• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 03-04-2012, 19:09

[quote name="agniesia"]Bezstresowo ! Masz jeszcze duużo czasu na znalezienie rodzinki I sama wiem, że czekanie jest najgorsze i nachodzą wtedy różne myśli, ale jednak złota zasada to cierpliwość. Najlepiej się czymś zająć i nie myśleć a potem nagle znajduje się match na mailu [/quote]

Haha, weszłam na forum z zamiarem napisania "jęczącego" posta w stylu "jestem beznadziejna, nikt mnie nie chce, ciągle cisza na roomie" ale przeczytałam tego posta i stwierdziłam: będę twarda i cierpliwa. Poszłam się zdrzemnąć, bo okropnie bolała mnie dziś głowa (co z tym ciśnieniem się dzieje? u mnie w szkole wszyscy dziś chodzili jak zobmie...). i jak się obudziłam, to sprawdzam skrzynkę i....

MAM PIERWSZEGO MATCH'A!

Rodzinka z Edison, New Jersey (40 minut do NYC), mama jest IT Project Director (nie bardzo wiem jak rozpracować tą nazwę, poza tym że coś związanego z informatyką ), a tata psychiatrą (z tego co wygooglowałam - dziecięcym ). Dwójka dzieci - chłopiec 8 lat i dziewczynka 5. Tak na pierwszy rzut oka są całkiem ok... Zobaczymy, czy się odezwą

Astrid > 03-04-2012, 20:09

Gratuluję! Najpierw agniesia, teraz Ty... czyżby coś się ruszyło?

Mam nadzieję, że odezwą się bardzo szybko.

maartta > 03-04-2012, 23:22

jestem tu nowa, nie ukrywam

marzę o wylocie do stanów właśnie w takim czasie jak w tytule wątku

jak myślicie, czy za miesiąc nie bedzie za późno żeby dopiero rozpocząć załatwianie "tego wszystkiego"

ile średnio czasu potrzeba na załatwienie formalności ?

z góry dziękuje za odpowiedź i OBY do zobaczenia taam

madlu > 03-04-2012, 23:24

[quote name="darusia93"]
    [quote name="madlu"]
    [quote name="darusia93"]Hej! ja wybieram się 4 września z CC. Marzy mi się Miami swoją drogą ;D ktoś ma upatrzony podobny termin? Fajnie byłoby się poznać przez neta i spotkać w samolocie [/quote]

Mam upatrzony baaardzo podobny termin- chcialabym leciec 27ego sierpnia wiec mozliwe ze albo mi, albo Tobie się to przesunie i spotkamy się w samolocie

no i Miami tez mi sie marzy, ale narazie nie narzekam na swoj kalifornijski match [/quote]

a więc masz już match. no ja narazie czekam. czekam i czekam i stopy mi się już palą z niecierpliwości!

już tam właściwie jedną nogą jestem, a jeszcze przede mną nieszczęsna matura...[/quote]

Kurde... Juz bylam podjarana i prawie na 100 % pewna ze jade do Kaliforni rodzina byla swietna!! rozmawialismy o dacie przyjadu nawet, mowili ze sa bardzo zainteresowani i ze jestem dla nich idealna... i nagle powiedzieli mi ze potrzebuja mnie w czerwcu i bardzo im zalezy na moim szybkim przyjezdzie... ja niestety moge pod koniec sierpnia dopiero.

I LIPA! szukam dalej.. wczoraj mi zeszli z profilu, ale po kilku godzinach pojawil się nowy match..

matka do mnie napisala , ale odpisalam jej ze nie jestem zainteresowana.. w Connecticut, a miasteczko w zasadzie po srodku niczego. A ojciec na dodatek polak - to tez mi jakos nie pasowalo.. Poza tym nie urzeklo mnie nic w ich aplikacji (a mialam dostep do calej).

Nie bede ukrywac, ze nie za bardzo chce jechac za ocean, po to by mieszkac z polakiem. No moze bym wziela to pod uwage gdyby miejsce bylo fajne. Ale tam mnie nie ciągnie..

Jakos 3 tygodnie mam otwarty room w CC i mialam cztery matche. Teraz jestem wolna i czekam na piąty. Postanowilam, ze nie bede się ekscytować póki nie bede wiedziec na 100% czy pojade do danej rodziny. Przyznam, że konkretnie się zawiodłam, bo tamta rodzinka byla dla mnie idealna.

Jesli chodzi o doradzenie w wyborze firmy, powiem tak.. Mam otwarte roomy w AuPair Care i Cultural Care mniej wiecej od tego samego czasu. Tak jak napisalam wyzej- 4 matche w CC, a w APC zeeero!! wiec jak narazie uwazam CC za lepsze biuro, ale wszystko moze się zmienic

Aaa.. i mam tez konto w IE.. ale tam to juz w ogole nie wiem o co chodzi. Nawet nie widze swojego profilu wsrod innych dostepnych aupairek na stronie. Juz napisalam do Gawo pytanie - co to ma znaczyc?!

a jak u Was w APC? Dzieje się coś?

madlu > 03-04-2012, 23:28

[quote name="maartta"]jestem tu nowa, nie ukrywam

marzę o wylocie do stanów właśnie w takim czasie jak w tytule wątku

jak myślicie, czy za miesiąc nie bedzie za późno żeby dopiero rozpocząć załatwianie "tego wszystkiego"

ile średnio czasu potrzeba na załatwienie formalności ?

z góry dziękuje za odpowiedź i OBY do zobaczenia taam [/quote]

Myslę, ze nie bedzie za późno.

Na podstawie mojego doświadczenia z matchami mogę Ci powiedziec , ze 2 rodziny potrzebowaly aupairki juz za miesiąc/dwa. Takze są rodziny ktore szukają już z tak niewielkim wyprzedzeniem

Myslę, że jak w połowie maja Twoj room będzie otwarty, to jest ogromna szansa ze znajdziesz rodzinkę , ktora zechce Cię gościć od sierpnia/września )

madlu > 03-04-2012, 23:36

Astrid ,

wyczytalam u Ciebie na blogu , ze do Ciebie tez się odezwala ta sama rodzinka, z ojcem polakiem..

Bylam ich kolejną polką, do ktorej się zwrocili hehe

Odmowilam

Tośka > 04-04-2012, 11:22

pewnie do kazdej dziewczyny napisza

Astrid > 04-04-2012, 11:32

Madlu, nie mieli jakiejś ciekawej oferty i totalna lipa z tym transportem babka pisze, że będą "happy", żeby mnie wozić ale taaaaak, już to widzę haha. Ciekawe, która z nas będzie następna :lol:

Bardzo mnie martwi brak match'a :< Mam wrażenie, że w APC jest tylko ta jedna rodzina, lol.

agniesia > 04-04-2012, 12:10

Rodzinek jest więcej niż jedna, ale też mam wrażenie, że jakoś tak mało ich. I wydaje mi się, że nie ma też co marudzić i wybrzydzać za dużo, bo można bez rodzinki zostać

Astrid > 04-04-2012, 12:25

Prawda Ale tamta rodzinka mi w ogóle nie grała + dowiedziałam się kilku rzeczy o agaty.gda, która z nimi na skype gadała i nie wyglądało to za fajnie...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia