-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
olusz > 24-03-2013, 0:12
https://www.youtube.com/watch?v=36tVZVdjGDM
dziewczyny, potrzebuję pomocy - wersja najwstępniejsza ze wstępnych - co zmienić, dodać, poprawić? (poza tym, że jest małe i poza przejściem z "playing the piano" i "I think she is", o tym wiem) -
ogla > 24-03-2013, 13:23
czeeeść!
Dziewczyny założyłam bloga, jeśli chcecie mnie wesprzeć to zapraszam do obserwowania!
Ja również w większości was obserwuję i systematycznie czytam!
Miłej niedzieli!!!
http://auolgapair.blogspot.com/ -
goodmorningamerica > 24-03-2013, 15:03
[quote name="olusz"]https://www.youtube.com/watch?v=36tVZVdjGDM
dziewczyny, potrzebuję pomocy - wersja najwstępniejsza ze wstępnych - co zmienić, dodać, poprawić? (poza tym, że jest małe i poza przejściem z "playing the piano" i "I think she is", o tym wiem)[/quote]
Strasznie stłumiony głos, czasami trudno mi ciebie zrozumieć. -
olusz > 24-03-2013, 15:26
Tak właśnie myślałam, ale to już chyba niestety wina aparatu, którym nagrywałam, więc nie mogę tego poprawić aż tak bardzo. Jedyne co udało mi się zrobić w tym kierunku - https://www.youtube.com/watch?v=uhF1uMk_Tos ale to i tak nie jest jeszcze wersja końcowa, bo mam podłożoną złą ścieżkę dźwiękową pod tekst o dzieciach, gdzie zjadłam jedno zdanie i w ogóle jest 'what' zamiast 'when' ;> kurcze, jeden filmik, a tyle z tym zabawy -
goodmorningamerica > 24-03-2013, 15:33
W takim razie jeżeli nie da się nic z tym zrobić to trudno. Plus, czytając gdzieś na blogu host mom, mówiła, że wolałaby widzieć więcej video niż zdjęć. -
Jarzebinka > 24-03-2013, 16:47
Ja myślę, ze to nie tylko wina aparatu. Otwieraj szerzej buzię jak mówisz to będzie wyraźniej, bo tutaj wyglada jakbyś mówiła trochę przez zęby. Do tego zmień pomieszczenie, bo jest pogłos i będzie duuuuzo lepiejI ja jestem przeciwnikiem dawania melodii z tekstem w czasie mówienia, a jeżeli jeszcze jest nie wyraźnie, to w ogole lepiej z tego zrezygnować. -
DominikaDomi > 24-03-2013, 20:54
Tez za bardzo nie rozumiem co mowisz w niektorych momentach. Moze lepiej jakby aparat byl blizej ciebie no i zmiana pomieszczenia tez mysle, ze moglaby pomoc. -
freckled > 25-03-2013, 11:57
Dziewczyny chciałam jeszcze wrócić do tematu formularzy medycznych. Tak się złożyło, że moja pani doktor podpisała mi te papierki, z wielką łaską, ostentacyjnie spoglądając na zegarek i pretensjami, czemu sobie sama tego nie wypełniłam, tyko zawracam jej głowę:/
No ale właśnie, wiem, że jak byłam mała to chorowałam na ospę i świnkę, tylko nie bardzo pamiętam kiedy to było;d No i nie wpisałam tego, pani doktor też, bo nie miała czasu, żeby rzucić okiem na moją kartę.
I tak się zastanawiam, czy zaznaczyć, że już przebyłam tą chorobę i wymyślić jakąś datę czy dać sobie spokój i olać to:d
Ospa to nie jest jakaś super hiper straszna choroba, ale z drugiej strony jak już na to chorowałam to pewnie więcej nie zachoruję, więc to może być dla jakiejś rodziny istotne...Doradźcie proszę co robić, jak ja nie lubię tej papierologii;d -
madz > 25-03-2013, 12:40
Musisz zaznaczyć że byłaś chora, bo jeśli nie zaznaczysz oni uznają, że nie byłaś. A dla osoby dorosłej ospa jest chorobą śmiertelną niestety. Zapytaj się mamy kiedy byłaś chora, ja w formularzu medycznym online w CC wpisałam daty tak jak mama mi powiedziała, bo w książeczce zdrowia nie mogłam znaleźć tych informacji.
Ja się tylko zastanawiam czy w przychodni w mojej karcie jest zapisane w którym roku się szczepiłam na gruźlicę, bo jestem w innej przychodni niż byłam jako małe dziecko (kiedy się szczepiłam) no i już jestem u dorosłych, a w wieku szkolnym to w szkole szczepiono. Myślicie że oni mają zapisane kiedy miałam szczepienie? Bo na gruźlice przecież jest kilka szczepień, jakoś zaraz po urodzeniu, później na początku szkoły i jakoś 13 lat. Więc który rok należy wpisać, ostatni? wszystkie? -
Bańka > 25-03-2013, 16:00
Sorry jeśli ten watek już istnieje, ale chciałam Was zapytać, czy my bedziemy miec jakas umowę na czas wyjazdu. Umowę o pracę/zlecenie/dzielo czy cokolwiek.