• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

agniesia > 04-04-2012, 12:38

Wiadomo, nic na siłe Mi pierwszy match w ogóle nie pasował, wiec stwierdziłam, że nie ma sensu tracić czyjegoś czasu.

Astrid > 04-04-2012, 13:39

Powiedz coś o tym drugim bo umieram z ciekawości.

agniesia > 04-04-2012, 13:44

Zapraszam na blog Już wszystko napisałam

Astrid > 04-04-2012, 14:14

Przeczytałam i zazdroszczę

madlu > 04-04-2012, 22:38

Agniesia, z tego co napisalas na blogu rodzinka wydaje sie bardzo fajna dobrym pomyslem byloby jeszcze skontaktowanie sie przed wyjazdem z ich obecna au pair

a u mnie po odrzuceniu rodzinki z ojcem polakiem ( tak jak napisalyscie- tez mozecie sie ich spodziewac ;D).. pojawil sie kolejny match- tym razem z Richmond, IL.

Nie wiem, moze jestem jakas wybredna , ale im tez napisalam, ze nie jestem zainteresowana. Czworka dzieci!! :O Host mum juz w pierwszym mailu napisala, ze 2 chlopcy (6 i 4 latka) sa baardzo energiczni i duzo z nimi roboty. Oprocz nich maja roczne blizniaki. Pytala czy jestem gotowa na takie wyzwanie. Grzecznie odpisalam , ze nie

Jak uciekna z mojego roomu, czekam na nastepny match (nr 6). Kolejny raz moj room nie byl wolny nawet przez 24 h, wiec jestem dobrej mysli.

Astrid > 04-04-2012, 22:46

4 dzieci to niezły hardcore ; o

A u mnie nadal cisza. Zaczynam się mocno martwić.

Efka87 > 04-04-2012, 23:12

Wesoła gromadka jeden z moich matchy - dzieciaki: 5 letnia dziewczynka, 3 letnie bliźniaki i ... roczne trojaczki!!! OMG! Do tej pory mieli 2 aupairki, ale oczywiście teraz chcieli 1! Wyobrażacie sobie ten sajgon?

Astrid > 04-04-2012, 23:18

Hahaha, to dopiero musi być cyrk ; o Współczuję tej, która tam pojedzie.

Efka87 > 04-04-2012, 23:21

ja zaczęłam się zastanawiać nad jednym aspektem... jesteś w ciąży - ok, rodzi się bobas. potem znowu - bliźniaki, więc stwierdzasz, że jeszcze jeden może być... a tu trojaczki!

Rodzinka wyglądała na prawdę super, ale aż tak odważna nie jestem i lokalizacja też nieciekawa.

agniesia > 05-04-2012, 0:13

Wątpie czy ktokolwiek podjąłby się opieki nad 5 dzieci. I dziwie się, że w ogóle rodzice sobie coś takiego wyobrażają. Zazwyczaj jak ktoś ma dwójkę to się martwi a jako rodzic na pewno nie powierzyłabym 5 dzieci jednej osobie. Zwłaszcza aupairce, bo przecież jesteśmy młode i żadna z nas nie ma doświadczenia z taką grupką dzieci w pełnym wymiarze godzin.

[quote name="madlu"]Agniesia, z tego co napisalas na blogu rodzinka wydaje sie bardzo fajna dobrym pomyslem byloby jeszcze skontaktowanie sie przed wyjazdem z ich obecna au pair [/quote]

Właśnie chcę poprosić o jej maila. A do rodzinki jestem już w pełni przekonana. Chce ich ! Dzisiaj dostałam przemiłego maila od Hosta (który jest obecnie w Afganistanie). Czuję, że idealnie do siebie będziemy wszyscy pasować Póki co mam się zastanowić i wtedy umówimy się na następny skype Myślę, że to będzie już niedługo. A później chyba match Póki co wszystko na razie ku temu zmierza

A Wy się nie stresujcie ! Zobaczcie jak ja miałam. Jeden match, który w ogóle mi nie odpowiadał, później męcząca i stresująca cisza i teraz maybe perfekt match Z Wami też tak będzie ! Jak nie bedziecie się spodziewać to się pojawi Trzymam kciuki! Będzie dobrze!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia