-
-
Re: USA styczeń / luty 2013!
balbina > 16-10-2012, 1:22
haha, nie no bez przesady : D
Muszę jeszcze nagrać jak jadę autem i tyle, ale też za bardzo nie lubię publikować takich rzeczy więc prędzej na priv :d
wyznaję zasadę - filmik za filmik : d Twój widziałam, także spoko : )
Do tego jeszcze się zastanawiam nad podkładem muzycznym ;x Mam już 2 podkłady, jeszcze do trzeciej części mi coś zostastało - gdzie opisuję siebie no i nie mogę się zdecydować ;/ Może macie jakieś pomysły fajne/; ) -
darusia93 > 16-10-2012, 13:09
cześć wszystkim!
ja wylatuję z CC 11 lutego, mam rodzinkę w New Rochelle w NY
Ktoś ma podobną datę?
Pozdrawiam! -
agnieszka89 > 16-10-2012, 14:15
wow już masz rodzinkę? Nieźle. Ale to chyba już od jakiegoś czasu masz rodzinkę, bo nie widziałam innej polki na stronie CC zapisanej na luty. Opowiedz coś o tej rodzince.
Ja na razie szukam, ale ja chciałabym troszkę później wyjechać, tzn pod koniec lutego albo początek marca. -
darusia93 > 16-10-2012, 17:00
Też jesteś w CC? Ja generalnie miałam wyjechać we wrześniu, ale nie wypaliło, a konsultantka powiedziała, że w tym roku nie ma już wylotów i najwcześniej mogę lecieć w styczniu.Jednak rodzinka, która pojawiła się na moim profilu chce, żebym przyjechała w lutym, wobec czego datę wylotu mam na 11 lutego
Generalnie rodzinka jest super, mają dwójkę dzieci, pięcioletnią Emmę i dwuletniego Jake'a. Są z New Rochelle, rzut kamieniem od NY.
A powiedz mi, masz już otwarte konto, czy narazie składasz dokumenty? -
agnieszka89 > 16-10-2012, 17:04
Też jestem w CC. Mam już otwarte konto i nawet mam rodzinkę. Ale nie wiem co z tego będzie. Zobaczymy. To już nie ma rodzin które szukają au pair na teraz, w sensie listopad, grudzień? -
darusia93 > 16-10-2012, 17:21
no właśnie podobno już nie ma, przynajmniej tak zostałam poinformowana przez konsultantkę.
a no właśnie, przeczytałam teraz na blogu, że masz rodzinkę z Waszyngtonu. fajne miasto -
agnieszka89 > 16-10-2012, 17:41
No rodzinka też wydaje się fajna, tylko coś się nie odzywa, a ja zaczynam się denerwować
Wiem, że pracują, nie maja dużo czasu i jest ta różnica 6 godzin. Ale jakoś nie da się wyłączyć nerwów :p -
darusia93 > 16-10-2012, 17:51
doskonale Cię rozumiem.
ja z moją rozmawiałam raz na Skypie i odrazu się zdecydowali na mój przyjazd. umówiliśmy się jeszcze na kolejną rozmowę, ale w końcu najpierw mi coś wypadło, potem im... i tak się kula. narazie jedynie hostka napisała mi maila z pytaniem, jak sobie poradzę jeśli dzieci będą niegrzeczne. napisałam jej wyczerpującą odpowiedź i odpisała mi tylko 'That's a very good answer Daria!' . no i na tym koniec.
a dzisiaj rano dzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że czekają już tylko na oficjalne potwierdzenie z Bostonu i na dokumenty dla mnie.
ale nie powiem, zdążyłam się już nastresować. w sierpniu miałam rozmowę z rodziną z Chicago i już było wszystko ustalone, już miałam jechać... ale kiedy do hostki zadzwonili z biura i powiedzieli, że mogę przyjechać za miesiąc to ona zrezygnowała i całkiem wypisała się z programu, bo okazało się, że potrzebuje opiekunki na już.
no i tak to wszystko generalnie wygląda. -
agnieszka89 > 16-10-2012, 18:22
W sumie dziwne że jej nie powiedzieli że jak chce na już to mogą jej dać jakąś dziewczynę z rematchu.
Nie rozumiem na prawdę co ci niektórzy amerykanie sobie myślą. Przecież nie przyjedzie do nich dziewczyna z drugiego końca świata np tydzień po rozmowie i stwierdzeniu że chce do nich jechać.
Chyba zdają sobie sprawę że do USA potrzebne są wizy itd. Nikt nie rzuci też swojego dotychczasowego życia tak z dnia na dzień.
A co do rodziny to przez telefon hostka mówiła że podoba jej się moja aplikacja. Więc jeśli to prawda to prędzej czy później się odezwie.
Szczerze to nie wyobrażam sobie mieć już teraz końcowego matchu z rodzinką. Przecież jest jeszcze tyle czasu. I nie wiedziałabym co robić przez te 4 miesiące, jak często do nich pisać, czy umawiać się jeszcze na skype. A że tak się spytam ile dni po zmatchowaniu rozmawialiście na skype? i czy od razu pisali do ciebie maile czy po jakimś czasie?
Ty w tym roku zdałaś maturę tak? I teraz już myślisz tylko o wyjeździe i już się szykujesz? -
balbina > 16-10-2012, 18:33
darusia - a tak z ciekawości, co odpisałaś hostce na to co zrobiłabyś gdy dzieci będą niegrzeczne? (jak chcesz może być priv : D )
Fajnie, że doszłaś do nas- to styczniowo lutowego wątku, mam nadzieję, że nie będę sama w samolocie : )
agnieszka - ja tez sobie tego nie wyobrazam!
W ogole mojego wyjazdu ;x
czesto przed snem sobie wyobrazam jakies super rzeczy, ale jak probuje te całe USA to nie potrafie sobie tego wyobrazic - to takie odlegle ;x