-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
agniesia > 04-04-2012, 12:38
Wiadomo, nic na siłeMi pierwszy match w ogóle nie pasował, wiec stwierdziłam, że nie ma sensu tracić czyjegoś czasu. -
Astrid > 04-04-2012, 13:39
Powiedz coś o tym drugim bo umieram z ciekawości. -
agniesia > 04-04-2012, 13:44
Zapraszam na blogJuż wszystko napisałam -
Astrid > 04-04-2012, 14:14
Przeczytałam i zazdroszczę -
madlu > 04-04-2012, 22:38
Agniesia, z tego co napisalas na blogu rodzinka wydaje sie bardzo fajnadobrym pomyslem byloby jeszcze skontaktowanie sie przed wyjazdem z ich obecna au pair
a u mnie po odrzuceniu rodzinki z ojcem polakiem ( tak jak napisalyscie- tez mozecie sie ich spodziewac ;D).. pojawil sie kolejny match- tym razem z Richmond, IL.
Nie wiem, moze jestem jakas wybredna , ale im tez napisalam, ze nie jestem zainteresowana. Czworka dzieci!! :O Host mum juz w pierwszym mailu napisala, ze 2 chlopcy (6 i 4 latka) sa baardzo energiczni i duzo z nimi roboty. Oprocz nich maja roczne blizniaki. Pytala czy jestem gotowa na takie wyzwanie. Grzecznie odpisalam , ze nie
Jak uciekna z mojego roomu, czekam na nastepny match (nr 6). Kolejny raz moj room nie byl wolny nawet przez 24 h, wiec jestem dobrej mysli. -
Astrid > 04-04-2012, 22:46
4 dzieci to niezły hardcore ; o
A u mnie nadal cisza. Zaczynam się mocno martwić. -
Efka87 > 04-04-2012, 23:12
Wesoła gromadkajeden z moich matchy - dzieciaki: 5 letnia dziewczynka, 3 letnie bliźniaki i ... roczne trojaczki!!! OMG! Do tej pory mieli 2 aupairki, ale oczywiście teraz chcieli 1! Wyobrażacie sobie ten sajgon? -
Astrid > 04-04-2012, 23:18
Hahaha, to dopiero musi być cyrk ; o Współczuję tej, która tam pojedzie. -
Efka87 > 04-04-2012, 23:21
ja zaczęłam się zastanawiać nad jednym aspektem... jesteś w ciąży - ok, rodzi się bobas. potem znowu - bliźniaki, więc stwierdzasz, że jeszcze jeden może być... a tu trojaczki!
Rodzinka wyglądała na prawdę super, ale aż tak odważna nie jestemi lokalizacja też nieciekawa. -
agniesia > 05-04-2012, 0:13
Wątpie czy ktokolwiek podjąłby się opieki nad 5 dzieci. I dziwie się, że w ogóle rodzice sobie coś takiego wyobrażają. Zazwyczaj jak ktoś ma dwójkę to się martwi a jako rodzic na pewno nie powierzyłabym 5 dzieci jednej osobie. Zwłaszcza aupairce, bo przecież jesteśmy młode i żadna z nas nie ma doświadczenia z taką grupką dzieci w pełnym wymiarze godzin.
[quote name="madlu"]Agniesia, z tego co napisalas na blogu rodzinka wydaje sie bardzo fajnadobrym pomyslem byloby jeszcze skontaktowanie sie przed wyjazdem z ich obecna au pair [/quote]
Właśnie chcę poprosić o jej maila. A do rodzinki jestem już w pełni przekonana. Chce ich !Dzisiaj dostałam przemiłego maila od Hosta (który jest obecnie w Afganistanie). Czuję, że idealnie do siebie będziemy wszyscy pasować Póki co mam się zastanowić i wtedy umówimy się na następny skype Myślę, że to będzie już niedługo. A później chyba match Póki co wszystko na razie ku temu zmierza
A Wy się nie stresujcie ! Zobaczcie jak ja miałam. Jeden match, który w ogóle mi nie odpowiadał, później męcząca i stresująca cisza i teraz maybe perfekt matchZ Wami też tak będzie ! Jak nie bedziecie się spodziewać to się pojawi Trzymam kciuki! Będzie dobrze!