-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
agniesia > 03-04-2012, 10:25
Bezstresowo ! Masz jeszcze duużo czasu na znalezienie rodzinkiI sama wiem, że czekanie jest najgorsze i nachodzą wtedy różne myśli, ale jednak złota zasada to cierpliwość. Najlepiej się czymś zająć i nie myśleć a potem nagle znajduje się match na mailu -
latte0225 > 03-04-2012, 11:30
Cześć !
Mam na imię Paulina i chciałabym wyjechac do Stanów jako au pair za rok kiedy obronię pracę magisterską. Czytałam trochę wasze wpisy o tym ze trzeba sporo spędzić na gromadzeniu dokumentacji czekaniu na rodzinę itp. Pod powiedźcie mi kiedy najlepiej zająć się już tym na poważnie (oczywiescie chciałabym się bronić w pierwszych terminach czyli myślę że będzie to czerwiec 2013). Przeglądałam strony i fora by także znaleść najlepszą agencję i chyba zdecyduję się na GAWO.
Pomóżcie ...
pozdrawiam -
chica > 03-04-2012, 11:36
Agnieszka, pochwal się chociaż lokalizacją! -
Tośka > 03-04-2012, 11:39
latte0225.. hmm to zalezy kiedy chcesz wyjechac.. najlepiej sobie zaczac wszystko wczesnie ... niektore dziewczyny zaczynaja 3 mies przed albo 4 albo i wiecej .. przed wyjazdem oczywiscie.. zeby sobie wszystko skompletowac... i zeby bylo wszystko ok... zreszta i tak wysylasz skany do abgencji i oni ci powiedza co amsz poprawic jeszcze a co nie .... ustal sobie date wyjazdu albo chociaz w jakim miesiacu chcesz wyjechac.. i odpowiednio wczesnie zacznij kompletowac aplikacje.. oczywiscie mozesz sobie pozniej zmienic date wyjazdu czy cos .. jezeli ci cos nie bedzie pasowac... -
Efka87 > 03-04-2012, 11:59
Paulina, tak na prawdę nie ma reguły ile to wszystko trwa... ja bym Ci radziła zacząć kompletować dokumenty etc. 4 miesiące przed planowanym terminem wyjazdu. Tak żebyś 3 miesiące przed miała otwarty room i mogła spokojnie czekać na wymarzoną rodzinkę. Myślę, że to optymalny czas.
Albo po prostu zadzwoń do agencji, z którą chcesz jechać - pani na pewno Ci doradzi co i jak
Powodzenia!!! -
latte0225 > 03-04-2012, 12:12
no to oczywiście zależy od mojej obrony na dzień dzisiejszy szczerze....to ogarniam temat ! no ale jeszcze rok i mam nadzieję, że coś stworzę..tak czy inaczej mam motywację , aby się nie opierniczać tylko skończyć jak najszybciej studiatak wiec miesiąc wyjazdu plasuję sie na lipiec(?). -
Tośka > 03-04-2012, 12:17
[quote name="latte0225"]no to oczywiście zależy od mojej obrony na dzień dzisiejszy szczerze....to ogarniam temat ! no ale jeszcze rok i mam nadzieję, że coś stworzę..tak czy inaczej mam motywację , aby się nie opierniczać tylko skończyć jak najszybciej studiatak wiec miesiąc wyjazdu plasuję sie na lipiec(?).[/quote]
czyli juz sama masz odpowiedz... skoro wybralas lipiec to odpowiednio wczesniej tak 4 miesiace przed zacznij kompletowac swoja aplikacje.. gwarantuje ci ze w miesiac na pewno wszystko skompletujesz... ( nie chodzi mi tutaj o to ze nonstop przez 4 tyg jakies papiery bedziesz musialawypełniac) skompletujeesz aplikacje przez miesiac posprawdzaja powiedza co jest nie tak .. no i potem bedziesz miala 3 miesiace na znalezienie swojej rodzinki) -
Efka87 > 03-04-2012, 12:24
Dokładnie! Motywacja do szybkiego napisania jest więc wielkaTośka, ma racje - w miesiąc powinnaś bez problemu wszystko ogarnąć, załatwić. A potem nic tylko czekać 3mam kciuki! -
Tośka > 03-04-2012, 12:30
ja tak samo trzymam kciuki ! -
latte0225 > 03-04-2012, 12:59
dzięki dziewczynyna pewno jeszcze nie raz skorzystam z tego forum, aby rozwikłać nie jedną zagadkę tej całej przygody