba sie liczyc. nie odpowiada to dziekujesz ludziom i wychodzisz.
[quote name="Mangom"]Sorry ale tez bym sie nie zgodzila na takie traktowanie[/quote]
ja tez nie.
to wszystko nie zmienia faktu ze dobrze ze dziewczyna opisala co i jaki ze przestrzegla inne dziewczyny przed ta rodzina. to dobrze i tyle.
ale co my mamy robic? lamentowac jaka dziewczyna biedna? czy co?
no trudno, zdarza sie. wspolczuje jej, ale tak czasami wychodzi. -
Mangom > 15-11-2007, 0:43
ojjjj... nie Idril. to tylko ostrzezenie dla przyszlych au pairek, nie musisz lamentowac
pozdrawiam -
idril > 15-11-2007, 1:26
jacie :? -
Gość > 16-11-2007, 14:43
Mangom - :?