• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

antoninatosia > 30-08-2012, 12:51

Rodzina z Uk są na Au Pair World. Rakesh Proag

Mają kilka maila.

I znalazłam jeszcze jedną strone, z email scams

http://damnspamandscams.blogspot.com/p/ ... addys.html

Może komuś się przyda

antoninatosia > 09-09-2012, 17:13

mam pyatnie pisze z pewna rodina i w mailu dostałam coś takiego

I would like to inform you that I will apply for and hope to receive

detailed information and travel instructions from the Home Office on

steps you are to take to enable you travel down here without hassles.

O co z tym chodzi bo kompletnie jak by nie rozumiem

Scam??

Nigdzie pomimo to ich nie znalazłam ani po nazwisku ani po adresie email ani po treści maili.

angelaa > 09-09-2012, 23:55

scam

pannaadamska > 10-09-2012, 13:28

[quote name="krokiecik"]Już piszę. (;

Babka znalazła mnie bo szukała kogoś kto pochodzi z jej regionu. Potrzebuje osoby która z nią rozmawiałaby po polsku, a z jej 16letnią wnuczką po angielsku. Ogólnie kogoś, kto da tej wnuczki byłby towarzystwem w czasie wakacji u babci.

Oferuje w zamian pomoc z moim francuskim. Zapłaci za przelot. Gdy będą wyjeżdżać nad morze (mieszkają pomiędzy Paryżem a morzem właściwie, na północ ^.^) będą mnie zabierać. Mówiła też o wycieczce do Paryża, aczkolwiek wolałabym tam pojechać sama, i może spotkać się z innym au pairkami w celu zwiedzania? Żeby bylo bezpieczniej i ciekawiej (;

Zamieszkanie i utrzymanie tak jak każda au pair. Oferuje zapłatę 50 euro tygodniowo (dużo? mało?) i dodatek za udaną współprace, ok 100 euro na koniec. Cóż. Zważywszy na to, że nie będę miała wielu obowiązków... I jechałabym od początku lipca do września/połowy września.

Podała mi jeszcze kontakty do ludzi z Polski, którzy u niej we Francji przebywali. Różni znajomi jej oraz jej dzieci. Dużo mówiła o sobie.

Co o tym sądzicie?

EDIT

i czy jest jakaś możliwość sprawdzenia rodziny? Czy uważacie, że wydaje się sensowna?[/quote]

we Francji płacą od 70-75 euro i wyżej. Moja rodzinka mi powiedziała, że przy Paryżu i w okolicach ich znajomi płacą operce od 70-75 a ja mieszkając przy Szwajcarii dostaje 100 euro ponieważ tutaj życie jest droższe ;P

marika1 > 10-09-2012, 15:49

[quote name="pannaadamska"]
    [quote name="krokiecik"]Już piszę. (;

Babka znalazła mnie bo szukała kogoś kto pochodzi z jej regionu. Potrzebuje osoby która z nią rozmawiałaby po polsku, a z jej 16letnią wnuczką po angielsku. Ogólnie kogoś, kto da tej wnuczki byłby towarzystwem w czasie wakacji u babci.

Oferuje w zamian pomoc z moim francuskim. Zapłaci za przelot. Gdy będą wyjeżdżać nad morze (mieszkają pomiędzy Paryżem a morzem właściwie, na północ ^.^) będą mnie zabierać. Mówiła też o wycieczce do Paryża, aczkolwiek wolałabym tam pojechać sama, i może spotkać się z innym au pairkami w celu zwiedzania? Żeby bylo bezpieczniej i ciekawiej (;

Zamieszkanie i utrzymanie tak jak każda au pair. Oferuje zapłatę 50 euro tygodniowo (dużo? mało?) i dodatek za udaną współprace, ok 100 euro na koniec. Cóż. Zważywszy na to, że nie będę miała wielu obowiązków... I jechałabym od początku lipca do września/połowy września.

Podała mi jeszcze kontakty do ludzi z Polski, którzy u niej we Francji przebywali. Różni znajomi jej oraz jej dzieci. Dużo mówiła o sobie.

Co o tym sądzicie?

EDIT

i czy jest jakaś możliwość sprawdzenia rodziny? Czy uważacie, że wydaje się sensowna?[/quote]

we Francji płacą od 70-75 euro i wyżej. Moja rodzinka mi powiedziała, że przy Paryżu i w okolicach ich znajomi płacą operce od 70-75 a ja mieszkając przy Szwajcarii dostaje 100 euro ponieważ tutaj życie jest droższe ;P[/quote]

wiadomo, 50 euro to bardzo malutko...

swoją drogą, ciekawa jestem czy się wreszcie zdecydowałaś na to, czy nie

Katarzyna. > 24-09-2012, 21:57

Uwaga na tą http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?&a=1632371 rodzinę! Oni poszukuą kogoś kto będzie na nich tyrał.... Więcej w temacie 'Tania siła robocza'...

harc > 26-09-2012, 1:55

nie da się otworzyć linku

Katarzyna. > 27-09-2012, 22:32

Uwaga na Ewę Puchalską...Na au pair world... Szuka taniej siły roboczej, mimo tego że profil ma słodki jak miód... :evil:

nomanda > 26-11-2012, 1:33

...

nieaktualne, rodzina nie jest fejkiem

marvellous > 29-11-2012, 23:29

nie anstawiaj sie ale pogadac mozesz z rodzinka moze jesli wszyystko z nimi ok trafili Ci sie bogacze i masz szczescie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia