-
-
Re: prosze o pomoc i ocene sytuacji
szalik > 02-02-2013, 0:34
[quote name="harc"]byłam osobą, która nie oceniała po wyglądzie, nie wkładałam ludzi do tego samego koszyka. Ale po 3 miesiącach z nimi stałam się rasistką, a nie łatwo było mnie przekonać do tego ale łatwo wyzyskać...
Ogółem lubię maluszki, ich sobie odpuszczam, ale dorośli!!! Nie poznałam nikogo innego koloru skóry, który by mnie nie traktował od podaj, przynieś, pozamiataj, zamij się moim dzieckiem, jesteś inna, wynocha, nie podchodź.
nie znam wszystkich Nigeryjczyków, ale sobie generalizuje ,masz rację, ale mam do tego prawo po moich doświadczeniach. I biorę pod uwagę zdanie innych, mogą mieć inne, ja osobiście odradzam i znam dziewczyny na forum, które też stanowczo odradzają bycia au pair u nigeryjskiej rodziny.[/quote]
mam znajmowego rdzennego szkota który powtierdza to wszystko. co więcej, oni wcześniej przyjeżdżaja tu na wymianę międzyuczelnianą z nigerii do Aberdeen nie znając na poziomie szkolnym angielskiego. biurokracja przymyka na to oko. po ukończeniu studiów przyjeżdżają z powrotem/albo zostają na stałe! w Aberdeen. portugalka doktoranka bardzo źle wypowiadała się również o nigeryjczykach, dokłądniej o ich poziomie języka.
dzięki bogom nie miałam okazji studiować w A, ale zrazili mnie jednym. zaczepiankami na ulicy i panoszeniem się.