• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Chętne wrz-paźdź 2013

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Chętne wrz-paźdź 2013

• Chętne wrz-paźdź 2013
  • Re: Chętne wrz-paźdź 2013

wercia109 > 28-09-2013, 20:22

Wooow Opowiadaj wszystko!

Jak się rozmawiało i po jakim czasie znalazłaś rodzinkę? Kiedy wyjeżdżasz? Gratulacje

martynkaburza > 02-10-2013, 1:41

Już opowiadam Pisałam wcześniej, że korzystałam z pośrednictwa biura, trochę bałam się jechać na własną rękę. Aplikację złożyłam pod koniec sierpnia, gdzieś po 2 tyg miałam match z dwiema rodzinkami. Ostatecznie wybrałam rodzinę z Londynu, z Notting Hill ( 3 dzieci, 30h/tyg, 90 funtów plus karta miejska i telefon). Co do samej rozmowy, stres był okropny, nie będę oszukiwać, na 2 godziny przed siedziałam z kartą z pytaniami i ćwiczyłam do lustra ale jak przyszło co do czego, to poszło super, rozmawiałam z host mamą ponad godzinę, następnego dnia z tatą, potem było jeszcze parę krótszych rozmów i mnóstwo wymienionych maili...no i jadę w przyszły pt Pytali mnie o standardowe rzeczy: doświadczenie, hobby, jak na wyjazd reaguje moja rodzina i znajomi, ale rozmawialiśmy też o ksiażkach, filmach itp. Z perspektywy myślę, że nie coś się tak denerwować, ale mądry polak po... Mam nadzieję, że wszytsko będzie w porządku będę się meldować co jakiś czas i dawać znać co u mnie Jeżeli są jakieś au pair z okolic Londynu to jestem chętna na spotkanie

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny szukające rodzinki

Olesya94 > 03-10-2013, 19:25

[quote name="martynkaburza"]Już opowiadam Pisałam wcześniej, że korzystałam z pośrednictwa biura, trochę bałam się jechać na własną rękę. Aplikację złożyłam pod koniec sierpnia, gdzieś po 2 tyg miałam match z dwiema rodzinkami. Ostatecznie wybrałam rodzinę z Londynu, z Notting Hill ( 3 dzieci, 30h/tyg, 90 funtów plus karta miejska i telefon). Co do samej rozmowy, stres był okropny, nie będę oszukiwać, na 2 godziny przed siedziałam z kartą z pytaniami i ćwiczyłam do lustra ale jak przyszło co do czego, to poszło super, rozmawiałam z host mamą ponad godzinę, następnego dnia z tatą, potem było jeszcze parę krótszych rozmów i mnóstwo wymienionych maili...no i jadę w przyszły pt Pytali mnie o standardowe rzeczy: doświadczenie, hobby, jak na wyjazd reaguje moja rodzina i znajomi, ale rozmawialiśmy też o ksiażkach, filmach itp. Z perspektywy myślę, że nie coś się tak denerwować, ale mądry polak po... Mam nadzieję, że wszytsko będzie w porządku będę się meldować co jakiś czas i dawać znać co u mnie Jeżeli są jakieś au pair z okolic Londynu to jestem chętna na spotkanie

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny szukające rodzinki [/quote]

Na ile czasu jedziesz?

martynkaburza > 06-10-2013, 1:16

na rok

domdunn > 12-10-2013, 19:10

Hej

czy jest ktoś kto nie ma co robić jutro i chciałby się spotkać? miejscowość : Londyn ?

PolishGirl > 14-10-2013, 15:28

takie pytania to radzę kierować bardziej tu facebook.com/groups/plaupairlondon/ szybciej można zorganizowac jakies spotkanko niż tu na forum.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia